• bir ülkenin çöküşü eğitim sistemini çökertmekle başlar. insanlar çocuklarını gönderecek düzgün okul bulamıyorlar. öğretmenler atanamayıp intihar ediyorlar. sadece eğitim sistemine verdiği zararlar, izlediği planlı/plansız politikalar bile tüm eleştirileri fazlasıyla haketmesine sebep.

    20 senede ekonominin çöküşünden, satılan devlet mallarının kimlere peşkeş çekilmek üzere elden çıkarıldığından, tl'nin döviz karşısındaki değer kaybedişinden hiç bahsetmiyorum.

    işsizlik oranlarından, haksız yere işten çıkarılıp kadrolu bir şekilde kendi elemanlarını 20 küsür senedir yerleştiriyor olmalarından, ta ki 2016 senesinde darbe olayları patlak verene kadar hakkı yenen onca yetimin hakkında sanki hiç parmağı yokmuş gibi kandırıldık demesinden hele hiç bahsetmiyorum.

    fetö konusunda bir edit: bu terör örgütü henüz hükümet tarafından bir terör örgütü olarak kabul edilmeden önce muhalefet cephesi (ki o zaman içinde mhp dahi vardı) ışık okullarının tehlikelerini basbas bağırıyorlardı. okulumuzda cemaat evlerinin adreslerine kadar biz biliyorduk. okulun abisi kim ablası kim, içerde neler konuşuluyor. maklube ziyaretlerine katılmak hiç de zor değil. doğru kişilerle doğru teması kurduktan sonra bir de öğrenmeye istekli olduktan sonra her kişiye erişebiliyordunuz bu networkde. mit'te bu bilgilerin hepsi var. bunlar iyi niyetle kandırılmakla açıklanacak şeyler değil, sizlerin de buna inandığınızı sanmıyorum. öyle dahi olsa, bu fetö operasyonları ve khk tutuklamaları ile binlerce kişi haksız yere içinden oldu, çocuklarından oldu, hayatlarını kaybettiler.

    adalete duyulan güvenin sarsılması, polise duyulan güvenin sarsılması, herhangi bir meslek grubuna duyulan (doktor, mühendis, mimar...) güvenin sarsılması, en büyük gücümüz olan birlik duygumuzun sarsılması konusunda eleştiremiyoruz bile.

    sen hangi haksız yere eleştirilmekten bahsediyorsun? hakkıyla eleştirilemiyor bile eleştireni yakaladığı gibi hapse atıyor.
  • (bkz: ne kadar)
  • erdoğan ve iyi niyetli kısmında okumayı bıraktım, bir gerizekalının anılarını okumak ilgimi çekmedi.
  • "iyi niyetli bir insan olarak bu ülkede sevgiyle, hoşgörüyle bir şeyleri ilerletmek..."

    bu soyledigine sen de inaniyormusun? eger oyle ise nasil bir ailede buyudun ki erdoganin yaptikkarini "sevgi ve hosgoru " ile bagdastiriyorsun?

    kaldi ki, yazarlagin cogu, tutuklanmaktan korktuklari icin, erdogani yeteri kadar elestiremiyorlar bile. hatta elestiren yazilari begenemiyorlar bile. bu nedenle " silivri soguktur simdi" espirisi hemen hemen butun erdogan elestrisi basliklarinda vardir.

    hele, erdogan destekcisi degilmis gibi yazi yazmaniz varya resmen insanlari salak yerine koymaktan baska bir sey degil.

    duzeltme: yazim hatasi
  • hassiktir doğru söylüyo lan, hiç o açıdan düşünmemiştim...

    (bkz: face palm)
  • sen oy vermeye devam et kardeş, yazık bu akp bu kadar az oyu hak etmiyor.
  • tamam
  • eğer türk ordusu ergenekon kumpasında fethullahçı tiplerin anlayacağı dilde karşılık verseydi, sizce ergenekon davasının savcısı olduğu söyleyen recep tayyip erdoğan kimin tarafında olurdu?

    keşke türk ordusu o dönem fethullahçıların karşısında gül dalı gibi eğilmeseydi de bugün kimin hangi tarafta olduğu ta o zamandan net bir şekilde ortaya çıksaydı (gerçi görmek isteyenler için zaten ortada)

    nasıl akp miladı 17-25 aralıktan çiziyor, işte o milat ergenekon kumpası olurdu bugün bambaşka bir türkiye olurdu.

    birisi keşke sorsa, ergenekon kumpasında türk ordusu ile fethullah gülen cemaati karşılıklı kılıçları çekseydi recep tayyip erdoğan'ın tavrı ne olurmuş? türk ordusunun cemaatçiler karşısında kendisini müdafaa etme hakkını destekler miymiş?
  • bu oy vermemiş halin mi?
hesabın var mı? giriş yap