*

  • youtube linki
    adam açık açık anlatıyor her şeyi hey yavrum hey.
  • gerçekten çok gizli plan, onlarca kişinin ve telefonun olduğu yerde hemde. adam ekibine nasıl sıkı markaj yaptırıyor, muhalefet baksında örnek alsin. muhalif zevata baksan sanki adam sandıkta hile yapın diyor. erken gidin, gelmeyen olursa onun yerine bizden biri olsun diyor, ihtilaflarda bir oy bir oydur mantığıyla. o bir kaç oy kimi zaman seçim kazandiriyor. ak parti karşısındaki chp, iyi parti, saadet ve hdp seçmenin kendilerine verdiği oya sahip çıkamıyorsa/çıkamıcaksa, her sandığa bir kaç adam koyup oyların sağlamasını dahi yapamıcaklarsa bi zahmet siktir olup gitsinler.
  • chp nin secime 10 gun kala sandiklari korumak icin ne yaptigini merak ettigim durum

    sandik gucune baktim chp daha 97 bin gonullu ariyor . eger dogruysa cok vahim bir durum. bu kadar kritik bir secimde sen ana muhalefet olarak bu orgutlu yapinla secime 10 gun kala 97 bin gonullu ariyosan vay halimize.

    bu arada sandigucune evli cocuklu 8-6 calisan yogun biri olarak uye oldum. amacim gonullu musahit olmakti. 2 gun sonra aradilar musahit degil ama asil sandik kurulu uyesine ihtiyacimiz var dediler, olduk.

    burada atip tutanlar bir gununuzu feda edin de en azindan bir yerde gonullu musahit olun. sonra gelip burada aglamayin. haa bu arada kimse bana sormadi partilimisin degilmisin diye sak diye telden uye yaptilar.su anda hala epey bir yerde acik var.
  • sandık başında olmayı, gücün yettiğince oylara sahip çıkmayı sadece vicdan rahatlatma olarak görenlere iyi bir cevap olacağına inandığım video kaydı.
    seçmen kaydım ankara'nın başka bir bölgesinde olmasına rağmen geçen seçimde kızılcahamam'da bir okulda sandık görevlisiydim (geçen seçimde herkes seçmen kaydının olduğu bölgede oy kullanacak zorunluluğu yoktu..). sandık kurulundaki akp görevlisi bey, taaam bir akp'li adam prototipiydi. yani sizden gözlerinizi kapatıp reisçi bir hırdo tarif etmenizi istesem bu adamın tıpkısı çıkardı ortaya zannımca. her neyse, yaşım ve ilk sandık deneyimim olması sebebiyle, ha birde tabi chp görevlisi olduğum için, benimle dalga geçerek başladı güne. kahramanlık hikayesi anlatır gibi bir önceki seçimde aldığı rüşvetlerden ceketini taşıyamaz hale geldiğini ve birkaç kere eve ceket boşaltmaya gittiğini, o seçimde cebine sıkıştırılan sigara paketlerinin kendisine haftalarca yettiğini falan anlattı. rüşveti ne için almıştı sormadım zira ilgilendikçe şımarmasına ve "biz bu seçimleri böyle kazandık ehehehe" gülüşüne tahammülüm kalmamıştı. hakkım olan pek çok şeyi yapmak konusunda direnç gösterdi, sandık başkanlarına da "mührü bastığımız yeri tutanağa yazalım" gibi taleplerimin gereksiz olduğu konusunda ikna etti. kabine telefonla girmelerine izin vermedikçe karşı çıktı. eli kolu tutan, gözü gören yaşlıların yanına zorla girmek istedi, gayet zinde teyzelere bile "onun gözü görmez bırak oğlu girsin bari" dedi oğluna göz kırparak. sandık listesinde oy vermeye gelmeyenlere bakıp tek tek aradı, oy vermeye çağırdı, mazereti olanlara araba bile gönderdi hatta. bir noktadan sonra gönüllü avukatlarımızdan birini çağırdım ve bu, günün geri kalanı için kuruldaki herkesin üzerinde fazlasıyla etki bıraktı neyse ki. gün sonunda benim sandığımda ve okulumdaki pek çok sandıkta 'evet' daha fazlaydı belki, ama önemli olan sandıktan benim istediğimin çıkması değildi zaten. o adam, göğsünü gere gere yaptığı usulsüzlükleri anlatamayacaktı bir dahaki seçimde. küçük gördüğü ya da "görcem ben seni bugünün sonunda" diye üstü kapalı tehdit ettiği kız korkup kaçmadı, her şeye rağmen oyuna sahip çıkan birilerinin hala var olduğunu anladı ve bu bile benim için bir zaferdi.

    demem o ki, oy verme esnasında hile hurdayla, psikolojik baskıyla; oy sayımı sırasında yine psikolojik baskı ve ben bilirimcilikle, oyların taşınması sırasında da benim adını koyma kabiliyetimin dahi olmadığı cinliklerle uzunca bir seçim döneminin bütün emeğini çöp ediyorlar. ediyorlar çünkü edebiliyorlar. çünkü kalabalıklar, çünkü her sandıkta sandık görevlisiyle, müşahidiyle varlar. hiçbiri sabah kalkıp sandık beklemeye üşenmiyor. üşenmedikleri için kazanıyorlar.

    bilmiyorum ne kadar etkili olur ama, naçizane bir ricam; üşenmeyin, ümitsizliğe kapılmayın, "ben sandık beklesem de o bir yerde yine bir oyun yapar nasılsa" demeyin. sandık görevlisi olmak için süre doldu ama müşahit olarak gidin. tayyibin de söylediği gibi; sabah erkenden gidip boşlukları doldurun. hiçbir şey yapamasanız bile sizin bu bilinçli tavrınız sayesinde bu yavşaklar sandık başından oy pusulasının fotoğrafını çekip sosyal medyada hava atamaz, bu bile yeter. aklı fikri olan, gözü gören eli kolu tutan yaşlılara zorla oy verdirtemezler, bu bile yeter. kendi babalarının malıymış gibi sahiplendikleri oyların başka ortakçılarının da olduğunu görürler, bu bile yeter. kurdukları kirli oyunları oynama imkanı bulamazlar, bunun hıncı bunun öfkesi bile yeter inanın!
  • hepimize verilmiş mesajdır.

    herkes sandıkların başına. her şey önce sandıkları korumakla başlıyor. sonrasında seçimi kazanmakla devam ediyor. seçimi kazandıktan sonra zaten asıl muhabbet o zaman başlayacak. bakalım 16 sene boyuncu o koltukta oturanlar koltuklarından inecek mi?

    ama önce sandık. lütfen sandıklara sahip çıkalım. anlatmaya gerek yok görüyorsunuz. biz sahip çıkmazsak onlar sahip (!) çıkacaklar.
  • bildiğim kadarıyla bir partinin seçimlerde müşahit bulundurabilmesi için en az bir seçim görmüş olması gerekiyor. yani bu durumda iyi parti'nin müşahit bulundurma imkanı yok. aynı olay 2013 yerel seçimleri öncesi dtp kapatıldığı için hdp'nin de başına gelmişti. o dönem hdp'liler başka partiler üzerinden müracaat edip sandık görevlisi olmuşlardı. burada da iyi parti başta olmak üzere muhalefet bloğunun yapması gereken de budur.

    edit: "emin misiniz? internetten baktığımızda müşahitlik başvurularında iyi partinin de adı var." şeklinde mesaj atan arkadaşlar oldu. bahsettiğim olay 2013 yerel seçimlerinde sandık başkanlığı yapmış bir arkadaşımın başına gelmiş olup entry onun üzerine yazılmıştır. sonrasında yasa veya yönetmelikte herhangi bir değişiklik yapılmış olabilir. düzeltme yapma ihtiyacı hissettim.

    edit 2: seçime katılan her parti müşahit bulundurma hakkına sahiptir ancak seçime ilk defa katılan bir parti sandık kuruluna üye gönderemez. bu bilgiyi gönderen nemiroff adlı yazar arkadaşa teşekkürler.
  • bu söylemde ne kirlilik gördünüz anlamadim gitti. partili sandik kurul üyelerinden biri gelmez ise başkan ilgili partinin sorumlusuna kurul üyesi atamasını söyler eğer üye atayacak birisi yok ise başkan orada bulunan müşahitlerden ve vatandaşlardan birini sandık kurulu üyesi yapabilir.adamda sandık başlarina erken gidin gelmeyen olursa kendinizi yazdirmaya çalışın ki sayım sırasında sorunlu oylarda söz hakkımız fazla olsun bizim lehimize olsun herşey demiş. sanki başka partilerde bu konuşmalar geçmiyormuş gibi davranmayın. adam işini sıkı tutuyor. hdp gibi kimseye silah zoruyla oy attirmiyor değil mi?
  • reis çağır kabataşta işemeli sıçmalı ayin yapan çapulcuları az oy çıkan sandıklara işesinler
  • 'anayasal suçtur, devletin yönetim şekline aykırıdır, kanunen darbe teşebbüsüdür, 15 temmuz devamı niteliği taşımaktadır' mı diyelim yani sandık başına?
hesabın var mı? giriş yap