• başlık esasen “recep tayyip erdoğan’a hakaret eden üniversiteli kızın tutuklanması” olacaktı karakter sınırından böyle açtım.

    evet yüce hakanımız, reisimiz, önderimizi haşmetli erdoğan efendimize hakaret eden bu kızın idam edilmesi gerekiyor olsa bile türk demokrasisi ve özgürlükler adına(!) bu da olumlu bir gelişmedir.

    `https://odatv.com/…aretten-tutuklandi-08021845.html`
  • haber içeriğine baktım ancak ne yazmış ne demiş belli değil. bu durumda herhangi bir yorum yapmamız mümkün görünmüyor pek. baskıcı bir sistem olduğu konusunda hemfikir olsak da sosyal medya üzerinden edilen hakaretler konusunun herhangi bir özgürlükle bağdaştığını düşünmüyor aksine eleştirilen baskıcı rejimle farklı ideolojilerde olsalar da aynı kafada olduklarını düşünüyorum.
  • tck 5237 sayılı kanunun 125. maddesine göre değerlendirilecek olan eylem.

    bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil ya da olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.

    hakaret suçunun; kamu görevlisine karşı görevinden dolayı,
    dini, siyasi, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uymasından dolayı, kişinin mensup olduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle işlenmesi halinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.

    yine hakaretin alenen işlenmesi halinde ceza altıda bir oranında arttırılır.

    hakaret sadece yüze karşı değil, mektup, email, sms, whatsapp, twitter gibi sosyal medya aracılığyla işlenmesi de aynıdır.

    bir insanı sevmemek, hatta nefret etmek, yaptığı şeyleri onaylamamak hakaret etme hakkı vermez. hoşunuza gitse de gitmese de bu böyledir.

    düzeltme: sadece vatandaşa karşı işlenen hakaretleri madde 125 anlatmış. ama cumhurbaşkanına karşı yapılanı 299 söylüyormuş. bilgilendirenlere teşekkürler.
  • öncelikle,

    (bkz: onur)
    (bkz: şeref)
    (bkz: haysiyet)

    bir insanı sevmemek, hatta nefret etmek, yaptığı şeyleri onaylamamak onu tutuklama hakkını vermez. insanlar sizi sevmeyebilirler ve bunu uluorta söyleyebilirler. buna ifade özgürlüğü denir. hoşunuza gitse de gitmese de bu böyledir.

    edit: çomarlar mesaj kutuma doluştu, "atatürk'e hakaret edilse hoşuna gider mi?" diye soruyorlar. hoşuma gitmez, ama kimsenin tutuklanmasını da gerektirmez. işte buna ifade özgürlüğü deniyor canım. ifade özgürlüğü, senin hiç hoşuna gitmeyecek bir şeyin söylenme hakkıdır.
    bir de şu sığırların her fırsatta malum şahsı atatürk'le kıyaslama çabası beni güldürüyor.
  • buraya kanun maddesini yazmaya gerek yok. kızın yaptığı doğru değil ama recep tayyip erdoğan dilediği gibi insanlara hakaret ederken hiçbir yaptırıma uğramıyor. adaletsizlik buradadır.
  • yıl olmus 2018, hala rte'ye hakaret eden insanlar var. insan hayret ediyor gercekten.
  • gülben ergene hakaret eden seren serengil 3 gün hapis yattı. bir ülkenin cumhurbaşkanının gülben kadar hakkı olsa gerek
  • bazi beyinsizler anlamıyor sanırsam. kimse hakareti savunmuyor. eleştirilen nokta tutuklama.

    böyle basit bir suçta kanımca ifade alınır dava açılır tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakılır.

    bu ülkede tecavüzcülerin, hırsızların, dolandırıcıların, katillerin tutuksuz yargılandığı sıklıkla görülüyorsa, hakaret gibi basit bir suçta tutuklamak hukuk katliamından başka bir şey değildir.
  • bir insana hakaret etmek onu gerçek olarak, reel olarak küçültmez. değerini düşürmez.
    suç sabit olmalıdır ve somut bir duruma isnat edilmelidir. kişiden kişiye anlamı değişen soyut suç olmaz.

    (bkz: ifade özgürlüğü)
  • cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden kişiye hakaret etmeyi eleştiren sivri zekaları tanımamızı sağlayan gelişme.

    hiçbir demokratik ülkede hakaretin cezası hapis olmaz. sadece tazminat davası açılabilir.

    politikacıya hakaret ya da küfürde ise hiçbir ceza uygulanmaz. zira politikaya atılan kişi övgüyü de hakareti de kabullenmiş demektir. 2003 yılında malum şahısın penguen dergisine açtığı davada bu gerekçe ile düşmüştü.

    londra'da hyde park'ta kraliçeye küfretseniz en ufak bir ceza almazsınız. amerikalıların başkanlarına ettiği küfrün haddi hesabı yok.

    bu cezayı doğru bulan kişi demokrasiden bihaberdir.
hesabın var mı? giriş yap