• burda sesini mustafa varank'in sesine benzettim.
  • buralar çok yeşillenecek.
    (bkz: barış güler)
    (bkz: muammer güler)
  • rıza zarraf’ın sağ kolu.
    chp milletvekili murat emir tarafından tbmm başkanlığına verilen soru önergesiyle, nerede olduğu ve malvarlığına el konulup konulmadığı sorulmuş.

    --- alıntı ---

    chp ankara milletvekili murat emir, reza zarrab uluslararası hırsızlık ve rüşvet çarkını yürütürken en yakınında yer alan iki ismi meclis gündemine taşıdı. emir, başbakan yıldırım'a abdullah happani ve rüçhan bayar'ın nerede olduğunu ve malvarlıklarına el konulup konulmadığını sordu.
    chp’li murat emir, başbakan binali yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle tbmm başkanlığı’na verdiği soru önergesinin gerekçesinde, şöyle dedi:
    “abd’nin iran’a yönelik ambargosunu, türkiye’de halkbank üzerinden yürüttüğü sahte işlemlerle delen ve bu yolda aralarında bakanlar ile banka yöneticilerinin de bulunduğu ‘rüşvet çarkı’ oluşturan rıza sarraf, kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, uluslararası hırsızlık ve rüşvet içeren söz konusu işlerini, abdullah happani ile rüçhan bayar isimli iki yakın adamı üzerinden yürütmüş. adeta sarraf’ın sağ ve sol kolu olan happani ile bayar, kurulan uluslararası hırsızlık ve rüşvet çarkında belli kişilerle irtibata geçmek, rüşvet parası taşımak ve teslim etmek gibi sarraf için ‘güvenilir’ noktadaki kişiler. tüm ilişkilerini bilecek kadar sarraf’a yakın olan bu iki kişinin ismi, türkiye’de hızla kapatılan ’17-25 aralık soruşturması’nda gündeme gelmiş; bugünlerde de abd’de görülmekte davada sık sık gündeme gelmekte. abd’deki davada dinletilen sarraf’ın telefon konuşmalarının ses kayıtları da, bu kişilerin, sarraf’ın uluslararası hırsızlık ve rüşvet organizasyonunda kritik isimler olduğunu ortaya koymuştur.”
    emir, başbakan yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
    “-hakkında ‘ajanlık’ gibi ağır bir suçlama olan ve malvarlığına el konulan rıza sarraf’ın, kurduğu uluslararası hırsızlık ve rüşvet çarkında en yakın iki adamı konumundaki abdullah happani ile rüçhan bayar’ın şu an nerede olduğuna ilişkin yetkili mercilerde bilgi bulunmakta mıdır? bu kişiler türkiye’de midir, yurtdışına mı kaçmıştır? türkiye’deyse haklarında yurtdışına çıkış yasağı konulmuş mudur?
    - abdullah happani ile rüçhan bayar hakkında gözaltı ya da yakalama kararı var mıdır? rıza sarraf’ın çalışanlarına yönelik gözaltı listesinde bu kişilerin ismi de bulunmakta mıdır?
    - abdullah happani ile rüçhan bayar hakkında açılan herhangi bir soruşturma var mı? varsa içeriği nedir?
    - rıza sarraf’ın adeta sağ ve sol kolu niteliğindeki abdullah happani ile rüçhan bayar’ın malvarlıklarına el konulmuş mudur?”
    --- spoiler ---

    ayrıca ahmet nesin, rıza zarraf’ın 1,5 tonluk kaçak altınıyla ilgili şu yazısında da ismini ısrarla anmakta.
hesabın var mı? giriş yap