• ilk olarak engin atsür, murat kaya ve halil kutruza'nın sürüklediği türk milli takımının beşinci olduğu 2002 u18 avrupa gençler şampiyonasında dokuzuncu bitiren ispanya'nın en skorer ismi olmuş, dokuzunculuk maçında rusya'ya attığı 35 sayıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. eurobasket 2003’te gümüş kazanan ispanya takımında yer almasa da 2004 olimpiyatlarında ülkesini temsil etme onuruna erişmiştir.

    uluslararası platformda en büyük çıkışını 2006 dünya basketbol şampiyonası’nda yapmıştır. smaçları ve jose calderonsergio rodriguez ikilisinden gelen tüm topları aley-oop’a dönüştürmesiyle emmanuel ginobili’nin kinder bologna günlerini anımsatmıştır. kenardan gelerek ispanya’nın şampiyonluğuna büyük katkı sağlamıştır. 2006’da fiba "yılın genç oyuncusu" ödülünü alırken, 2007’de uleb'in düzenlediği euroleague'de "yılın çıkış yapan oyuncusu" ödülünü alarak yeteneğini her iki kuruma da tescilletmiştir.

    avrupa standartlarının üzerinde bir hıza ve atletizme sahip olduğundan hücumda açık alanda başarılı bir kanat oyuncusudur. bu özellikleri rudy’nin iyi de bir savunmacı olarak anılmasına sebep olur. fiziksel yeteneklerinin yanında oyunu iyi takip etmesi rudy fernandez’in istatistiklerinde ribaund hanesinin hep yüksek rakamlara çıkmasını sağlar. rudy fernandez ayrıca iyi de bir üçlükçüdür. 2006/2007’de euroleague’de dışarıdan %43 ile oynamıştır.

    ha bu arada tam adı rodolfo fernández farrés’tir, kısaca rudy diyorlar. 4 nisan 1985 doğumludur, phoenix suns tarafından 2007 draftı’nda 24. sıradan seçilip portland trail blazers’a takas edilmiştir. 2.2 milyon dolarlık bonservisi yüzünden bu sene portland’a katılamayacaktır. zira nba takımları dışarıdan aldıkları oyuncular için en fazla 500 bin dolar bonservis ödeyebilirler. rudy, hidayet türkoğlu gibi aradaki farkı cebinden ödemek yerine bir sene daha badalona’da kalmayı tercih etmiştir, seneye portland’a katılıp brandon roy’a süper yedeklik yapacaktır. buraya kadar gelip bir önceki cümleyi okuduysanız, joventut badalona forması giydiğini de anlamışsınızdır herhalde.
  • kimse ses çıkartmasa da beasley - rose ikilisinden de önemli bir oyuncu olması muhtemeldir. bu sene yılın çaylağı adayları arasındadır ve eğer kolay uyum sağlarsa ortalığı dağıtacaktır. bana göre avrupa basketbolunun son dönemde yetiştirdiği en kaliteli oyuncudur.. olimpiyatlarda da ispanya'nın en önemli kozudur..
  • 24 ağustos 2008 ispanya abd basketbol maçı'nda dwight howard'ın üstünden bastığı tek el, yel değirmeni smaçı ile unutulmayacak; hep jeneriklerde yaşayacak olan, gelecek vaat eden basketbolcu.
  • bir sürü lüzumsuz oyuncu nbade oynamışken neden uleb kupasında süründüğünü anlayamadığım adam.

    edit: bu sene nihayet portland'a gidiyormuş*
  • biraz genişlerse*, nba'de daha da rahat oynayacak basketbolcu.
  • sorumluluk almayı seven bir yapısı olan oyuncu; eline topu aldı mı da korkutmuyor değil, hem içeriye iyi giriyor, hem şutu iyi hem de pas yeteneği üst düzeyde. nbade çok iş yapar bence.
  • portland trail blazers forması altında tamamında benchten geldiği ilk 19 karşılaşmada da en az bir üç sayılık atış isabeti yakalayan avrupalı çaylak.
  • bu seneki slamdunk yarismasina girmeye aday olan basketbolcu.soyle ki; yeni sistemde 4. yu oylar belirliyor ve 3 adaydan 1'i de fernandez.http://www.nba.com/dunk adresinden oylar verilebiliyor ve bence fernandez'in yarismaya katilmasi yarismayi daha da cekici hale getirecektir.
  • smaç yarışmasına katıldığı takdirde bunu başaran ilk avrupalı olacak, kazanırsa da brent berry'den sonra bunu başaran ilk beyaz olacaktır..
  • taraftar oylariyla nba all star 2009'un smac yarismasina katilmaya hak kazanmistir. boylece smac yarismasina katilan ilk amerikali olmayan oyuncu unvanini alacak.
hesabın var mı? giriş yap