• 1948 londra olimpiyatlarinda uc adim atlamada bronz madalya kazanan turk atlet. olimpiyatlardaki ilk ve son atletizm madalyasi bu, turkiye'nin. 2001 yilinda vefat etti. son donemlerinde itu'de ogretim gorevlisi idi.
  • 1948 olimpiyatlarında üç adım atlamada ilk denemesinde altın madalya almasına yetecek derecede bir atlayış yapan, ancak atlayışından sonra hakeme giderek tahtaya bastığını, faul yaptığını söyleyen ve diğer denemelerindeki atlayışı ile ancak bronz madalya alabilmiş, dürüstlüğüyle örnek alınması gereken bir spor adamı
  • (bkz: ruhi sarı)
  • itu'ye ilk geldigim gunlerde spor birligi'nde odasina gidip kendisiyle tanisma serefine nail oldugum turkiye'nin en buyuk atleti, uc adimcisi. beyaz sacli, mavi gozlu, dinc, pamuk gibi bir adamdi.
  • tarih 1948, idman yapmak icin ayaklari titreyerekten wembley'in cimlerine adim atar ruhi sarialp.. idmaninin surdururken bir ingiliz gelir yanina ve kendisiyle konusmak istedigini soyler.. ingiliz arkadasin dedesi kirim harbi'ne katilmistir zamaninda ve o harbe gidenler istanbul'dan intikal etmislerdir olay yerine.. istanbul'da tanistigi bir turk, ingiliz askere bir osmanli mecidiyesi uzatir ve, 'bunu dilinin altina koy ve bir dilek tut' der.. askerin dilegi savastan sag donup yeniden sevdiklerine kavusabilmektir tabii ki ve dilegi gerceklesir..

    ruhi sarialp'in yanina gelen adam bunu anlattiktan sonra cebinden bir madeni para cikarir ve dilinin altina koyup bir dilek tutmasini soyler sarialp'e.. o da soyle bir dusunur kendi kendine, 'birincilikten ikincilikten gectim allahim, hic degilse bir bronz madalya nasip et bu kuluna' der.. yarisma gunu gelir, atlayislar yapilir ve ruhi sarialp ucunculuk madalyasiyla ve hic unutmayacagi bir aniyla doner ulkesine..
  • bir diğer rahmetli tanju okan'ın akrabasıydı.
    bi de mecdiyekoy'un guzelim ortaklar caddesinde apartmanlar yapıp bozuk kentlesmenin adimlarini atan tum mutahitlere meydan okumayi ve o guzel, gizli, yesil evini korumayi becermis bir amcaydı. evi ortaklar caddesinin en güzel evidir hala ve zamanında o ayarsız akdenizli gırtlağıyla komşularına ve mahallenin çocuklarına hal hatır soran sesi hala çınlar evinin civarında.
  • sene 1993 itu spor salonu:
    - hocam nasil aldiniz madalyayi?
    - su bacaklarim var ya, coook kuvvetliydi..

    inanilmaz sirin, hos sohbet ve 'olimpiyat madalyali' bir insandi.
  • elvan abeylegesse'nin 2008 pekin olimpiyatlarında on bin metrede gümüş madalya almasıyla açtığı atletizmdeki madalya yolunda yalnız kalmayan üç adım atlamacı.

    üçüncü madalya için (bkz: eşref apak)
  • bronz madalya alırken yaptığı derece 15 metre 02,5 cm. dir.
  • bahsedilmemiş ama kendisinin bir de brüksel'de yapılan 1950 avrupa atletizm şampiyonası'nda aldığı bronz madalyası ve 1950 ve 1951 yıllarındaki dünya ordular arası atletizm şampiyonalarından 2 altın madalyası vardır.
hesabın var mı? giriş yap