• bir süre dinlenerek bünyeyi gereksiz duygusallıklara sokmamak, ruhâni uyku durumu.
  • insan sürekli ruh dünyasını ekip biçtiği için bir vakit geldiğinde o ruhtan verim alamayacağı kaçınılmaz sonuçtur. geriye dönüp ekilen biçilenin değerlendirilmesinin yapılacağı, yorulan ruhun dinlenmeye bırakılarak gereken ruhsal destek sağlanarak tekrar güçlenmesini sağlayıp ekim ve hasat almaya devam etmekte fayda var.

    insan ruhunun topraktan aslında pek farkı yok. doğru davranılmaması halinde son derece verimsiz bir hale dönüşebilir. doğru zamanda doğru şekillerde ekimin yapılmaması halinde istenilen ürün verimini almak mümkün değildir. kış ayında ekim yapabilmenin teknikleri vardır. iklime göre tohum ekip ürün beklemek vardır. sulama ile alakalı kısımlar vardır. insan için aynı koşullar geçerli değil sanılmasın, hemen hemen aynıdır işleme sistemi. doğru iklim, doğru tohum ve verim alabilmek için sulamak gerekir. çoğu toprak yanlış ekilip biçilir, yada çok uzun süre ekilmeden boş bırakıp ardından neden verimsiz bir tarla oldu bu gibi saçma bir soru sorulur. doğru seçimlerin yapıldığını varsayacak olsak bile o toprak bir gün gelir yorulur. her ne kadar nadas sistemi modern tarımda uygun bir yöntem olarak kabul edilmese dahi insan ruhunun belli dönemlerde kesinlikle nadasa bırakılması yararlı ve mantıklı bir eylem olacaktır. özellikle zor geçen kar kış sonrası, kurak yazlar sonrası verimsiz kaldığımızı hissettiğimiz anlarda aynı toprağı azimle ekmek yerine bir parça dinlendirip ruhumuzu dinlendirip yola devam etmemizde fayda var.

    ama herşeyden önce ruhumuzu (toprağımızı) iyi tanıyıp ne ekip ne ekmeyeceğimizi bilmekte fayda var. yanlış toprağa yanlış tohum ekmek sonuçsuz beklemelere neden oluyor. önce iklim ve toprak istediğin ürünü vermene uygun bir torapk mı ? buna bakmak lazım. birde toprağı ne kadar değiştirirsen değiştir, iklim eğer uygun değilse istediğin ürünü almanın mümkün olmadığını bilmek gerekli.
  • ruhu nasada bırakmak şeklinde anlayıp farklı düşüncelere giriftar olduğum entry
hesabın var mı? giriş yap