• ağzının tadını bilenlerin iyi bildiği bir yer. yer olarak rumeli göçmenlerinin çoğunlukta olduğu gülbahçe*de bulunan bu lokantada yediğiniz kuru fasulyenin tadını başka yerde bulamazsınız. öğle saatlerinde erken gitmezseniz yer bulamayacağınız ve yemeklerinin 13:30'da sonra tükendiği esnaf lokantası.
  • lezzetli yemeklere ev sahipliği yapan bir esnaf lokantasıdır. ve ben esnaf lokantalarını acayip severim.

    bülent barış rumelili kardeşlerden aşçı olanı hatta hürriyet bursa'da her pazar yeni tariflerle karşımıza çıkar.

    kendi adıma yeni gidecekler için önereceğim lezzetleri;
    (bkz: kuzu incik)
    (bkz: süt helvası)
    (bkz: ciğer sarma) yalnız bunu sadece çarşamba günleri yapıyordu önceden, salgından sonra ne olur bilmem.

    edit: nerede olduğunu yazmamışım efenim; bursa gülbahçe de bulunur lokanta.
  • yemeklerin lezzeti muazzam. yani daha burada yiyip de sevmedigim hiçbir şey olmadı.

    süt helvası, kuru fasulye, enginar, piliç kavurma, haşlamalar vs. vs. etli etsiz yemeklerin tamamı leziz, denemeye değer.

    kendi fiyat skalası içerisinde değerlendirdiğimde bursa'nın en leziz lokantalarından biri, belki de en ıyisi. ama başlıktaki esnaf lokantası tanımı sizi yanıltmasın.

    pahalı yer, fahiş fiyat falan diyemem bu kalitenin bedeli o fiyatlar olabilir ama esnaf lokantası tanımına aldanıp da çorba,pilav, etli yemek yer 20 25 tl'ye kalkarım diye düsünmeyin. esnaf lokantası ama gelen esnaf etraftaki küçük ve orta ölçekli imalathanelerin sahipleri ya da adliyeye yakınlığı sebebiyle avukat, hakim ve savcılar vs.

    ornek fiyat;

    kuru fasulye
    sacda piliç kavurma
    az pilav
    2 su

    52 tl.
  • mutluluk neydi, biraz tavuk suyu çorbası, biraz süt helvası çokça da çığırtmaydı!

    basit yemeklerde lezzeti yakalamak her zaman daha zordur, 3-5 malzemeli yemek iyiyse iyidir kötüyse kötüdür; ayıbı örtecek kadar çok malzemeyle karmaşıklaşmamıştır. (aynı mantıkla gittiğim hemen her farklı şehirde pizzacı keşfetmeye çalışıyorum; her zaman margarita sipariş ediyorum)

    bu yüzden beş malzemeli, gösterişsiz, her evde kolaylıkla yapılması beklenen yaz yemeği çığırtmanın ağızda bıraktığı bu olağanüstülük benim için şaşılacak şeydir.

    çığırtmayı mı övdüm lokantayı mı artık size kalmış :)

    tanım: bursa'da bir esnaf lokantası, 8.5 km uzakta olduğu dert edilmez, gidilir bundan sonra:)
  • bursanın incisi.
    her gittiğimde bu sefer kuru yemeyeceğim diyorum dayanamıyorum yine yiyorum.
  • esnaf lokantalarının krali.. bursaya yolumuz düşünce uğrayalım dedik.. öyle çeşit vardı ki ve hepsi de çok iştah açıcı görünüyordu.. ne alacagimiza karar vermekte zorlansak da kuzu gerdan aldık ve fazlasıyla beğendik. disarda yedigim yemekler arasinda zirveye yakin yerlerden birini aldi.. gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz..
hesabın var mı? giriş yap