• 13 ve 14 eylül 2019'da bozcaada'da ilki gerçekleştirilecek koşu ve eğlence festivali.
    festivalde 11k ve 21k yarışları, göztepe tırmanma etabı ve çeşitli yaş gruplarının bulunduğu yarış etapları bulunuyor. ayrıca ilk gün gonca vuslateri ve çiğdem erken, ikinci gün ise kalben sahne alacakmış.
    erken kayıt için son gün 15 ağustos ve 75 lira. koşuyu seviyorsanız ve müsaitseniz bu etkinliğe göz gezdirmenizi öneririm :)

    şöyle de daha fazla detayın olduğu linkler var:
    https://www.runtheislandbozcaada.com/
    https://www.instagram.com/runtheislandbozcaada/
    https://www.bozcaadahaber.net/…sland-bozcaada/8361/
  • bu seneki 10-11 eylül'de olacak.
    ilk yarışım ve heyecanla bekliyorum.
    bozcaada'ya da ilk gidişim.
    bi de dileğim var.
    gerçekleşirse eğer yazacağım buraya :)

    bu arada parkurla ilgili bilgisi olan var ise yazabilir mi?
  • ilk yarışımdı ve kadınlarda ikinci oldum. hayretler içerisindeyim çünkü çok zorlanmıştım.

    genel olarak güzel bi organizasyon idi ama parkur işaretleri yetersizdi. 700 metre kadar yanlış yola saptım. buna rağmen genel sıralamada yedinci oldum. hakkımı helal etmiyorum ahshahs.

    parkur aşırı yokuşlu idi. feci yoruldum. öyle böyle değil.

    güzel bir anı oldu benim için.
    bundan sonra mümkün olduğunca katılırım yarışlara.
  • 11 eylül 2021 16.00'da*** start verilen yarı maraton koşusuna katıldığım yarıştır.

    rota işaretleri, cp'ler, su istasyonları ve kit içeriği bakımından rezalet mertebesinde bir organizasyondu. züber'in sponsor olduğu bir yarışta ne kit çantasında, ne cp'lerde, ne de su istasyonlarında bir enerji bar gördük.

    web sayfasında paylaşılan parkur bilgileri yetersizdi ve hatta navigasyon dosyası yoktu. 21k koşucuları olarak yanlış rotada koştuğumuzu anladıktan sonra en yakındaki görevliye, doğru rotayı sorduğumuzda, elinde telefonla "abi ben de bilmiyorum. şimdi sorup öğreniyorum." şeklinde yanıt aldık. yani bunu gerçekten yarış sırasında öğrenmen çok tatlı oldu bay görevli.

    zaman, enerji ve para harcadığımız bir organizayonda bu kadar iplenmediğimizi görünce ekip olarak yarışı bıraktık. yarış bitiminde yapılan toplantıda, organizatör hatalı olduğunu kabul ederek bir sonraki bozcaada yarı maratonu için yarış bileti, konaklama ve ulaşım masraflarımızı karşılama sözü* verdi. elbette buna inanacak kadar saf değilim ama buraya not düşmüş olayım.

    neyse ki bozcaada nefis bir yer, yoksa çok üzülürdüm oraya ayırdığım zaman, enerji ve para bütçesine.

    eğer organizatör verdiği sözü tutarsa, 21k'da kürsü yapmak da benim sözüm olsun*
  • 2021 eylül ayındaki yarış katıldığım en dandik yarı maraton organizasyonu olarak bende yer etmiştir.

    2021 eylül’ündeki organizasyon rezaletinden sonra bu sene adidas’ın ana sponsor olduğu bozcaada yarı maratonu’na katılmaya karar verdim. bakalım o nasıl olacak, onu da başlığına ayrıca yazarım. rezaleti bir üstteki entry sahibi güzel özetlemiş zaten ek olarak yarıştan sonra web sitelerinde yayınladıkları bitirme derecelerinin de dakikalar seviyesinde (!) hatalı olduğunu ilave edeyim. herhalde bu sebepledir ki web sitelerinde 2021 yerine 2019 yarış sonuçları var hala.
  • geçen sene koşuda yoktum . bu sene ilk kez katılıyorum. “kit” adı altında verilen şeyler. bir adet bar , 1 adet su ve göğüs koşu numarası. bir t-shirt bile vermediler. inşallah yarın koşu esnasında arada su falan verirlerde sıcaktan bayılmayalım.
  • koşu beklenilenden 21k için 15 ,10k için 30 dk geç başladı. mazeretleri jandarma henüz yolları kapatmamış. sıcak hava da insanları beklettiler. parkur geçen seneye göre farklıymış. start 200 m yokuş aşağı başladı. daha sonra 4 km ye kadar hafif ve yüksek rampa olarak devam etti. tam yokuş aşağı gidecekken üzüm bağları olan yola döndü. yine tırmanmaya devam ettik. ilk su desteği 5km geldi ve bu sıcak hava için biraz geç oldu. daha sonra 8km de su desteği vardı. son 2km yokuş aşağıydı. hava çok sıcaktı ve rüzgarda yoktu. daha önce istanbul dışı koşmamıştım. parkur aşırı rampalı geldi. bitişte madalyalar (tahtadan)yoktu. sonradan geldi ama herkes alamamış olabilir. en son kurdelasız sadece madalya dağıtıyorlardı. yarış sonunda su ,elma ve muz verildi. istanbuldaki organizasyonları eleştirirdik ama bu koşu org. istanbulda olanlara göre çok amatör kaldı.
  • internet sitelerine program adi altinda kit dagitimi 10.00 -14.00 arasinda oldugunu belirtmisler herhangi bir bilgilendirme mailinde bu konuyu ayrica belirtmedikleri gibi merkeze kit dagitim noktasi koymamislar. sehir disindan yaris gunu gelenler once yerlerine yerlesip haliyle yaris oncesi yaris alanina yani ayazma plajina gidiyorlar. 14.15 te kit almaya gittigimizde kit dagitimcilarinin ve gogus numarasi basan ekibin stand kapatip gittiklerini ve gec kaldigimizi, numarasiz kosabilecegimizi, sonucumuzun hesaplanmayacagini belirttiler. kit almaya gelenlerin kalabaliklasmasiyla durumu cozmeye niyetlendiler. adada kosmak istiyorsaniz kesinlikle adidasin duzenledigi maratonlari tercih edin derim amatorluk ve profesyonellik farki anlasiliyor. ilk su destegi 5. km de cok gecti, organizasyon turkiyede bir ilk olarak buzlu su verecegini acikladi ancak oyle bir durumla karsilasmadik. bunun disinda 2019 adidas yari maratonunda donuste susuz kalmistik bu sefer oyle bir durum yasamadik neyse ki.
    bitiste de elma, muz, su ve chia tohumlu bar takviyesi vardi. herseye ragmen guzel ve eglenceliydi.
hesabın var mı? giriş yap