• (bkz: ekim devrimi)
  • rus devrimi, bu dünya tarihinin göz nuru'dur...
    bir tanecik "insanlık düşü"dür.
    onurudur, ekmeğidir, hayallerinin baş tacıdır !

    karl marks'ın 1800'lerde, asla rusya' da devrim olamayacağına inanması ve bunu yazılarında da belirtmesi ise, ayrı bir şaşkınlık durumudur velhasıl kelam. gene de bu devrim 1917' de rusya'da yoksul halk tarafından gerçekleştirilmiş ve lenin' in "ekmek, barış, özgürlük" sloganı ve önderliği ile geniş kitlelerin desteğini kucaklamıştır.

    rusya, 1917 den önce, iklimsel koşullarını da düşünürsek yakacak odunu olmayan, yoksul, aç ve eğitimsiz halk yığınlarından oluşmaktaydı. çarlık rejiminin baskısı ve adaletsizliği ile de insanlar devrime yürümeyi yürekten istemişlerdir.

    ne de güzel olmuştur sonunda zaten..

    bütün dünyanın "sol" fraksiyonuna talip nice gençliği ve insanı "rusya" hülyası ile yıllar yılı uykuya dalmış, hayatında bir kez de olsa kremlin'i görebilmeyi hayal etmiş, lenin' in kitaplarını heyecan ile okumuştur..

    süregelen zaman dilimlerinde ise, 1968' de "özgürlük" akımları gençliğin tam ortasında, bütün ülkelerde patlak vermiş ve türkiye de bundan güzel mi güzel nasibini alıvermiştir.

    var ol, yok olsan da, rus devrimi !
  • jacob schiff tarafindan finanse edilmis devrimdir.
  • osuruktan bir devrim. moskova'da ilk mc donald's şubesi açılınca fiyasko olma sürecine girmiş ve yine bu osuruktan devrimin ürünü olan osuruktan rejim de yıkılmıştır.
    abd'nin tek kurşun atmadan kazandığı bir müsabakadan söz ediyoruz.
    saddam hüseyin'in baas rejimi bile abd'yi daha çok zorlamıştır.
hesabın var mı? giriş yap