• rus uyku deneyi gerçek mi? bu konuda bilgisi olan paylaşsa güzel olur. bu da ne ki diye soran olursa, buyrun:
    https://www.google.com.tr/…yi-gercek-mi-18-29423407
  • denekler 2. dünya savaşı sırasında düşman kabul edilen siyasi mahkumlar arasından seçildi. 30 günlük deneyde hayatta kalabilen mahkum olursa özgürlüğünün geri verileceği söylendi. deneyin amacı 30 gün boyunca bir insanın uykusuz kalıp kalamayacağını test etmekti. 5 denek bir odaya kapatıldı. içeride 30 gün boyunca yetecek miktarda yiyecek, içecek ve kitap vardı. odaya döşenmiş olan mikrofonlarla denekler dinlenecekti. uykusuz kalmalarını sağlayacak uyarıcı gazın denekleri zehirlememesi için odaya oksijen de pompalandı. ilk günler mahkumlar mikrofonlara konuşup durumlarından şikayet ediyordu. deneyin durdurulmasını istediler. 9. gün mahkumlardan biri bağırmaya başladı ve saatlerce susmadı. araştırmacılar deneğin ses tellerinin parçalandığını düşündü. ardından biri daha bağırmaya başladı. diğer denekler kitap sayfalarını yırtarak gözlem pencerelerini kapattığında bağırmalar birden kesildi. 12. gün deneklerden ses gelmeyince araştırmacılar öldüklerini düşündü. mikrofonları kontrol ettiklerinde sorunsuz çalıştığını gördüler. odadaki oksijen seviyesi de 5 deneğe yetecek düzeydeydi. 14. güne kadar bekleyen araştırmacılar odaya seslendi: “mikrofonları kontrol etmek için içeri giriyoruz, kapılardan uzak durun ve yere yatın, aksi halde vurulacaksınız. itaat edenlerden biri hemen özgür bırakılacak.” içeriden gelen cevap araştırmacıları çok şaşırttı. “artık özgür olmak istemiyoruz.” 15. gün odanın kapıları açıldı. içerisi oksijenle doldu. 5 denekten 4’ü hala yaşıyordu ama ölen deneğin kalçası ve göğsü etle doldurulmuştu. odadaki tek gider deliğinin üzerinde yatıyordu. giderden akışı engellediği için odanın tabanı 10 cm kan ile dolmuştu. diğer deneklerin sakalları uzamış derileri ise paramparça olmuştu, yaraları kendi tırnakları ile yapmış, birbirlerine de saldırmışlardı. 4 deneğin de karın bölgesindeki organlar neredeyse yoktu. kaburgaya bağlı kasların tamamı akciğerlerle birlikte dışarı sarkmış durumdaydı. kendi organlarını çıkartıp atmışlardı. ilginç bir şekilde hala yaşıyorlardı. yemeklere ise pek dokulmamıştı. bir rus asker deneklerin saldırısıyla öldü, diğer bir asker de testislerinin koparılması ve bir denek tarafından bacağının kemirilmesi ile yaralandı. odadan çıkmamak için askerlere direniyorlardı. sağ kalan denekler ameliyata alındı ve bir denek ameliyat sırasında gülümseyerek “kesmeye devam et” dediğinde yaşanılan vahşetin boyutu daha iyi anlaşılmıştı.
  • buradan da dinlenebilir
  • deep web kuşağına hoş geldiniz. şu deneyi belirli aralarla youtube'da öneri olarak görüyorum sözlükte de başka başlıklar altında dönüyor. saçma bir hikayedir ama seviyoruz böyle saçma sapan hikayeleri facebook ve twitter'da falanda yürür arada
    (bkz: cool story bro)
    (bkz: russian sleep experiment)
  • https://evrimagaci.org/…eyi-hikayesi-gercek-mi-2487

    --- spoiler ---

    bu hikaye, yurt dışında sıklıkla yapılan gençlik kamplarında, kamp ateşi etrafında gençlerin birbirini korkutabilmek için anlatabilecekleri uydurma/hayali hikayeler paylaşan creepy pasta isimli siteden yayılmıştır ve birçok yerli ve yabancı site tarafından gerçekmiş gibi lanse edilmiştir. hikayenin ilk paylaşım tarihi ağustos 2010'dur ve hiçbir resmi belgeyle veya kaynakla desteklenmemektedir. ancak 2014 yılında özellikle türkiye'de (ve dünya'nın büyük bir kısmında) yeniden paylaşım döngüsüne girerek yeniden popülerleşmiştir.
    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    kayıtlara geçen en uzun uykusuzluk hali 266.5 saattir (yaklaşık 11 gün). 1965 yılında bir bilim fuarı için bu deneyi uygulayan 17 yaşındaki fresno eyalet koleji öğrencisi randy gardner, guinness rekorlar kitabı'nda adı bulunan en uzun uyumama rekoruna sahiptir. gardner'da deney sonucunda aşırı yorgunluk ve tükenmişlik ve dikkatsizlik hali gibi bariz sonuçlar haricinde dikkate değer hiçbir değişim tespit edilememiştir. üstelik, bugüne kadar yapılan hiçbir araştırmada uykuya direnme sonucu oluşan uykusuzluğun doğrudan ölüme neden olduğu tespit edilememiştir. ölümcül ailesel insomni (fatal familial ınsomnia) gibi priyon bozukluğundan doğan hastalıklardan kaynaklı uykusuzluk bile aylar sonunda anca ölüme neden olabilmektedir. bir diğer örnek olarak, 1965 yılında fareler üzerinde yapılan bir deneyde 14 gün sonunda fareler ölmeye başlamıştır; ancak araştırmacılar ölüm sebebinin uykusuzluk değil, fareleri uyanık tutmak için uygulanan elektrik şoklarının yarattığı aşırı ve sürekli stres hormonu salgısı olduğunu tespit etmiştir. dolayısıyla 15 gün gibi bir sürede mitte bahsedilen değişimlerin yaşanmış olması olasılıksızdır.

    --- spoiler ---
  • click bait haberciliğinin bizlere armağan ettiği hayali hikaye.

    uykusuzluğu özdeşleştirdikleri yamyamlık ayrıca enteresan olmuş. uykusu gelen adam kendini mi parçalar?
hesabın var mı? giriş yap