• ilgili haberde bahsedilen durumdur. eğer gerçekten bulundu ve yakın zamanda kullanıma sunulursa insanlık tarihi için çok önemli bir olay ile karşı karşıya kalacağız. tabi rusların bir spekülasyonu olması ihtimali de var. inşallah değildir. nolur olmasın lan?!

    --- spoiler ---

    “alzheimer ilacı bulduk” anonsu rusya’nın sibirya bölgesinde bilim şehri olarak bilinen novosibirsk organik kimya enstitüsünden geldi. resmi rıa ajansına yeni geliştirilen ilaçla ilgili bilgi veren prof. dr. maksim hotimçenko, “organik kimya enstitüsünde yaptığımız deneyler sırasında alzheimer hastalığına çare olabilecek materyal elde ettik. formülünü açıklayamayacağım bu ilaç alzheimer hastalığının ortaya çıkmasına neden olan insan beynindeki (amiloid plakaların) ortadan kaldırılmasını sağlıyor. keşfettiğimiz yeni madde kobay hayvanlar üzerinde denendi ve beklentilerin üzerinde olumlu sonuçlar verdi. şimdilik sadece bu bilgili kamuyla paylaşma yetkisine sahibim. yakında iki ayrı tıbbi müessesede yeni ilacın tüm klinik deneyleri tamamlandığında daha kesin ve net konuşabilecek duruma geleceğiz” dedi.

    sibirya’nın novosibirsk şehrinde geliştirilen yeni alzheimer ilacının belirli modifikasyonla ayrıca parkinson hastalığı tedavisinde de kullanılabileceği de belirtildi. "
    --- spoiler ---
  • mesele rusya ve bilim olunca temkinli yaklaşılması gereken haber. zaten makalesi falan da olmadığına göre büyük ihtimalle yalan yine. her yıl 3737474 kere kansere çözüm bulan türk akademisyenler gibi bir şey bu da.
  • bulduk ama hatırlayamıyoruz. - dimitri alzheimerova
  • fosfor ??
  • (bkz: votkadır o)
  • copy paste'çi türk medyası tarafından anında yayılan ama dünyanın başka hiç bir medya organında henüz rastlayamadığım haber. copy paste demişken bir tanesi (yine türk) google translate ile ingilizceye de çevirmiş ve haber metni birebir aynı. :)

    ne demişler; "cahillik cennette yaşamaktır". nerden aklıma geldiyse.
  • lan, dogru haberdir. niye mi?

    rus'lar zaten ictikleri vodka miktari yuzunden birsey hatirlamiyor ki. hatirlamadigini hatirlamadigini kanitlayacak bir ilac yapmak da zor olmasa gerek.
  • yeni bir uyuşturucu mu doğuyor diye sordurtan başlık.

    (bkz: lsd)
    (bkz: metilendioksimetamfetamin)
  • ulan daha bi kac gun once anneme alzheimer tanisi konuldu. valla bugun doktoruna gidicez diye kilometreler asip istanbul'a geldim. gece de sabah uyanamayiz diye uyumadim. simdi bu haberi gorunce sevindim. super olay.
hesabın var mı? giriş yap