• aldığı reboundlar steven adams'ın aldıklarından daha değerlidir çünkü o top 3 saniye sonra rakip potada sayı olarak bitiyor. ben üşendim, siz üşenmeyin gidin bakın fast break istatistiklerine. aldığı reboundlardan kaçı sayı ile biten fast break olmuş.

    adamların en büyük silahlarından biri hızlı hücum siz hala rebound çalıyor diye cahil cahil konuşuyorsunuz. bir akıllı sizsiniz zaten şu siktiğimin sözlüğünde. fast break sayılarında geçen yıl westbrook ve okc liderdi, şu an ne durumda bilmiyorum. bakın işte hem biraz araştırmış olursunuz yattığınız yerden göbeğinizi kaşıyarak entry girmezsiniz.
  • koşan adamın atılan toptan hızlı olduğuna inanmamızı bekleyen basketbol özürlülerinin savunmaya çalıştığı basketbolcu.

    3 lük çizgisinde adamını savunsa adams topu aldığında yarı sahada olacak, hızlı hücum yarı sahadan başlayacak.

    ama adamını savunmak yerine pota altına gittiğinden ribaundu aldığında hızlı hücuma tam bir yarı saha geriden başlıyorlar, ama gel de bunu basketbol topunu görse bomba zannedecek ucuz fan boylara anlat.

    hayır tüm cehaletinle cahillikten bahsediyor ergenler birde.

    not: bu konuda ilk dersi aldığımda 12 eylül darbesi olmamıştı, beyaz gölge'de anlatmışlardı kim topu karşıya daha çabuk götürecek konusuydu. koşan götüremedi.
  • okc’nin bu seneki yükselişinde katkısı vardır ancak bu daha çok front office başarısıdır. tamam kendisi oyun liderliğini paul george’a, top yönlendirmeyi de kısmen de olsa dennis schröder’e bırakmıştır. ancak westbrook’un yanına koyulan savunmacı ve atletik oyuncularla ligin en iyi savunmasına sahip olmuştur okc. bunun yanında hücum kısmında da george ve westbrook( her ne kadar rezalet şut atsa da), yanında spot up shooter olan grant, ferguson tarzı oyuncularla iyi bir hücum takımı olmayı başarılar. zaten bunun sonucunda da üst sıralardalar. bu aslında harden için kurulan düzene benziyor. onun da etrafına ona uygun oyuncular dizildi ve bu şekilde başarılı oldu. aynı durum westbrook için de geçerli.
  • rekor kiran adam candır. isterse her mac 40 sut atsin. nba in son dönemine buyuk renk katti.
  • rw 1968'den beri kırılamayan rekoru (bkz: wilt chamberlain) 2019'da 10.kez triple - double yaparak nba tarihine geçiyor aynı zamanda 20 sayı üzeri atarak takım arkadaşıyla aynı maçta ayrı ayrı triple - double rekorunun ilk sahibi oluyor (bkz: paul george) ama ne hikmetse steve adams'ın önüne düşen topu alıyor istatistik kasıyor diye eleştiriliyor bütün boş insanlar bu ülkede galiba
  • günümüz basketbolundan bihaber cahillerin rebound kovalamasını eleştirdiği oyuncu. bak bakalım nba'de kaç tane pivot var pota altında rebound bekleyen.

    pick n roll ve spacing illeti yüzünden bütün uzunlar ya perdede ya da üçlük atma derdinde. pick n roll savunmasında eğer switch ediliyorsa takımın uzunu üçlük çizgisinin oralarda kalıyor. steven adams da iyi bir savunmacı olduğu için genelde switch ediyor. ee noldu şimdi? rakibin şutörünü okc'nin pivotu savunuyor. okc'nin guard'ı nerede? switch edildiği için perdenin öteki tarafında.

    rakip şutunu atıyor, girmiyor, westbrook da savunma reboundunu alıp hızlı hücuma kalkıyor. bunu görmek çok zor değil, açın izleyin maçları. hala gelip burada rebound'u pivot ya da forvet alır demeyin cahil cahil. takımlar 5 kısa ile oynuyor amk pivot mu kaldı power forward mı kaldı?

    biz de yıllarca top peşinde koştuk elimizde lisans ile ama bizim oynadığımız zamandaki basketbol ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var.
  • pick'n roll'un yeni kullanıldığını da öğrendik bugün, ekşi sözlük ergenleri sağ olsun. 1950 lerde cousy, 60 larda robertson, 70 lerde maravich 80 lerde magic bunu bilselerdi devrim yaratacaklardı ama hiç bilmediler, nba'de pick'n roll, işte son 3-4 yıldan beri yapılıyor daha önce gariplerim hiç pick'n roll yapmıyordu.

    cehalet başka bir şey cehalette ısrarcı olmak başka bir şey bu kara cahillik deniyor cahil öğrenir, kara cahil ise inatla yanlışını savunur tipik akp seçmeni.

    rakibine el göstermeyen yani rakibini savunmayan oyuncuların ilk sırasında westbrook geliyor.
    savunmada rakibinden en uzak duran oyuncu westbrook, westbrook pick'n roll savunması yapmıyor, çünkü hiç savunma yapmıyor.

    işin komiği basketbol değişti ya pivot yok ya aslında oynanan artık pick'n roll değil pick'n pop. bu ne demek eskiden oyuncu oyun kurucuya pick koyduğunda potaya devrilirdi. oysa şimdi pick'ten sonr içeri devrilmiyorlar dışarıdan şut atıyorlar.

    yani adams pick gitti o yüzden brook lopez pota altına kaçtı diye bir argüman son derece embesilce. çünkü pickten sonra brook lopez üçlük atıyor. jokic üçlük atıyor, gasol üçlük atıyor, embiid üçlük atıyor, towns üçlük atıyor, cousins üçlük atıyor, hortford üçlük atıyor bir fetöcü kanter bir de adams devriliyor.

    hayat kuşlar böcekler, cahil olmak sorun değil herkes cahildir, cahil kalmakta ısrarcı olmak ve kara cahil olmak çok büyük sorun.
  • göz ile değil göt ile basketbol izleyenlerin "yauv adam beleş ribant alıyor yaaa" diye eleştirdiği adam.

    he amk siz haklısınız nba otoriteleri, espn, sports center, nba tv'dekiler falan haksız. bütün herkes westbrook övüyor bizim ekşiciler yeriyor. tabii ki ekşiciler haklı bu karşılaştırmada.

    adamların tonlarca eleştirmeni, istatistikçisi, oyun analizcisi falan var ve hepsi westbrook'un rebound almasının öneminden bahsediyorlarfakat bizim ekşici piç beğenmiyor.

    söyleyelim o kadar adama para vermesinler boşuna, biri çıksın bizim ekşicilerin yorumlarını okusun televizyonda.

    te allam...
  • özeti şudur;

    https://www.youtube.com/watch?v=hykolm75h8y

    şimdi bu sığırın aldığı rebolarla hızlı hücuma çıktığını söyleyenler, pivottan sonra yarı sahayı geçmesi mi daha sağlıklı oluyor, yoksa pivot topu havada alıp ona nispeten uzun bir pas verdiğinde koşup yarı saha civarında olması mı daha doğru olurdu bunu da bir düşünüp anlatsınlar bize. adam sanki ribaundı kendi alınca direkt ışınlanıyor rakip potaya. top elindeyken pivot pasından hızlı gidiyor galiba.

    ben okc fanı değilim, durant'ı da dünya kupası finalinde bizi tek başına pestil ettiği günden beri pek sevmedim. ama durant hayatının en doğru kararını vermiştir bu malı çöplüğünde bırakıp gittiği gün. yabancıların tabiriyle bu westbrick denen herif de okc taraftarı medyasına oynayarak tüm ipleri eline almış vaziyette. kendisini sözlükte bile böyle savunan bir tayfa varken o küçük takımda franchise oyuncu olarak bol bol istatistik kasar bundan sonra. ama bu kafayla yüzük müzük takamaz.
  • hiçbir zaman şampiyonluk yaşayamayacağını düşündüğüm basketbolcu
    ancak burada gördüğüm en aptalca eleştiriye maruz kalıyor, bir de bu eleştiriyi yıllarca basketbol oynadığını söyleyen bir tip yapıyor
    westbrook savunma yapmıyor ve adamını çok uzaktan savunuyormuş. ya amk hiç değilse bu senenin top çalma istatistiklerine bakın, böylece bu kadar aptalca eleştiriler yapmayı bırakırsınız belki de
hesabın var mı? giriş yap