• ''olası'' deyip başlanması gereken, şimdilik olmayan ama her an olası olabilecek savaştır kendisi (sıcak soğuk farketmeden).

    (bkz: rusya gürcistan savaşı)

    ayrıca ''olası'', ''edesi'', ''kalası'' gibi kelimeler halk ağzında dilek ifade eden kelimelerdir. sırf bu yüzden olmasın ''olamayası'' m.k. niye olsun!?*

    not: başlık parsellendiğini düşünen söz konusu savaşın ve ölümün soğuk yellerini hissetmiyordur.

    (bkz: rusya nın balistik füze denemesi)

    *
  • henüz yakın değildir, şu sıralar tv ve gazetelerde gürcistanın aslında nasıl süper haklı bir ülke olduğununasıl madur edildiğini,, abd ile birlikte nasıl gürcistanın yanında yer almamız gerektiğini anlatmakla meşguller; türkiye abd tarafına geçmeden zor başlar bu savaş.
  • başladığı dakika güçler birliği bazında dünyayı iki eşit olmayan parçaya bölecek savaştır. hatta makas yerleri işaretlenmiştir büyük ölçüde;

    kırmızı köşede asya kıtası,
    mavi köşede ise dünyanın yaklaşık tamamı..
  • gayet de olasıdır, ancak yakın mı uzak mı bilemem. ayrıca, amerika'nın tahriki ve rusya'nın ilk saldırıyı yapmasıyla başlayacaktır. ahanda buraya yazıyorum, öyle dünyayı ikiye falan da bölmeyecek çok ciddi kaos çıkaracaktır. nato ve ab parçalanacak, ortadoğu karışacak ve türkiye malesef her cepheden kötü etkilenecektir.
    (bkz: nostradamus un kemiklerini sizlatmak)
  • olasılığı çok düşük bir savaştır. hatta komplo teorisinden öte gidebileceğini sanmıyorum yakın zamanda. çünkü her iki ülkede nükleer silah kullanamaz birbirilerine karşı; göt ister, her iki ülke içinde intihar olur. yakın temas bir savaş beklemek ise tamamen yersiz. yani silah tüccarlarının en çok isteyecekleri şeydir tabi ama; amerika afganistan ve ırakta batağa saplanmış durumda. daha fazla açılması çok düşük ihtimal. rusyanın ise eski askeri gücü yok, putinde böyle birşeye kalkışacak kadar akılsız bir baş değil.

    şahsi kanaatim karşılıklı restleşmeler ve gövde gösterileri sonucu sakinleşecekler bir yerden sonra. her ne kadar komplo teorilerini sevsek de 3. dünya savaşı çok uzak bir ihtimal.
  • gayri ciddi olmalarına rağmen kısırlaştırılmadıkları için amerikan askerlerinin "rus rus" diye rusya içlerine kararlılıkla ilerleyeceği savaş olacaktır.
  • çıkması pek muhtemel olmayan savaş.onlar oyle kardeş kardeş soğuk soğuk anca savaşırlar,onları gerçekte savaştırmakta film sektörüne düşer.film sektörünün şu aralar kısır döngü içinde olmasından dolayı ortalığı biraz soğutmak sanırsam herkesin işine gelir.
  • (bkz: proxy war)
hesabın var mı? giriş yap