• zabağınan ara ara öyle bir baktığım defence news sitesinde denk geldiğim bir haber bir iddia.

    tabi bunu yapacak olan biz değiliz. yani türkiye tarafından dile getirilmiş ya da ortaya atılmış, ima edilmiş bir durum söz konusu değil.

    https://www.defensenews.com/…under-senate-proposal/

    sonra google'ladım biraz habertürk'te kübra par hanım da benzer bir şeyler söylemiş. bunu esasen dile getiren amerikalı bir senatör.

    https://www.haberturk.com/…0-leri-abd-ye-mi-satiyor

    şimdi bu memlekette naçizane şaşırma eşiğini yitirenlerdenim. hani lahmacun ustaları konfederasyonu yerli ve milli siha projesinden 300 milyon dolar hak ediş aldı diye bir haber okusam yadırgamam.

    ama bu olursa harbiden çok şaşırırım. düşünsenize rusya'dan 2.5 milyar dolara aldığımız sistemleri amerikaya 3.5 milyar dolara falan satıyormuşuz. tl bazında çılgın kar. oh may gaş!

    sonra rusya bizi ne yapar, amerika bu mevzuya karışır mı bilmiyorum. ancak böyle bir konu gündeme gelmiş. ya ne bileyim yapmayız inşallah...

    görsel

    edit: oha öyle bir aramaya inanmamışım ki.
  • trump beye opsiyonlanmıştır.
  • valla şu namazla ağzımla yemin ediyorum bana gelişi 2,5 milyar , 500 milyon ya kazanıyorum ya kazanmıyorum
  • türkiye bu durumda muhabir banka oluyor.
  • rusya'nın hoş karşılamayacağı durumdur.
  • olması gerekendir tayfa gelmemiş. her boka atlarken buna atlamamaları başlarına bir iş geldiği için olabilir. neyse iktidar çarklarının hepsinde olduğu gibi kullanışlı aptallardan medet umarak iş yapmaz böylece. bunları da faal olarak kullanamayıp götümüze de sokamayacağımıza göre ikinci el fiyattan verelim de bari rusların almadığı domatesin parasını kurtarsın bu amk boruları.
  • amerigaya bak sen almamak için bi taraflarını yırttılar sonra kendileri de almak için kamuoyu yapıyorlar, heralde bizden almazlar yani rusya ile direkt ticaret yapmayacakları için bizden hariç bulurlar başka bir ülke bi al-i cengiz oyunu döner.
hesabın var mı? giriş yap