• anlam veremediğim saçmalık. her hafta en az 2 haber okuyorum böyle. sürekli rusya ve domates. koskoca rusya'yla tek derdimiz bu mudur? bilen yetkili bir ticaret uzmanından acil açıklama bekliyorum. biz mi çok saplantılıyız şu domatesi satma konusunda, yoksa gerçekten deli paralar mı geliyor domatesten?

    kaymaklı.
  • olay sadece domates satma meselesi değil. artık ürettiğimizi kimseye satamamak problemidir. rusya krizi varken bizden her türlü alımı durdurmuştu. şimdi ilişkiler biraz daha ılımanlaşınca elimizde alternatif de olmadığı için hababam rusya ya sebze meyve satma derdine düşüldü. adamlar da artık kendi ürününü kendileri yetiştirmeye başladıkları için bize pek muhtaç değiller. satın aldıkları sadece limon var, yarın bugün onu da yetiştirmeye başlarlar ise limon diye bağırmaya başlarız artık bu sefer. sıfır dost sıfır ticaret sıfır turizm herşeyimiz sıfır. yaşasın yeni türkiye(!).
  • elde avuçta başka bir halt kalmadığının alametifarikası olduğundandır. bu politik kafayla rusyaya domates satma saplantısı da olur zimbabwe'ye dildo satma saplantısı da.

    çok şaapmamak lazım.
  • keşke domates satmaya çalışacağımıza domatesi ülkemizde işleyip salça ya da ketçap gibi katma değeri yüksek bir ürün olarak satmaya çalışsak.
  • savaş uçaklarını düşürdük, büyükelçileri bizim topraklarımızda bir polis memuru tarafından vuruldu, suriyede yeri geldi çatıştık (bazınız bilmez) ki bunların her biri bir dünya savaşı çıkaracak ölçekte krizler
    ancak hiç biri bu domates problemi kadar önemli olmadı
    buradan putin reyize sesleniyorum:
    "bak! o domatesleri ikidir geri gönderiyorsun, akdenizde savaş gemini filan batırırlar, karışmayız "
  • sonunda prensipte anlaşmaya varılmış, aralık'tan sonra rusya'ya domates satımına başlanacağından kısmen giderilecek saplantı.

    https://sptnkne.ws/fhjm

    bunu ben de çok merak ediyorum. acaba rusya'ya ne kadarlık domates satıyoruz ki, domates aşağı domates yukarı... çok tantanası yapıldı.

    edit: bir arkadaş gönderdi, sağolsun. rusların hesabına göre zararımız 2 milyar $ mış.

    http://www.turkrus.com/…ar-dolar-zarar-etti-xh.aspx
  • domatesin reklamını daha iyi nasıl yaparım ve bundan ne şekilde bir çıkar elde ederim de vatandaşın gözünü boyarım isimli çalışmanın saplantıya dönüşmüş hali.
hesabın var mı? giriş yap