• turkiye'de en guzel yapabileceğiniz yer alacati'dir.
  • cesme'nin alacati beldesi bu spor icin bicilmis kaftandir..
  • (bkz: peter chives)
  • türkiye de en çok reklamı yapılan yer alaçatı dır. fekat en güzel windsurf yapılabilecek yer bodrum - fener koyudur. turgutreis ile akyarlar arasındadır.
    şiddetle bekleriz.
  • (bkz: windsurf)
    (bkz: kiteboard)
  • sonunda bu sene (bkz: phebee) sayesinde araba ile gitmekten kurtuldugum muthis spor.
    alacati
  • ögrenmesi emek istese de sonrasında yıllarca yapılmamasına ragmen unutulmayan bisiklet sürmek gibi bir spor aktivitesi.
    spor yapmanın mantıgında oldugu gibi ögrenme aşamasında kasları toplar, geliştirir; ancak, yapmak sanıldıgı gibi fazla kas gerektirmez. temelde, denge ve konsantrasyon işidir. rüzgar sörfünü gercekten ögrenmek demek, sörfle koordinasyonu saglamak ve rüzgarı yönetmeyi ögrenmek demektir.
    tersine sörfü rüzgara kaptırmak ve rüzgarın sörfü yönetmesi çok kolaydır. sörf yapmak, gidip gelmelerle başlar. gidip gelirken cizilen zik zaklarla başlangıç noktasına dönmek amaçlansa da her seferinde zik zaka baslanan noktadan bir arpa boyu daha uzaklasıldıgı için dönüş tehlikeye girer. ya bekleyen bir deniz bisikleti veya daha teknoljik olarak deniz motoru, ya da yelkeni tahtaya çıkarıp kollara kuvvet asılmak dönememe sorununu çözer.
  • atatürk olimpiyat stadı'nın mevcut hâliyle koşullarının en uygun olduğu spor.
  • ozellikle yeni baslayanlar icin ozel yapilmis ekipmaniniz yoksa (cok kucuk yelken, cok buyuk sorf tahtasi) ogrenmesi gercekten zahmetli, acili bir surec gerektiren bir spordur. her dustugunuzde yelkenin ipinden tutup siddetli ruzgarda yelkeni sudan kaldiracagim diye gunun sonunda elleriniz siser, kizarir, hatta su toplar. ciddi fiziksel caba ister ogrenmek, vucudun parmak uclarindan boyuna kadar zorlanmayan hic bir kasi kalmaz. ama ogrenirken bile keyif alirsiniz, hele ilk defa ruzgari doldurup biraz hizlanip ve bir 10 metre kadar bile olsa ilerlediginizde butun yorgunluk ucar gider.
    ilerlemeyi ve donmeyi iyice ogrendikten sonra ruzgar sorfundeki en onemli safha yelkeni suya indirmeden donmeyi ogrenmektir. en az iki sekilde yapilabilir bu birincisi ruzgarin geldigi yone dogru ikincisi ruzgarin estigi yone dogru. ikisinin de ayri teknigi vardir. bunun disinda karadan kalkis yapma ve sudan kalkis yapma da ogrenildiginde sorf cok daha keyifli hale gelir. biraz ogrendikten sonra trapez (harness) denilen, bele takilip karnin ustunde duran bir kanca ve catala (bumba) takilan bir ipten olusan ve vucut agirligini kullanarak ruzgarin kollar uzerinde olusturdugu yuku hafifleten bir ekipman kullanilabilir.
    her sporda oldugu gibi ruzgar sorfunde de ekipmani hazirlamayi ve bakimini ogrenmek onemlidir. temel dugumleri, yelkeni germeyi, sorf tahtasina takmayi falan iyice ogrenmek gerekir.
    sadece doganin ruzgar gucu ile inanilmaz hizlara ulasilabilen, ayni anda hem dogayla mucadele edip hem de isbirligi yaptiginizi hissettiginiz esasli bir fiziksel faaliyettir.
  • ekipmanları bayağı pahallı bir spor. tahtayı ve yelkeni arabanın tepesine koyup trafiğe çıktığınızda epey bir havanız oluyor, benden söylemesi.
hesabın var mı? giriş yap