• ingiliz haber ajansı reuters, türkiye'nin; abd'nin baskıları nedeniyle s-400 alımının ertelenmesi için rusya ile görüşme halinde olduğunu bildirdi.

    abd'nin türkiye'den, rus s-400 hava savunma sistemlerinin alınmasının geciktirilmesi talebinde bulunduğu ve ankara'nın da konuyu değerlendirdiği bildirildi.

    rahip fiyaskosundan sonra ne olup olmayacağını tahmin etmek zor değil. tüm ekonomini amerikan ve avrupa birliği ekonomisine entegre et, her şeyi onlardan al, gümrük birliğine gir ama üye olama... e şimdi noldu?? höt denilince duracaksın, deh denilince gideceksin. sen kimsin koskoca amerikaya kafa tutuyorsun. ulan adamların askeri bütçesi 700 milyar dolar. seninki 18 milyar dolar. sen neye kime kafa tutuyosun.

    amerikanın köpeği mi olalım? hayır tabiki. iyi bir dış politikayla her şeyi sorunsuz halledebilirsin. açıkçası amerikayla restleşmek hiç iyi bir dış politika değil. s400 ülkenin savunma politikası için muazzam derecede önemli. alınması gayet gerekli. ama bunu amerika sen kimsin yeaaa ile yapamazsın. uluslararası ilişkiler bu değil.

    kaynak : https://m.ensonhaber.com/…erlendiriyor-iddiasi.html
  • bir takım dış odaklar tarafından son günlerde ilginç bir şekilde bilgi kirliliği yaratılan olay
  • mavi marmara davası, rus uçağı krizi, rahip brunson davasından sonra asla şaşırtmayacak gelişmedir. dik dur eğilme dediler bir domalmadıkları kaldı.
  • kokusu çıkar sabaha.
  • ümmetin yine başını döndürecekler.
  • ertelenmesi istenen “alım” değildir. “teslim”dir. çünkü zaten çoktan alındı, parasının yarıya yakını ödendi, geri kalanına da rusya kredi verdi borçlandırdı.

    fakat rusya’nın teslimatın ertelenmesi konusunda çok da olumlu olmadığı da söyleniyor. çünkü bu da onlar açısından bir belirteç. ve kıblemizi tekrar batı’ya çevirdiğimiz anda domatesler çilekler ve sebzelerin iade gelmesi, yaz ayları için rezerve edilen odaların iptal edilmesi riski var.
  • ertelenmeeez. ramazan topu olarak kullanacağız der, yine alırlar.
  • ertelenmesi için cok ciddi baski var. siyasiler ertelemek değil iptal etmek istiyorlar.
    msb bakani akar her firsatta böyle bir durumun soz konusu olmadığını dile getiriyor.
    herşeye rağmen bu hsslerin alınacağını düşünüyorum. sürekli engeller çıkacaktır karşımıza. türkiye bu yol ayrimini yapali çok oldu.
  • s400leri a la ma yız. alamayacağız. s400leri almak demek kullandığımız amerikan malı uçakların yazılım bilgilerini s400 sistemine kaydetmek suretiyle bu bilgilerin rusyanın eline geçmesi demek . amerika'nın pazarı konumundaki türkiye'nin rusya'dan alışveriş yapması demek. eğer alırsak şu an eşi benzeri olmayan, 400 500 km çapındaki hava sahasını koruyan,sürekli olarak kolaylıkla yer değiştirebilen ve kısa sürede ateşleme konumuna gelebilen s400leri ordu envanterine katmış olacağız. fakat bu kadar güçlü diplomasiye sahip olduğumuzu düşünmüyorum. yaptırımları çok ağır olur.

    edit: aralık 2020. yaptırımlar başladı.
  • umarım alıp kullanmama senaryosu olmaz. bu durumda eskiden çizgi filmlerde aralara konulan donkey resmine benzetiliriz.
hesabın var mı? giriş yap