• doğru bir hamledir. saadet partisi her seçim bölgesinde kendi adayını çıkaran tek partidir. temsil ettiği siyaset ve seçmen kimliği ile dinci değil dindar bir siyaset tarzını temsil eder. islamcı* değil müslüman* bir tutum içindedir. yönetim kadrosu ve aday nitelikleri açısından eğitimli ve nitelikli insanları bünyesinde barındırır. bu anlamda akp seçmeni içinde bulunan henüz bazı durumların farkına varmamış, yeni uyanmış dindar seçmenin kendini bulacağı partidir.

    edit: bu yeni seçimde haksızlık karşısında durmak adına daha çok saadetlinin imamoğlu'na oy vereceği, daha çok akp'linin saadete oy vereceği öngörülebilir. bu açıdan baktığınızda bile saadet seçmeninin türkiye siyaseti açısından ne derece önemli bir kimliğe sahip olduğu anlaşılır. çoğu akp'li için imamoğlu olsa dahi chp'nin olduğu bir oluşum içerisinde blok halinde görmek zorlama bir beklenti olur. getirisi götürüsünden fazla olan karardır.

    edit2: imla

    edit3: son seçimde saadet'e vermiş seçmen, yenilenen seçimde saadet'in adayı olsun olmasın akp'ye oy vermez. bundan rahatlıkla emin olabilirsiniz arkadaşlar. ayrıca il meclisinde saadete veren bir çok partilinin imamoğlu'nu desteklediğini biliyorum. bu seçimde bu durum artarak devam edecektir.

    edit4: bu durumu anlamak çoğu kişi için zor olabilir. farkındayım. bu bir vizyon ve uzun vadede akp'nin gerçek yüzünü gösterme mücadelesidir. bugün saadet 2 başlı siyaset içinde bir çıkış noktası sunmaktadır. üçüncü bir yol demokrasinin gereğidir, emniyetli bir limandır.

    son edit: son seçimde saadet kimliği olan bir çok arkadaştan mesaj alıyorum. hepsi sp'nin aday çıkarmasını doğru bulmakla birlikte imamoğlu'na saadet desteğinin artacağından eminler.

    kaynak1: https://twitter.com/…tatus/1125656584238108672?s=19

    kaynak2:https://twitter.com/…tatus/1125907691711414273?s=19
  • ben saadet adayını çekmesin diyenlerin hepsinin aktrol olduğunu düşünüyorum. gayet aklı başında islami yönelimi olan ama haksızlığı da çok net görecek bir kitledir saadet seçmeni. ayrıca buradaki 100 bin seçmenin bir çoğu khk mağdurudur. saadet kesinlikle seçime chp lehine çekilmelidir.

    not: hala saadet seçmeni chp ye oy mu verecek diyen var. arkadaşlar bu insanların çoğu akp iktidarından yılmış insanlar. eli chp ye gitmeyen zaten sandığa gitmez. ama buradan min. 80 bin oy chp ye akacaktır. saçma sapan çıkarımlar yapmayın. bu insanlar haksızlığı göre duyarlı insanlardır.

    not2: insanları o vermez bu vermez diye kamplaştırmadan bıkmadınız değil mi? kürt seçmende chp ye oy vermezdi %10 a yakın destek geldi. 100 bin oy çok kritik olacak siz şunun farkında değilsiniz 100 bin oy tekrar saadete gittiği senaryoda 13 bin oy farkınız katılım sayısı binde 2 arttırılırsa kapanıyor. yani aslında boykotçu sağ seçmenle birlikte akp önde. chp nin bu seçmenin 60 ila 80 bin arasında oyunu alacağına eminim.

    not3: küfretmeden mesaj atanlara cevap veriyorum. zaten chp nin siyasi otoritesi 2-3 güne bu kararı dediğim yönde verecektir. unutmayın geride olan akp değil chp dir.
  • ibb adayını çekse de çekmese de elini vicdanına koyan seçmeni ,kendi partisi yerine ekrem başkana oy verecektir. he belki malum şahıs , temel dedenin elini öper de özür falan dilerse bilemem.
  • hala aktrol diyen var şu olaya ya. abi sizin hayatınız beşiktaş/kadıköyde geçe geçe beyniniz sulanmış. yozgat, konya, erzurum, malatya vb illerden gelen adam chp’ye oy vermez. bak bir daha yazıyorum kardeşim. belki embesilsindir, sana yardım edeyim. ver-mez.

    hala camiileri ahır yaptı mantığı var bu ülkede siz neyin kafasındasınız abi? aksine sp tam şu anda adayını koymalı. “hak yendi” mantığından olan kızgın akplilerin toplanma noktası olacaktır.
  • bizim şirkette bir abi var. koyu ak partili adam. az önce biz diğer arkadaşlarla hararetli bir şekilde olanları konuşurken çok da koyu akp'li olmayan bir diğeri; "abi ne yapacağız şimdi oylamada" diye sordu. adam da cevaben "saadete veririz daha oy vermem akp'ye" dedi. bakın saadet için de aynı şey geçerli; ya oy vermezler adayın çekilmesi durumunda ya da gider akp'ye oy verirler.

    yukarıda bir arkadaşın dediği gibi; bu adamlar, hele ki anadolu'dan göç edenler chp'ye karşı kinli. 31 mart'ta bilmiyorlar mıydı saadet'in kazanamayacağını da rasyonel davranıp başka bir partiye oy vermediler(!). bana kalırsa da seçime girmelerinde fayda var.
  • saadete oy veren chp'ye oy vermez goygoyu baymadı mı hala? imamoğlu ne diyor pek anlamamışsınız. adam herkesi kucaklayacağım diyor. herkesin oyuna talibim diyor. sizdeki bu peşin hükümlülük nedir peki?

    adam bu yaklaşımıyla da seçimi aldı. yine alacak umarım.
  • saadet partisinin seçmeninin eli chp'ye oy vermeye gitmeyecektir. chp muhafazakar kesim için rüştünü ispat etmedi henüz.
    ak parti'nin yaptığı bunca şeye rağmen muhafazakar seçmenin geçmişte kendisine yaşatılanlar ve halihazırda, "yandaş" vb aşağılayıcı ifadeler, üstten bakan gözler ve değersiz hissettirilmeler dolayısıyla chp’ye yöneleceğine ihtimal vermiyorum. saadet’in kendi adayı olmazsa istemeye istemeye de olsa ak partiye gidecektir oyların azımsanmayacak bir kısmı.
    bu konuda chp seçmenlerinin bir kısmı akıllanmışa benziyor. her ne kadar takiyye gibi görünse de can öz'ün tweetleri bu konudaki hareket noktasının doğru olduğunu ve hatalarını gördüğünü gösteriyor. yine de tweetlerde seçmene ("yandaş medya" kısmından bahsetmiyorum, aşağıdaki 3. madde------bu madde ile ilgili can öz'ün twitter'daki eklemesini aşağıya ekledim. erdemli bir özür geldi kendisinden,tebrikler.---) "yandaş" diye hitap etmesi veya yaftalaması düşüncesinin köprüyü geçene kadar anlamına geldiğini gösteriyor.
    chp'li seçmenlerin, yöneticilerin ve sanatçıların bilmesi gereken en önemli şey; kullandıkları dilin yaralayıcı olduğudur. halka kendisini güvende hissettiremezseniz halk her an sizden bir kötülük, hayat tarzının kısıtlanması gibi bir hareket bekler. ekrem imamoğlu konuşmalarıyla insanları sorun yok alanına çok güzel çekiyor. seçmenler ve chp'liler olarak sizler de ekrem imamoğlu'ndan feyz alıp insanları kucaklamayı ve küçümsemeyeyi öğrenirseniz halkla bütünleşme sağlanabilir. onların oylarını partinize yönlendirebilirsiniz.
    can bey'in tweetlerindeki en önemli madde 4. madde. üsttenci yaklaşımı bir an önce terk etmeniz gerekiyor.

    can öz'ün tweeti:
    ----
    seçime kadar yapılacaklar listesi:
    1 - hile yaparlar yeaaaa'cılara tepki gösterilecek.
    2 - ittifak'ın stratejisine uyulacak, başına buyrukluk yok
    3 - hiç bir yandaşla asla üst perdeden konuşulmayacak
    4 - bu tarafa gelenler cesaretlendirilecek, hesap işine girilmeyecek.
    5 - imamoğlu'nun sosyal medya paylaşımları, yayınları sürekli paylaşılacak.
    6 - yandaş medyanın haberleri tepki için dahi konuşulmayacak.
    7 - muhalefetin "umut saçma" kampanyasına sadece sloganla değil, umut saçarak destek olunacak.
    cumhurbaşkanlığı referandumundaki ka-za-na-ca-ğız yanlış slogandı. çünkü birileri de kaybediyordu. unutmayın, imamoğlu'na kazandıran şey kişi sayısı değil, bu sayıyı da sağlayan "umut", "herkes kazanacak" duygusu. esas görev, yandaş dahil, herkese güzel bir gelecek göstermek.
    ilk defa şimdi konuşmaya başlayanlara tepki göstermemek, konuşmayı düşünenleri cesaretlendirmek gerek. kahraman ilan etmekten bahsetmiyorum, ama cesaretlendirmek çok önemli.
    ----
    burada 3. maddede kullandığım "yandaş" sözü çok yanlış bir tercih.
    orada kastım gerçekten yandaşlar, yani rantçılar, yandaş basın vs, ancak bu belli olmuyor, muhalif olmayan herkese yandaş demiş gibi oluyorum. bu sözle incittiğim insanlar varsa kendilerinden özür dilerim.
    ----
  • muhafazakar olup da chp'ye asla oy vermeyecek ancak, akp'ye oy vermek istemeyen için doğru bir stratejidir.
    biz mollarla solcuların beraber çalışmaması gerektiği örneğini iran'da gördük zaten.
  • saadete oy veren chpye vermez. bu açıdan doğru karar verdiklerini düşünüyorum. ayrıca küskün akplilerin oyunu alabilir. çok yönlü düşünemiyorsunuz.
  • eğer saadet adayını çekerse, bu durum saadet seçmenin kime oy vereceğinden çok iktidarın "ittifak" yapılıyor algısı üzerinden strateji güçlendirmesine sebep olacak.
hesabın var mı? giriş yap