• istanbul üniversitesi'ndeki erasmus öğrencilerine de anayasa hukuku dersleri vermektedir.

    muhtemelen kendisi amerikan anayasası'ndaki liberalizm felsefesini en iyi anlayan ve anlatan hocadır. muhtemelen diyorum çünkü ülkedeki her hocanın dersine girmedim ama eserleri dolayısıyla az-çok fikrim var.
  • hoca moca değil terminator. okul uzatıcı.

    edit: aihm’e yargıç olarak atanacak gibi gözüküyor, yukarıdaki yazdıklarım durmakla beraber hukuki bilgisinin yüksek olduğunu göz ardı etmemek gerekir.
  • şuan 30'lu yaşlarında olmasına rağmen istanbul hukuk anayasa kürsüsünün otoritesi gibidir. önümüzdeki 30 yıl içerisinde fakültenin anayasa kürsüsünü muhtemelen eski şaşaalı günlerine götürüp, zorluk derecesinde bahsedilen bir yere getirecektir.

    daha portakal kabuğunda vitamin olan 20 yıl sonra bu entryi okuyacakları merak ediyorum açıkçası
  • türkiye'nin yeni aihm yargıcı olması kuvvetle muhtemel doçent.

    dersinden geçmek zordu, hayırlı olsun.
  • kendisi bugün aihm yargıcı olmuştur.

    --- spoiler ---

    aihm yargıçlığı için adayların ingilizce ve fransızca’yı çok iyi bilmesi, ‘yüksek ahlaki kriterlere sahip olması’, hukuk fakültesi mezunu veya hukuk bilgisinin yeterince verildiği siyasal bilgiler, iktisadi idari ilimler fakültelerinden birini bitirmiş olması isteniyor.
    akademisyen, yargıç ve avukatlıktan gelen adaylar da seçilebiliyor. komite, üye ülkelerin gösterdiği aday listesindeki üç kişiden birinin dahi adaylık kriterlerini taşımaması durumunda listeyi reddediyor.
    --- spoiler ---

    edit: düzeltme
  • avrupa insan hakları mahkemesinin bugün itibariyle yeni türk yargıcı.
    adalet ve dışişleri bakanlığının ortak çalışması sonucunda seçilen doçent.
    görev süresi 9 yılmış.
  • aihm'ye seçilen hocamız, gururumuz.
  • tebrikler, muthis bir lobicilik faaliyeti.

    diger iki aday olan necati polat ve esra gul dardagan kibar'la kiyaslanamayacak derecede bir cv (!) ve akademik birikimle (!) docent (!) olmus 35 yasindaki aihm yargici.

    oylama sonucu:

    necati polat ....... 17
    esra gul dardagan kibar.......48
    saadet yuksel ....... 111

    [suleyman soylu stayla] "11`in onune 1 eklemisler, oylar yeniden sayilsin, milli irade tecelli etsin!!"

    not: cumhuriyet gazetesi cicegi burnunda yargic hakkinda 2 gun once bazi bilgiler vermis.
    1) eski akp mardin milletvekili ve akp’ye yakın yeni dünya vakfı istişare kurulu başkanı olan, hukukçu prof. dr. cüneyt yüksel’in kardeşiymis. ee yani, insan abisini secemez ki!

    2) başkanlığını eski akp adıyaman milletvekili mahmut göksu’nun yaptığı yeni dünya vakfı’nın, 20 aralık 2018’de yaptığı ve cumhurbaşkanı başdanışmanı israfil kışla ile eski çevre ve şehircilik bakanı idris güllüce’nin de katıldığı istişare kurulu toplantısında saadet yüksel bir konuşma yapmis olabilir. konusma ozgurlugu yok mu memlekette!

    3) yeni dünya vakfı’nın internet sitesinde yer alan konuşmada saadet yüksel, mahmut göksu’dan ‘değerli üstat’ olarak söz ederken, “mahmut üstadın bahsettiği topluma katkıyı hukuk dünyasına öğrenci yetiştirerek, yayın yaparak, bilim yaparak sürdüren bir hukukçuyum, öğretim üyesiyim. yeni dünya vakfı’nın hukuku da kapsayacak birçok alanda topluma katkıyı gerçekleştirmeye çalıştığını biliyorum” ifadelerini kullanmis. ifade ozgurlugu var, istedigi kisiye istedigini diyebilir. tabi.
  • aihm yargıcı olarak seçilen iühf’nin anayasa hukuku hocası, hocamız. türkiye’yi hakkıyla temsil edeceğine olan güvenimiz tamdır. öğrencilerine bu güveni vermiştir. yolu açık olsun.
  • ahahaha bazi aptallar ciddi ciddi aıhm'e torpille girebilecegini düşünüyor aynenn kardesim ayneeeeeeeeeen. mulakatta da reis kim diye sormuslar hatta xdddd

    tanım: kotu ders anlatan ancak iyi akademik birikime sahip anayasa hukuku docenti,yeni aihm yargici

    edit: aihm'e giden listeleri iktidarin sectigi söylenmiş, bunu uzerinden torpille gittigi ima edilmis. bakin arkadaslar bu listeler bayadir geri dönüyor isimler yeterlilik şartlarını tasimiyor diye. ışıl hoca görev suresi bitmesine ragmen kac yildir devam ediyor yeni yetkin aday gelmediği icin. yani demem odur ki buradan torpille soktugun aday aihm'den zaten dönüyor. aptal degiller bu adamlar. saadet hocaya mulakatta abisinin akp eski mv olmasinin katkisi mi oldu yani cv si degil de bu mu etkiledi yargic secimini yapan avrupa konseyi'ni güldürmeyin pls.
hesabın var mı? giriş yap