• saat 00.00 - 12.00 arası a.m. olduğu için, yanlış diyen tiptir. kaldı ki yanlış da söylememektedir. hava karanlıkken bizim için gecedir. peki neden gecenin 2'si, gecenin 3'ü deriz de, saat 4 civarı ve sonrasında saat sabahın 4'ü 5'i deriz? aynı şekilde mesela dikkat edin, gündüz de, öğleden sonra 3-4 gibi insanlar, iş gününün bitmesine (18.00) yakın olduğu için iyi akşamlar demeye başlar. esasında keşke a.m. - p.m. kısaltmaları 03.00 - 15.00 arasına verilseymiş (saçmalardan seçmeler).

    (bkz: ante meridiem)

    (bkz: post meridiem)

    bu arada başlığı açan arkadaş iyice karıştırmış. kardeş o saat dilimleri zaten a.m.'e yani gündüze ait, dolayısıyla "iyi geceler" dileyen birini bozman için "iyi günler" demen gerekir - ki öyle dediğinde de bozmuş ol(a)mıyorsun.
  • sabah çalışma arkadaşlarına da elinde kahvesiyle enerjiyle günaydın diyen kişidir.
  • kendi kendini gömen tip.

    ya da engelli olduğu için ilk entrisi görünmeyen bir başlık olabilir.

    önceden evlerde sadece ev telefonu varken saat 21.30 dan sonra arayan keyfi arıyorsa garip karşılanırdı.

    benim için 21.30 sonrası gecedir. sabah ezanından sonrası da sabahtır. saat 6 dan önce havanın aydınlandığı günler var. sabah 6 da iyi geceler denmez, yeni yatılıyorsa iyi uykular denir.

    bir de am ve pm kavramları konuşulmuş.

    am gece demek değildir. after midnight yani gece yarısı sonrası demektir. pm ise previous midnight yani gece yarısı öncesi demektir.

    unutmadan, herkese iyi geceler.
  • günaydın mı deseydi
hesabın var mı? giriş yap