• resmi olarak, aylık net ücretin 225 saate bölünmesi ile bulunur. asgari ücret üzerinden örnek yapabiliriz:

    asgari net ücret: 570,21 lira
    aylık çalışma saati: 225 saat
    1 saatlik ücret: 2,53 lira

    hay amk 2,53 lira. tuvalete girsen çarşıda adam 1 lira istese lan ben bu para için 24 dakika çalışıyorum deyip işediğine pişman olursun.
  • türkiye'de nedense olmayan şey.

    avrupa'da abd'de insanlar yıllık veya saatlik maaşlarına bakarlar.

    özellikle avrupa'da saatlik maaş önemlidir çünkü bir çok insan tam zamanlı bile çalışmaz.

    türkiye'de doktor aylık bu kadar, hemşire şu kadar, polis bu kadar alıyor diye kafa ütüleyen kişiler bu insanların saatlik ücretini kendilerininki ile kıyaslamalılar. haftada 40 saat ayda 160 saat çalışılan iş ile haftada 50-60 saat çalışılan işin geliri neden aynı olsun?
  • bir iş veren olarak araştırdığım olay. okuduğum yazılarda iş verenlerin işine gelmiyor gibi bir kanı hakim genel olarak ancak benim eğer yasal olarak mümkünse kullanmak istediğim sistem.

    mesai ücretini zaten veren birisiyim ama benim sorunum mesaisine geç kalıp pişmiş kelle gibi gülerek iş yerine giren çalışanla. yani isteyen istediği saatte gelsin geç gelen cebinden yesin ki adalet olsun. benim aklıma gelen geç kalma sorununa en güzel ve kalp kırmadan yapılacak çözüm budur. istersen öğlen gel hem senin istediğin olsun güzelce uykunu al kahvaltını yap hem bu olay şirketin faydasına olsun zaten geç geliyorsun uyanman, kahve keyfin, kahvaltın derken öğlen ne yesem diye düşünmeye başlıyorsun ee iş noldu?

    eğer bilen varsa bilgi verirse sevinirim. sistem kuralım gelen kart yada parmak izi veya rfid kartlarla tespit edilsin ne karar çalıştıysa ay sonunda maaşı ona göre yatsın. sebepsiz erken çıkmak isteyen istediği saatte çıksın.
hesabın var mı? giriş yap