• 2000'lerden önce muhtemelen kimsenin yaşamadığı sendromun ifadesi. ne zaman ki filtre kahve yaygınlaştı, küçük burjuva zevkimiz ve derdimiz de uyandı.
  • yeni moda şehir insanı tribidir.
    aynı şahıs sanki okul hayatı boyunca sabah ilk tenefüs kahvaltısını kantinciye "abi bi gevrek bi ayran" dedikten sonra yapmadı.
    aslında sanılanın aksine amerikan değil, daha çok italyan ekolüdür sabahın köründe mideyi kahveyle delme çılgınlığı. genellikle (bkz: cappuccino) ve (bkz: kruvasan) ikilisi ile gerçekleştirilir.
    herkes moda diye kahve içedursun. ben hala "sabahları çay içmeden kendime gelemiyorum" kokulu tomurcuklusundan. sallamasına mecbur kaldığımda earl grey tercihimdir. zaten önceki hayatımda kesin asil bir ingilizdim. (reankarnasyon zırvalığı)

    bir de, bende pek etkisi olmamasından herhalde, kahveye fazla bir bağlılık hissetmiyorum. uykumu alamamışsam 1 kova kahve içsem bile enerjik olamam, uykum gelmişse, damardan kahve verseler o uyku kaçmaz, yatar uyurum. kafeinin sözü geçmiyor benim bünyemde.
  • kesinlikle bu benimdir. uzun süren çalışma saatleri, günün büyük bir bölümünü koşuşturmaca ve insanlarla uğraşmakla geçirmek, işten geç çıkmak ve trafiğe kalmak kısır döngüsünde eve gittiğinizde yeterince dinlenememek, sabah yorgun ve uykusuz kalkmak sebeplerinin sonuçladığı olgudur kahve içmeden uyanamamak.
    son olarak (bkz: filtre kahve) (bkz: african blue)
  • genel olarak kafeinin uyarıcı etkisine fazlaca bağlanmamızdan kaynaklanan durumdur.
    her 100 ml kahvenin içerisinde ortalama 60 gr bulunan kafein insanların merkezi sinir sisteminindeki mesajların daha hızlı iletilmesini sağlayıp , uykusuzluğa sebep olabildiği söylenirken; günde 3-4 fincan kahve içen ben gibilerin elinde kahve fincanı ile uyuyakalmasını açıklayacak bir biliminsanı beklemekteyim.
  • bağımlısın demektir bu. ben de öyleyim ve bağımlı olduğumu biliyorum. farkında olmak kendi başına bir şeye çare değil ama önemli.
  • doğrudur ancak 15 gün içilmezse geçendir.
  • aha ben işte aynen aynen derken 1 hafta 2 tane kahve içtim (ben günde 4 fincandan aşağı kahve içmezdim) birini cuma diğerini pazar içtim. ne oldu nasıl oldu farkında değilim. sigarayı da böyle bıraksam ya off ne mutlu olurum.
  • en yakınımdakinden çok sıklıkla duyduğum cümle. ancak ben çay insanıyım arkadaş. çayın keyfi bambaşka ve sabahların vazgeçilmezidir.
  • benim kurduğum cümle.. eskiden şekersiz sütsüz içemezken şimdi sert sütsüz ve şekersiz içiyorum. eskiden çay içerdim. ama annemden sonra artık çay içmiyorum..
  • gelirim gelemem demiyorum. ama kahveyle daha da bi çabuk gelirim. sigara tüketimiyle cafeine olan açlık.
hesabın var mı? giriş yap