• milli eğitim bakanlığı bir ara öğretmen evlerini satışa çıkarmaya kalktı. projelerden biri de bu güzide mekanları otel haline getirip bakanlığa ek kazanç sağlamaktı. sakip sabancı bey, ilk kez dişe dokunur bir şey yaptı ve bakanlığa "eğer otel yapacaksanız geri alıyorum mekanı" dedi. bakanlık geri adım attı. projeler suya düştü. mekan öğretmenlere kaldı. tabii ki, her öğretmen evi gibi, hiç bir öğretmen faydalanamaz. çok çok gider bir çay içer, yemek yersiniz. her öğretmen evi gibi burası da, milletvekillerine, onların eş ve çocuklarına, diğer devlet büyüklerine tahsis edilmiş gibidir. öğretmenin sadece adi vardır. (bkz: başkent öğretmenevi)
  • oldukça uygun düğün organizasyonu fiyatı vermektedirler. ancak en büyük handikapı piyanist şantörün kullanımının zorunluluk olmasıdır.

    -abi, biz şantör istemiyoruz, kemanlı filan bi trio getireceğiz mümkün müdür
    -olur tabi, arada arkadaşlarınız çalabilir
    - nasıl yani arada?
    - bizim şantörümüz ara verdiğinde.
    - yok biz hiç istemiyoruz şantör
    - yok öyle, arada olursa olur, şantör çıkmak zorunda
    şeklinde diyalogların yaşanabildiği mekan.
  • ucuzdur ama öğretmenevi kartı sahiplerine indirim yapmazlar burada. yinede senede bir kez gidilesi bir yerdir.
  • boğazın en görülesi yerlerinden biri olan küçüksu kasrı nın hemen yanında bulunur. masaları, sandalyeleri, tenteleriyle ege sahili tadında, gayet iç sıkıcı bir gazino dekorasyonuna sahiptir ama eşsiz boğaz manzarasının yanında göze bile çarpmaz bu durum.
  • bir gecede dört düğün organizasyonu birden yapabilen bir mekandır. iki içeride, iki dışarıda.
  • boğaz dibi masalarından birinde oturmanız halinde oturduğunuz süre boyunca ya kasrı* ya köprüyü* görmeniz garantilenmiş olduğundan manzaraya bakıp bakıp iç geçirebileceğiniz yerdir. denildiği gibi ucuzdur ve hizmeti de kafi derecede iyidir. küçük kayıkların kasra doğru ilerlerken ufacık girintilerde kaybolacağı, delilercesine para harcayan birtakım insan gruplarının illa ki havai fişek gösterilerinden sizi mahrum bırakmayacağı ve şansınız varsa düğüne derneğe rastlamayacağınız varsayılır ise alacağınız keyif, stratejik konum itibariyle çok yüksektir. (ki; düğünlü dernekli halinin dahi eğlendireceği kuvvetle muhtemeldir.)
  • guzel insanlar ile gidildiginde yilbasi gibi organizasyonlarda cok guzel anlara ev sahipligi yapabiliyor. unutulmaz geceler yasatabiliyor. degisik bir yer..
  • istanbul'daki en güzel yere sahip öğretmenevidir.manzarayı izlemeye doyamazsın, öğretmenevi kartına da indirim yaparlar.
    içerisinde iki farklı bölüm vardır. biri beyaz örtülü masaların olduğu restoran kısmı, diğeri ise self-servis olan çay bahçesi görünümlü yerdir.
    restoran kısmı neyse de o self-servis olan kısım üzülerek belirtmek gerekirse tam bir faciadır.
    yiyecekler iyi değil.içeri girdiğinizde oturma planından dolayı sanki bir kargaşa varmış hissi uyanıyor.
    ve haftasonları yani en kalabalık olduğu günde sıra bekleyen onca kişi varken yiyecekleri hazırlayan bir kişinin olması enteresan olmasının yanı sıra acı.iki hamburger istiyorsun ama karşında ayakta durmaktan ve tek başına çalışmaktan canı çıkmış tek bir kadın var. insan açlıktan ölse bile kadına eziyet etmek istemiyor. çok mu masraf oluyor acaba o kadar para kazandıran bir yere en azından bir eleman daha almak. eğer öyleyse gönüllü olarak çalışmaya hazırım yeter ki yüz kişinin karşısına bütün işi yapan o kadını tek başına koymayın oraya.
  • iki ders arasi bira patates kacamagi yapmak icin uygun mekandir. 2'deki derste* gülen suratlar olarak yer almamizi sagladigindan tesekkur ederiz kendisine.
  • içindeki cafesi dev bir festival meydanını andırıyor. bir yandan bira satılıyor, bir yandan canlı müzik, yiyecek-içecek desen gırla. tam bir gençlik festivali derdim ama yaş ortalaması 60 filan.
hesabın var mı? giriş yap