• çeşitli nebatat ile saça yapılan maskeye denir. konuya ilişkin hatırat için, (bkz: bir gun canim o kadar sikildi ki)
  • badem yağı, yumurtanın sarısı,bir kaç damla limon suyu ve bir kaç çay kaşığı bal karışımı bildiğim bir çeşit saç maskesi.saçı besler ve saçın dökülmesini önler.
  • 2 tatlı kasıgı bal, 1çay kaşığı susam yağı, 1 limon 2 çorba kağıgı zeytinyağı 45 dk bekletilebilir.
  • wella'nin hydro mask'i oldukca iyidir. ama evde yapamazsiniz kendiniz, kuaforunuze rica edersiniz surer bunu saciniza, bi de buhar makinesine girer yumusacik saclara sahip olursunuz..
  • özellikle vize dönemlerinde vakit harcamak için elinden geleni yapan öğrenci modelinin en sevdiği malzemedir.bu maskeler saçta uzun süre tutulmalı,amacına uygun(!) olarak özenle yıkanmalıdır.saç bakımından sonra,maniküre geçilmesi kaçınılmazdır...
  • sac kırıkları ve sacınızın parlaması için eczanelerde bulunabilen bemiks, evigen, bepanten ampullerini ve bademyagını karıştırıp haftada bir saca uygulayabilirsiniz.
  • üniversitedeyken dört mal güzeli kız, kafamıza fora ettiğimiz yımırtalı yağları, ince uzun şerit balkonumuzda menemen testisi gibi dizilmek suretiyle güneşte parlatırdık. buradan da anlaşıldığı gibi üniversiteli kız evlerini porno malikanesi sanıp dikizleyen sapıkları da zeytinyağına çırpılmış yımırtada bir nevi terbiye ediyormuşuz. bu iş bir nevi ev modasıydı. evdeki yağlı bulaşığa ortak bulunmazken saça sürdüğün yağa dört kişi yarenlik ederdik ve de bu yağ parlatma işi asla aksamazdı. ne güzel aylak kadınlardık be...
  • bir diger kısa surede efektif bir maske icin bir avokado ici ve iki kasık zeytinyağı kullanıyoruz.
    avokado icini bir hafif derin kucuk bir tabak içerisinde ezerek "peel" hale getirip icine aldigi kadar yani cok fazla cıvık olmayacak kadar tercihen bir ortaboy avokado ici icin iki yemek kasığı zeytinyağı kullanıp saclarımıza sürüyor, bir on-15 dakika bekletiyoruz.
    saclarinizdani kırıkları ve catallasmalari geçici olarak yumuşamanız bu sekilde mumkun.
    zeytinyağı saçlarınızı yumuşatıyor, avokado ise rengine cok şık bir canlılık katıyor.
    haftada bir ile yahut onbeş gunde bir ile cok guzel sonuclar alabiliyorsunuz.

    retronology ile pratik güzellik sırlarının sonuna geldiniz.
    seker guzellesmeler hepinize.
  • bir saat önce argan yağı, badem yağı ve bio-oil denen zımbırtıyı karıştırıp, kafama sürmek suretiyle yaptığım, ama yıkamaya üşendiğim, acaba bitlenirmiyim yıkamazsam dediğim maske türü.
  • genellikle saçı uzatmak için yapılan ancak son zamanlarda renk koruyucu, parlaklık verici vb. gibi çeşitleri de gitgide çoğalan bir maske türüdür.

    kullandıklarım içinde en başarılı saç maskesi saça hindistan cevizi yağı ve badem yağı sürüp, 2 saat bekleyip saçı yıkamak şeklinde olan maske.
hesabın var mı? giriş yap