• uu beybi beybi denilesi bir olaydır yahu şaka maka.

    kimyasalı kafana boca ediceğine, al kınanı yak misler gibi. bi de kokusu seviyosan deme keyfine yani, çıkarırken sıkıntı biraz tabiii ama o kadar olucak artık. güçleniyor saç yahu, parıl parıl oluyor.
  • 2 gün önce gerçekleştirdiğim eylemdir.

    ancak sadece kına değil, içine katılan farklı bitkilerle daha kızıl bir renk elde etmiş bulunmaktayım.

    saçı beslediği doğrudur. ama en güzeli babadan alınan iltifattır, "sana tatlı ve güzel bir hava katmış bu saç rengi."
  • kıçına kına yakmaktan daha düzeyli bulduğum eylemdir.
  • kızıl rengini hiç sevmediğim gibi, kezban bulurum bu eylemi. kızlar, ablalar, teyzeler, yengeler; kızıldan uzak durun. gidin kuafore sarıya kahveye boyatin. kızıl ney la? kına ney asıl ogloooom?
  • bir, kıça kına yakmak değildir.
  • cok zor oldugunu dusunurken bugun kolaylikla yaptigim sac boyama islemi.
    kina, birer fincan suda beklemis karanfil ve uc poset siyah cay, yarim limon suyu ve zeytinyagi ile guzelce karistirdim hop sacima boca ettim, filmledim, birkac saat bekledim. yikamasi zahmetli olsa da kiremit renkli su acilana kadar yikadim saclarimi. ve koyu kizil oldum. iste bu kadar
  • üniversite yıllarımda yaptığım hede. özellikle güneşte pırıl pırıl parlayan, " sen neden şampuan reklamlarında oynamıyorsun ? geyiği ve/veya komplimanları aldığınız muhteşem saçlarınız oluyor. ilgilenenler için bir tüyo; kırmızı soğanların dış kabuklarını kaynatın, elde ettiğiniz kırmızımtrak su ile kınayı karıştırın. saçınıza uygulayıp, 2-3 saat bekletin. sonuçta, muhteşem bir renk oluyor. bu arada, kınalı saçın üstüne boya yapılmadığını hatırlatmak isterim. boyatmak isterseniz, saçın uzayıp, tamamen kınadan kurtulması gerekiyor ki benim iki üç yılımı almıştı.
  • (bkz: saçına kına yakmak)
    ah arama, canım arama...
  • annelerin başarıyla gerçekleştirdiği eylemdir. zaten sadece onlara yakışır. genç kızlar uzak durmalıdır yoksa şebnem ferah fanı gibi görünürler.
  • izmir mezarlıklar müdürlüğü bünyesinde yer alan cenaze yıkama işlemi sırasında, vefat etmiş bir bayana elleriyle beraber uygulanılan bir tür ritüel. ilginç.

    2005 yılında kaybettiğimiz babaannemize, orada görevli bulunan başı türbanlı iki hanımın, yıkama işleminden sonra büyük bir ustalıkla ellerine ve saçlarına kına yaktıklarını görerek gerçekten çok şaşırmıştım. hala uygulanıyor mu bilmiyorum..herhangi bir korkuya kapılmasam da günlerce etkisinden kurtulamamıştım ama. ilk ve - sanırım ki - son kez yaşadığım bir deneyim. değişik bir final.
hesabın var mı? giriş yap