• orjinali operanın yanındaki hotel sacher'in kafesinde yenir.
  • cafe sacher'deki muhteşemdir gerçekten ve üzülerek söylüyorum ki türkiye'dekilerin tadı buradakinin yanında bariz zayıf kalıyor.
    nedir diyenler için şurada görsel destek var.
  • bir kaç yerde deneyip tadına bakılınca insanın "orjinali bir başka" demesine neden olan kektir. güzeldir lezzetlidir ancak daha iyisi için (bkz: apfelstrudel)
  • tatlı eşiği baya yüksek olan bana bile biraz ağır gelmiş tatlıdır.

    onu orada yiyeceksin insanlarından değilim, malum global bir dünyada yaşıyoruz artık, pizza yemek için italya'ya gitmeye gerek kalmadı. ama bu tatlıyı galiba gidip viyana'da yiyeceksin. başka yerde denediğim bütün çeşitleri, ıslak kekten hallice, fazla yumuşak brownie veya kanaş arasında bir yerlerde olan, ne olduğu belli olmayan ama sachertorte olmadığı kesin olan garip şeylerdi. haa kötü müydü, hayır ama sachertorte değildi.
  • aida´dan hotel sacher´e bir cok degisik mekanda yemis birisi olarak hala bi boka benzetemedigim tatlidir. illa ki avusturya´da tatli yiyecegim diyorsaniz:

    (bkz: kaiserschmarrn)
    (bkz: marillenknödel)
    (bkz: topfenstrudel)
  • kendisi avusturyali franz sacher tarafindan 1832 yilinda kesfedilen, viyana`nin en meshur tatlilarindan bir tanesidir. en agirini, viyana`nin hayvanat bahcesindeki kafede yedigim ve üc dört catallama eylemi sonrasi bayginlik gecirmeye basladigim cikolata yiginidir. yedikten sonra : "tamam cikolata severim de bu kadar da degil be kardesim." diye garsona bagirasiniz gelir.
    viyana`nin ünlü ünsüz her kafesinde tadina bakabilmek mümkün olsa da, tat acisindan cok büyük farkliliklar gösterir. vicik vicik olani mi dersiniz, cikolatasi ucuz oldugundan damak zevkini bozani mi dersiniz, ne ararsaniz var.

    lakin bir cesaret tadina bir kafede bakivermis ve " iste budur " demistim. cok agir gelmemisti ve oldukca da lezzetliydi. kafenin ismini hatirlamiyorum. " niye yaziyorsun o zaman?" diye sorarsaniz, en azindan bir yerde tadinin güzel oldugunu bilesiniz diye. olur da denemek isterseniz, hevesiniz bastan kirilmasin diye. sizin icin be! sizin icin bunca emek!
  • iki seneden fazla oldu viyana'ya tasinali ama daha kismet olmadi bu tatlidan yemek, en kisa zamanda denemek lazim.
  • starbucks ta bir benzerini yemiştim.
  • espresso ile cok iyi giden tatlı. olsa da ye... aaa varmış afiyet olsun.
  • ortasında kayısı marmeladı olan, üzeri komple çikolata kaplı kek.
    evet budur.
    ve böyle tarif edince sıradan gibi duruyor ama lezzeti mükemmel...
    viyana'da sacher otelin cafesinde denemiş olup tatlı sevmeyen bendenizi bile fazlasıyla memnun etmiştir.
hesabın var mı? giriş yap