• bayadır olan bir durum. özgün olmayan içeriklerle, seyircisine bir şey katmayan içeriklerle, düzgün olmayan aksanlarıyla çoluk çocuk demeden herkesin youtube'de ünlü olması. örneğin bu işlere yıllarını vermiş, özgün içerik üreten hatta youtube'de oyun videosu çekme çılgınlığını ilk defa türkiye'ye getiren insanlar hala 50-100 bin abone aralarında gezinirken sadece küfür edip saçma sapan challengeler yaparak 1 milyonu aşan kanallar var. arada açıyorum bir video bakıyorum bu kimmiş ulan 500 bin abonesi var. (hak etse tabi olsun ama aynı konu hakkında çekilmiş binlerce video varken aynısını çekerler) kanalı ne zaman açmış daha 1 yıl felan bile olmamış. durum budur. birde bunun üstünden para kazanmaları var tabi.
  • dışarı açık önemli bir kitle yaşıyor dünya üzerinde.

    bunun yanı sıra hızla artmakta olan bir de dışa kapalı ve büyüyen bir kitle var, özellikle genç nesil. bu youtube kişileri bu dışa kapalı kesime hitap ettikleri için bizim çok muhattap olmadığımız bir kitleye muhattap olup ünlü bir insana dönüşüyor ilgili kitle için.

    bundandır ki youtube ünlüsünün adını hiç duymayıp, mevzulardan haberdar olunca şok oluruz.

    (bkz: 16 ekim 2016 avm izdihamı)
    (bkz: enes batur)
    (bkz: enes batur kim amk)

    ayrıca, bu ünlüler kendisini her kesimin takip ettiği yanılgısına kapılıyor, çünkü o da o dışa kapalı kitlenin daha farklı bir versiyonu. bu tarz insanlarla denk gelir, onları tanımazsanız önce kendilerini belli etmek için yaptıkları youtube aksiyonlarından bahseder, siklenmezlerse de "500 bin takipçim var benim" moduna girerler, "sen beni nasıl siklemiyosun ya" şaşkınlığıyla.

    ilginç şeyler.
    nereden biliyorum? bilgisayarının kaldıramadığı oyunları youtube'dan izleyen birisi olarak tespitlerim bunlardır.
  • kesinlikle katılıyorum.
    kimse emek falan diye zırvalamasın, sabahın köründen akşamın körüne kadar çalışan insanların yanında, insanların ancak tuvalette harcadığı emek kadar emek gösterip, sonra bik bik ötmesin kimse, kazandığın paraya lafım yok, bazı gerzek firmalar sponsor olarak reklam yaptığını sanıyor, kaymağını bu tipler yiyor. açıkçası o videolardan duyup ta dur şuradan bir alışveriş yapayım diyen kaç kişi vardır merak ediyorum?

    neyse bugün bir kez daha şunu gördüm ki, isteyen çok rahat burada meşhur olup, para kazanabilir, zamanla da parayı kırıp köşeyi dönebilir. kolaysa sen yap falan değil kolay zaten, kamera karşısına geçip normal yaşantını bir kenara bırakıp, çeşitli embesillikler yaparak çok rahat abone sayısını artırabilirsiniz... yalnız dediğim gibi tek bir şeye dikkat etmeniz gerekiyor, eski yaşantınıza veda etmeniz gerek, nasıl birisiniz bilmemde, eli yüzü düzgün, terbiyeli, akıllı, uslu, kısaca efendi bir adamsanız artık öyle olamayacaksınız, mutlaka saçma salak şeyler yapmanız gerekecek, aynı zamanda çevrenizdeki imajınız da olgun insanlarca olumsuz eleştirilecek, zira o eski efendi x kişisi gitti, ergenliğe dönen y kişisi geldi diyecekler...

    yani özetle, sokağa çıkmaya yüz bulabilecek kadar kendinizi, onurunuzu, haysiyetinizi ayaklar altına alabiliyorsanız yolunuz açık olsun... ha yok diyorsanız simit satın onurunuzla yaşayın...
hesabın var mı? giriş yap