• suriye'de iki tane terorist grup var
    pkk ve işid.
    bu ikisi de devlet kurmak istiyor. ama işid pariste londrada bomba patlatırken pkk sadece istanbulda ankarada patlatıyor. işid müslüman, pkk dinsiz.
    kürt diyince ezilen zavallı vatansız halk diye duygu sömürüsü yapılabiliyor, işid kafa kesen oçler olarak biliniyor. türkiye dünyada ermeni soykırımı meselesi yüzünden zaten tepki gören bir millet.
    bu faktörler birleşince, türkiye sanki işide yardım ediyor, kürtlerin soyunu kırmaya girdi imajı yaratılıyor. düşmanım düşmanı dostumdur düsturundan çıkamıyor insanlar.
    halbuki bu üçgende ikisi de düşman.
    propoganda yapmak 7-24 atv, ahaber çalıştırmaya benzemiyor, türk devleti kendini anlatamıyor, batılılar da anlamak istemiyor zaten.
    sömürüye devam edecekler.
    "kürtlerin kendi devleti olmalı" romantizmi yapan sömürücülere her isteyenin devleti olacaksa işid'in de olsun ona neden karışıyosun dediğinde "ama onlar terorist" diyorlar. be insanlıktan nasibini almamış, bana dokunmayan yılan bin yaşasıncı "bu garları, avmleri taksileri kim patlattı bbekleri öğretmenleri anaları yavruları kim vurdu?" diyosun, "özgürlük savaşçıları" diyorlar. klasik batı iki yüzlülüğü.
  • abd oraya buraya saldırırken haklı, haksız ses çıkmıyor. rusya aynı şekilde. ama türkiye harekat yaptığı zaman aaaauuuuvv. al sana sikerler eşiği.
  • küçük ölçekli bir empatiyle kafandaki manasız çekişmeyi durdura bilirsin; düşün ki altkattaki komşunun evinden sürekli tedirgin edici sesler geliyor, çoğu kez silah sesleri, patlama ve ambulanslar eksik olmuyor, oraya giren çıkan uğursuz tipleri gördüğün duyduğun oluyor, sen karşılaşmasan da senin çocukları ve yaşlı anneni bir iki korkutmuşlukları var, belki de küçük oğlun geçen gün tartaklandı ve sana söylemedi, bu arada cenazeleri varken bile olay olmuştu, hatta bu olanlar yüzünden asansör çalışmaz halde, haydi bakalım her gün evine çıkmak için onların katından geçmek zorundasın, diğer komşuların orda kalmalarından şikayetçi değil hatta gizli gizli onlarla samimi olup evlerine gelen uğursuzlara cesaret veren destekleyen komşuların var, tabi muhtar da bu olaya vakıf, söyle bakalım sadece sen mi haklısın, yoksa uğursuzlar ve destekçileri mi, bu arada evinde rahat edemeyip korktuğunu söyleyen aile fertleri size gelip kalmak için kaç kere kapına geldiler hatta çok karışık zamanlarda kaldılar bile, gizli destekçiler yarın sana ailenle ya da işinle tehdit ederek bundan sonra bunlar sizin odanın birinde kalacak merak etmeyin aramızda para topladık bunun karşılığında kalacaklar, deseler sözde ev halkı olarak nitelenen kişiler de sürekli değişse ve pek de güven uyandırmasa kim haklı, para veriyorlar ama kimsenin yapmadığı bir iş sana veriliyor üstelik tehditle, şimdi sen o evden tüm bu yakıcı, yıkıcı, katliamcı, uğursuz kişileri temizlemek ve komşuların da sen de rahat esin istemez misin, durakta, garda, eğlenirken, dua ederken ya da okul yolunda giderken ölen senin öz kardeşin değil, sırf o daire ile ilgilenen katliam azmettiricilerinin işi görülsün diye masumların ölmesine göz yumup, sıra sana gelene kadar, kim haklı, kim haksız ayyy kafam karıştı demeyi insanlık mı sayacaksın!....
    belkide yarın beşten geriye sayarken üç demeden önce bize göre haksız ve hain saldırıda bum öleceksin, yetmedi mi, empati için daha çok zaman harcarsın, uzun, sağlıklı ve adaletli bir ömrün olması temennisiyle....
hesabın var mı? giriş yap