şükela:  tümü | bugün
  • bundan binlerce yıl önce islam alimleri gök bilimiyle uğraşırken; matematik, fizik özellikle tıp gibi insanlığa faydalı olacak işlerle uğraşırken şimdi geldiğimiz noktaya bakıyorum, din adı altında yapılan zorbalıklara bakıyorum, sonra tekrar gerçek alimlere bakıp karşıya geçiyorum.

yapacağınız açıklamayı sikeyim.
  • islam dinine mensup olmayan ülkelerin arabalarına binerek gerçekleştirelecek durum.
  • neden şaşırıldığına anlam veremediğim beyandır. bizde bu hurafecilerden binlerce var ya la. kabir azabindan koruyan kefen satan adamlar bundan masum mu sanki?

edit: imla
  • "eğer ki bir müslüman sağdan direksiyonlu bir arabada ölürse mazallah diğer tarafta adeta tuvalette ölmüşcesine değerlendirilecektir." diye bir aciklamayi da iceren yargi.

kendisi ya da yetkili bir abi bana tuvalette olmenin diger tarafta nasil bir degerlendirmeye yol actigini soyleyebilir mi?
  • zamanında bizimle çalışan bir teyzeyi hatırlatmış fetva.
    teyze de doblo tipi araca arka kapıdan soldan bindiğinde sağ ayağını atar içeride topaç gibi döner ve otururdu. resmen kadının hislerine tercüman olmuşlar, doblo bir anda helaya dönüşmesin diye yapıyormuş meğer.
  • deveye binmenin islamdaki hükmü nedir acaba diye sorgulamaya başladığım fetva.

çünkü deveye binerken sağ ayak üzengiye sabitlenir ve önce sol ayak devenin sırtına doğru aşırtılır. buraya kadar sorun yok. lakin inerken de sağ ayak üzengiye sabitlenir ve yine sol ayak devenin sırtından beri bazı yörelerde geriye bazı yörelerde de öne doğru doğru aşırtılır. yani hem inerken hem de binerken sol ayak kullanılmakta. hmmm. işler iyice karıştı.
  • e hani herşeyin "sağ" tarafı mübahtı ?
  • bu mantıkla soldan direksiyonlu araba sürenler solcu oluyor o zaman. üstüne bir de sevaba giriyorlar. solculuk iyi bir şey derim de inandıramam kimselere. teşekkürler pakistan.
hesabın var mı? giriş yap