• bildiğiniz gibi sağlık bakanı covid-19 salgını ile mücadele edilirken 32.000 personel alınacağını duyurmuştu. kadro dağılımları belli oldu. bu rakamın 18.000'i sağlık personeli, kalan 14.000'i sürekli işçi kadrosu olacak.

    işin ilginç yanı alınacak 18.000 sağlık personeli içinde biyolog kadrosu için yalnızca 5 kontenjan açılmış. kadro dağılımlarına ilişkin haber

    hepimiz bu salgın sırasında yapılan testlerin az olduğunu iddia ediyoruz. yapılan testin adı bildiğiniz gibi pcr. bu iş özellikle biyologların uzmanlık alanı. bu süreçte 4 farklı biyologlar derneği ortak çalışma yaparak pcr tecrübesi olan ve test laboratuvarında çalışmaya gönüllü biyologların listesini hazırladı. sonuçta 4000 gönüllü biyoloğun bilgileri sağlık bakanlığına iletildi. biyologların bakanlığa ilettiği yazı

    böyle kritik bir süreçte hem test yapılması, hem aşı ve tedavi çalışmaları için daha fazla biyolog istihdam edilmesi gerekmez miydi diye düşünüyorum. sadece 5 biyolog alınacak olması şunu gösteriyor ki bu personel alımı salgın sebebiyle yapılan bir iş değil, daha önceden yapılmış rutin bir kadro planlaması aslında. çünkü ben bu alımda covid-19 salgınına yönelik bir strateji göremedim. belki sizler daha iyi yorum yaparısnız.
  • rezalettir. tüm dünyada biyologlara bütçe ayrılmış, aşı bulmaları, araştırmaları için bütçe veriliyorken bizim nadide ülkemizde 32 bin kişilik sağlık personeli kadrosunda biyologlara 5 kişilik yer ayrılıyor.

    bir biyologun isyanını paylaşayım twitter'dan:

    "32 bin sağlık personeli alımı yapılacağı açıklandı. burada biyologlara verilen kadro sayısı 5 ! daha dün 4 bine yakın biyolog pcr testlerini yapmak için gönüllü olurken 3800 küsür lab teknikeri alınıyor. meslektaşlarım adına bu duruma çok üzüldüm."

    bu insanların küstürülmesi, kaybedilmesi uzun vadede değil kısa vadede ülkeye zarar verecektir.
    sonra beyin göçünü geriye döndürme falan kâr etmez.
  • yazık
  • biyoteknoloji bitirmiş mühendis olarak ağzımında kendim gibi açıkta kalmasına sebep olan durumdur
  • yıllardır biyologları evrimci birer ateist olarak gördükleri için mesleğe yapmadıklarını bırakmadılar. elimizden bütün haklarımız alındı. kadrolarımız iki yıllık teknikerlerle dolduruldu. sürekli aşağılanıyor biyologlar. o pcr pcr diye yırtındığınız testi yaptırmamak için ödenek vermediniz yetmedi dimi hala yaptıklarınız.herşey müstehak size.
  • "pcr'dan baska ne acidan yardimci olacaktik ki zaten"

    şu anda ülkenin en acil ihtiyacı pcr yapabilecek insan zaten. yeterli test yapılamıyor. yeterli test yapılamıyor. yeterli test yapılamıyor. çünkü yapacak adam ve yeterli merkez yok. bugün duyduğunuz vaka rakamları geçen haftanın rakamları aslında. çünkü bugün gönderdiğin testin sonucu 1 hafta sonra ancak çıkıyor. çünkü binlerce test yapacak adam yok.
  • icinde bulunduğumuz viral pandemi döneminde biyolog atamasınin ne kadar önemli olduğunu açıklamaya gerek olduğunu sanmıyorum. fakat olur ya hem moleküler biyolog hem genetikçi ve aynı 'zamanda' biyomühendis olarak bu önemin farkında olamayabilirsiniz diye biyolojinin tanımını yapayım dedim.
    biyoloji , canlıları inceleyen bilim dalıdır.. biyoloji ile ilgilenen bilim insanına biyolog denir. biyologlar, tüm canlıları; tüm gezegeni kaplayan küresel boyuttan, hücre ve molekülleri kapsayan mikroskobik boyuta kadar onları etkileyen önemli dinamik olaylarla birlikte inceleyen, biyoloji bilimiyle uğraşan kişilerdir.
    kaynak: (bkz: )vikipedi
  • bu ülkenin biyologları aşı geliştirebilecek , test üretebilecek ve yapabilecek, tedavi çalışmaları yapabilecek ve ilaç bulabilecekken mevcut hükümet bizleri evde yatırmayı tercih etti. bilime yatırım yapmayı öğreneceksiniz
  • şaka gibi.
  • 32 bin sağlık personeli alınacağı açıklanıyor sonrasında bu sayı düşürüldü tabii. bir kaç gündür devam eden gönüllü projelere başvuran biyolog, moleküler biyolog sayısı 4 bin. açıklanan biyolog alım sayısı 5.
    bu süreçte destekte bulunmaya hazır binlerce bilim insanı varken, bu sayı bir küfürdür!

    hala, daha az para verip tekniker çalıştırayım kafasındalar. gönüllü olan binler varken! oysa q-rt-pcr kullanımını en iyi temel bilimciler olarak biyologlar, moleküler biyologlar, mikrobiyologlar yapabilir.
    bakın bu bir utançtır.
hesabın var mı? giriş yap