• sağlık sektöründe çalışan emekciler.
    ancak ilginçtir. devlet bir açıklama yaparken eğer o açıklama personel açısından pozitif bir içeriğe sahipse genellikle bu ifade ile doktorları kastediyor.
    örneğin sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin artırılması gibi...
    yok eğer personel açısından olumsuz bir durum varsa bu ifade hemşire, att, röntgen teknisyeni, laborant vs. gibi branşları da kapsıyor. ilginç...
  • dünya genelinde kadın istihdamı %41 iken sağlık çalışanı kadınların oranı ise %70’dir. bu oranlar bile kadınların hayatımızdaki kritik yeri ortaya çıkıyor.
    iyi ki varlar.
  • sağlık sektöründe çalışan kişiler için kullanılan tabir.
  • yine büyük savaşa başlıyoruz, 2020 benim için çok çetrefilli bir sene oldu. çok badireler atlattım, atlatabildim mi bilmiyorum, canım çok sıkkın, vücut direncim düştü. kendimi oyalamak için bir şeyler bulmaya çalışıyorum. covid nöbetleri de başlıyor, kalbimin ağrıdığını da hissediyorum sürekli. artık savaşmaya gücüm kaldır mı onu da bilmiyorum. yine tulumlar, gözlükler, maskeler, sürüntü almalar. güçlü olmam lazım ama olabilecek miyim bilmiyorum.
  • --- spoiler ---

    yakında covid bakan sağlık çalışanını alkışlamak yetmeyecek
    --- spoiler ---

    bulabilirseniz alkışlarsınız
  • harcadığınız emeğin boş olduğu, boş tenekelere hizmet ettiğiniz sektör. yetkililer gereksiz yere sokağa çıkmayın diye yırtınıyor millet avm lerde yerlerde yemek yeme peşinde. sizler böyle olduğunuz müddetçe bizler harcadığımız emeğe lanet edeceğiz gerek olmadan sokağa çıkıp kendinize acımıyorsanız , yaşlılarınıza, çocuklarınıza, kronik hastalığı olanlara acıyın kırın kıçınızı oturun evinizde .
  • türkiye'de sayısı
    toplam 1 milyon 61 bin’dir.

    204 bin hemşire,
    165 bin doktor.
  • balkonlara çıkıp bir kaç gün alkışlanarak gazı alınan tayfa. pandemi döneminin kahramanları olsa da kamu da maalesef yeterince kıymeti bilinmeyen hakları ödenmeyen emekçilerdir. doktorundan tekniklerine kadar bu dönemi en ağır geçiren gruptur. şu dönemde tüm hakları elinden alınarak zorunlu tam kadro sahaya sürülmüş ve yaşanılan bir sürü sıkıntıları maalesef görmezden gelinmiştir.
  • yarindan itibaren ücretsiz kartlarinizi tekrar kullanabilirsiniz.
  • mesleki kimliği yok eden bir tabir.
    tekstil sektöründe satın alma uzmanı olan, tekstil çalışanı olarak mı tanımlanıyor?
    mesela öğretmenlere eğitim çalışanı deniliyor mu? savcıya hukuk çalışanı adı veriliyor mu? insan kaynakları uzmanı kişi, inşaat çalışanı olarak beyan edebilir mi mesleğini?
    sözcükler anlamı işaret etsin diye var. bu x çalışanı, y çalışanı anlamı işaret etmiyor. neden bu konuda hekimlere baskı yapıldığını anlayamıyorum. sağlık çalışanı, tekstil çalışanı, gıda çalışanı diye bir şey olmaz. hemşire olur, gıda mühendisi olur, elektrik teknikeri olur. meslekler böyle ifade edilir.
    toplumumuzun yaygın bir takım bozukluklarının ortaya çıkışı bence bu bir takım ifadeler üzerinden gündemi meşgul eden şey.

    başkalarına duyduğumuz nefretin altında toplumun üzerimizde kurduğu baskı altında ezilerek aldığımız yaralar, ruhsal hasarlar duruyor belli ki. yoksa neden? hekimlerin apaçık haklı mücadelesinden rahatsızlık duyalım? neden haklı olduğundan çok emin olduğumuz bu mücadeleyi görüp hekimlerden nefret edelim?

    "bir tek onlar mı zor koşullarda çalışıyor?" diyerek onların mücadelesine ket vurmak nasıl akla geliyor, hiç anlamıyorum. sen de koşullarından memnun değilsen, sen de sesini yükselt. neden sen mücadele etmediğin hakların için, adaletsizliğe uğradığını hissettiğin için hekim maketi yakıyorsun? sayfa sayfa hekimlerden nefret ediyorsun? haksızlığa uğradığın bir şey varsa, ayağa kalkmalısın, sorumluluk almalısın. almıyor ve evde oturup haksızlığa uğramanın hıncını hekimlerden nefret ederek çıkarıyorsan aynanın karşısına geçip soracağın çok soru var demektir.
hesabın var mı? giriş yap