• rahatsizliginiz her neyse onun disinda herseyi kapsayan sigorta turu..

    nezle olursunuz, sigorta sadece oksurugu karsiliyodur. oksurursunuz, sadece bronsit kaynakli oksurugu karsiliyordir.. pazartesi gunu bronsit olursunuz, sadece sali gunu bronsit olanlar kapsam dahilindedir..
  • alınırken hepsinin adı sağlık sigortasıdır ama kalitesi ince ayrıntılarda saklıdır. temel olarak iki çeşidi vardır.

    a) sadece yatarak tedavileri kapsayan
    b) hem yatarak hemde ayakta tedavileri kapsayanlar

    aslında bu ürünleride yurtdışında geçenler ve geçmeyenler olmak üzere çeşitlendirebiliriz.
    sadece yatarak tedavileri kapsayan ürünler diğerine nazaran ucuzdur çünkü yatarak tedavi riski sigorta şirketlerinin ve reasürans şirketlerinin nazarında ucuz bir risktir. ama işin içine ayakta tedaviler girince şirketler fiyat yükseltmeye ve daha çok kasmaya başlarlar. ( götü başı ağrıyan özel hastaneye gider ve genelde eve en yakın hastane değil en pahalı hastane seçilir ). sağlık sigortası alırken dikkat edilmesi gereken hususların en önemlilerini şöyle sıralıyabiliriz.
    - benim arkadaşım şurda çalışıyo ordan yaptırayım zihniyetini bırakıp kesenize ve amacınıza en uygun planı bulmaya çalışın.
    _ sağlık beyanınızı doğru ve dürüst verin. mesela içki çok içiyorsanız içiyorum deyinki alınacaksa %10 veya %20 sürprim ( ekprim ) alsınlarki sirozla mücadele ederken yanınızda olsunlar.
    _ özellikle aile poliçesi yaptıranlar şöyle bir ikilem içersine düşebilirsiniz. bazı şirketler aile poliçelerine indirimler uygulayıp size daha cazip hale getirebilirler. bu doğaldır ama doğal olmayan size verdikleri bu aile indiriminin bir dahaki sene yenileme yapılırken hasar prim dengesi adaletsizliği olarak fazlaca geri alınmasıdır. poliçe yaparken sorun ! yenileme zamanında hasar prim oranı ferdi ferdi mi değerlendiriliyor diye. yoksa aile bireylerinin birisinin olduğu ameliyat tüm aileye indirimsizlik hatta sürprim olarak yansıyabilir.
    _limitsiz demek süper demek değildir. daha verimli amacına uygun limitli poliçeler olduğunu bilin ve araştırın.
    _yurt dışına hiç çıkmıyorsanız vede çıkmayı düşünmüyorsanız yurtdışında geçerli poliçeye boşu boşuna fazla prim vermeyin.
    _ doktorlara ve bağlı bulundukları hastanelere dikkat edin . hastane para kazansın diye ayağınız burkulduğunda karaciğer testi istemelerine izin vermeyin . para o an sizin cebinizden çıkmaz ama seneye poliçeyi yenilerken hasar prim oranı yüksekliğinden indirim alamazsınız yada az alırsınız.
    _ bir sigorta şirketinden diğer sigorta şirketlerine geçişlerde fiyat indiriminden etkilenip kazanılmış haklarınızı veya yenileme garantinizi yakmayın.

    bu gibi durumlara dikkat ettiğiniz takdirde mutlu bir sigortalı olursunuz ve şirketiniz de sizinle gurur duyar.
  • yaptırmayı planlıyordum ama asla yaptırmayacağıma ikna oldum. hikayesi şu;

    ablamın sağlık sigortası var. ufak tefek muayeneye gitmiş ama başka bir kullanma hikayesi yok geçmişe dönük. ayaktan kısıtlı ama yatarak %100 kapsamlı. birgün ağrı ile acile gidiyor, böbrek taşı düşürüyormuş, devlet hastanesinin aciline gitti, ikinci gün yine şiddetli ağrısı olunca özel bir hastanenin aciline götürdük ancak acildeki tedavi yetmeyince üroloji doktoru geldi ve ameliyat etmenin şart olduğunu ve acil olduğunu, taşın tamamen kanalı tıkadığını ve ağrı kesicilerle önlenemeyecek bir ağrının olduğunu söyledi. biz de kabul ettik çünkü başka çare yoktu. hemen yatış yapmaya ve ameliyata almayı önerdi. tamam dedik sigorta işlemleri başladı, sigortadan provizyon istendi. biz şimdi provizyon gelene kadar beklesek mi eve gitsek mi bilemedik. eve gidelim, provizyon onaylanınca hastaneye geçeriz dedik. ameliyat masrafları da 10 ya da 12 bin tl, sigorta ödemese gireceğimiz bir iş değil. sonra ki günde bekledik ama ağrılar devam ediyor, yine acile gittik, sıgorta hala araştırıyoruz demiş, sonra hastanın 2018 yılında bir gün acile böbrek ağrısı ile gittiği ve iğne olduğu kaydına ulaşılmış, bunun hakkında hastaneden bilgi istendi. o muayenede taştır demiyor, tomografi yok ultrasyon yok böbrek taşı denmemiş, kaldı ki böbrek sancısı olduğu da belli değil belki gaz sancısı, tedavi olarak da buscopan verilmiş bu nasıl 3 yıl sonraki böbrek taşı ameliyatına engel oluyor.

    neyse araştırdılar da araştırdılar ve onay verdiler tam 4 gün sürdü bu süreç.

    e acil ameliyat dedik hastanın bekleme durumu yok, biz o kadar zaman içerisinde başka yöntemlerle tedavi bulduk, taş kırdırma vs. onay geldiğinde de her şey için çok geçti zaten.

    hastalık işi acil olabilir, kimsenin planlanan ameliyatları yoktur sanırım, provizyon verme süreci 4 -5 gün süren işleyişte ne yapabiliriz ki hareket etsek ve sigorta şirketinden ret alsak o masrafı nasıl ödeyeceğiz.

    kusura bakmasın hiç uğraşamam. madem böyle sigorta yapmadan önce kişinin hastalık geçmişini araştır ve neye izin verip neye vermeyeceğinin listesini çıkar biz de ona göre hareket edelim. mesela de ki; sen geçmişte 3 kere mide ağrısı ile doktora gitmişsin mide ile ilgili hiç bir şeyi kapsamayacağım. satarken bi ton vaat yaşarken sıkıntı.

    çalış çalış bir karış.
  • "alıcının parasının karşılığını almamasının çıkarına olduğu yepyeni bir bağlam.."*
  • başlık mı yanlış yerde, yazılanlar mı silinmiş ? sanki bu konuda her şey sütliman gibi bir hava var. sağlık sigortası yaptıran ya da merak eden veya yaptırmaktan vazgeçen kimse yok mu ? galiba herkesin sağlığı iyi. şu konuda bir bilgi deryası bulurum diye düşündüm. galiba sözlüğün en sağlıksız başlığına yazdım. sağlık olsun.
  • şirketiniz tarafından karşılandığında sizi ve ailenizin bireylerini kapsayan nane. bunun en güzel örneği sadece karı koca çoluk çocuğu değil, aynı zamanda partner diye geçen sevgiliyi de kapsayan cinsidir. benim şirketim veriyor valla, canım şirketim, bir tanem. sevgilimi de sigortalıyor. partnerimi en iyi doktorlara uçururum, partnerimin sağlık sigortasında sınır tanımam!
  • japon sistemi de ornek olarak dursun bir kosede.

    belki bir gun birileri karsilastirir.
  • sigorta şirketlerinin insan sağlığı üzerinden yaptıkları ticaret. sağlıklıyken al, hastalanınca elden çıkarmaya çalış.
  • yapabileceğiniz en iyi yatırımdır.

    her şeyden önce sigorta zenginliktir, tasarruftur, gelişmişliğin kıstaslarındandır.

    gayrimenkul, araba, kripto vesaire geçiniz. önce sağlık, bunu hastaneye düşünce anlıyorsunuz.

    burada önemli olan sağlıklıyken, gençken sisteme girmektir. sağlığınız bozulduğunda, yaşınız geçtiğinde alacak poliçe bulamayacaksınız.

    sağlık sistemi bu haldeyken, doktor kalmamışken; 2003'te açılan bu başlığa 19 senede 3 sayfa entry girilmesi, her şeyi özetliyor.
  • bir sigortacı olarak genel bilgilendirme yapalım;

    - sağlık sigortası yaptırmak istiyorsanız, öncelikle ihtiyacınızı net olarak belirlemeli ve satın alacağınız ürünün ne işe yarayacağını tam olarak anlamalısınız.

    - sigorta ürünleri gelecekteki risklerinizi bugünden daha uygun bir bedel karşılığında minimize etmek üzere kurgulanmıştır. yani gelecekte başınıza gelebilecek ve sizi olumsuz etkileyebilecek olayları teminat altına alır. özet olarak sağlık sigortaları geçmişten gelen rahatsızlıklarınızı değil, gelecekte başınıza gelebilecek rahatsızlıkları poliçe kapsamı dahilinde teminat altına alır...

    - doğru ürünü satın almak için ihtiyacınızı net olarak belirlemelisiniz. aşağıdaki yönlendirmeler doğrultusunda ihtiyaçlarınızı belirleyebilirsiniz....

    1) kendiniz ya da aile fertleriniz üzerinden sosyal güvenceniz var mı? yoksa sadece özel sağlık sigortası kullanabilirsiniz, varsa ihtiyacınıza göre özel sağlık ya da tamamlayıcı sağlık sigortasını değerlendirebilirsiniz.

    2) hangi özel hastaneleri kullanmak istiyorsunuz? kullanmak istediğiniz hastanelerin sgk ile anlaşması var mı? eğer kullanmak istediğiniz özel hastanenin sgk ile anlaşması yok ise tamamlayıcı sağlık sigortası da o hastanede geçerli olmayacaktır. bu durumda özel sağlık sigortası satın almanız gerekir. bu durumu hastane bazında araştırmalısınız. örneğin ankara'daki liv hospital sgk ile anlaşmalı iken, istanbul'daki liv hospital kurumları sgk ile anlaşmalı değildir. bu durumda aynı grubun ankara'daki şubesinde tamamlayıcı sağlık sigortası geçerli iken, istanbul şubelerinde sadece özel sağlık sigortası geçerlidir.

    3) sağlık güvenceniz varsa ve kullanmak istediğiniz özel hastaneler sgk anlaşmalı ise, özel sağlık sigortasına göre daha uygun maliyetle tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. öncelikle bu ürünün ne olduğunu iyi anlamanız gerekir. tamamlayıcı sağlık sigortası, sgk anlaşmalı özel hastanelerde, sgk'nın karşılamadığı fark ücretini karşılayan bir sigorta ürünüdür. yani sgk ile %100 paralel çalışır. bu üründen faydalanabilmek için öncelikle sgk sistemi üzerinden sağlık hizmeti almak üzere provizyon alabiliyor durumda olmanız gerekir (durumunuzu e-devlet arama çubuğuna spas yazarak kontrol edebilirsiniz, provizyon alabilir yazıyorsa sorun yok demektir). sonrasında ilgili hastalığın sgk tarafından kapsam dahilinde olan bir hastalık olması gerekir. sgk'nın karşılamadığı herhangi bir tedaviyi tamamlayıcı sağlık sigortası da karşılamaz. bu ürün 1 yıl boyunca yatarak tedavileri %100 oranında karşılarken ayakta tedavileri de belirli adette muayene hakkı (genellikle 8 veya 10 adet) doğrultusunda karşılar. muayene için özel hastaneye gittiğinizde sadece 15 tl provizyon ücreti ödersiniz, yıllık ayakta tedavi hakkınızdan 1 adet düşer, doktorun isteyeceği tetkikler (sgk kapsamında olması ve provizyon alınması şartıyla) ve kontrol muayenesi (10 gün içinde olmak kaydıyla) 1 adet tedavi hakkınızın kapsamında yer alır.

    4) tamamlayıcı sağlık sigortası işinizi görmüyorsa özel sağlık sigortası yaptırmalısınız. özel sağlık sigortasında farklı planlar ve networkler önünüze gelir. planlar sizin poliçe kapsamınızı, networkler ise poliçenizin geçerli olacağı kurumları belirler. baz olarak sadece %100 ödemeli yatarak tedavi içeren bir paketi ya da hem yatarak tedavi hem ayakta tedavi içeren paketi tercih edebilirsiniz. ihtiyaçlarınız doğrultusunda bu paketlere doğum, diş, göz gibi farklı teminatlar içeren paketleri ekletebilirsiniz. özel sağlık sigortasında plan seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar şöyledir.
    - sadece yt mi yt + at mi?
    - at limitli mi limitsiz mi? limitli ise yıllık limitiniz dolduktan sonra poliçeniz tedavileri karşılamaz
    - at %100 ödemeli mi (bu durumda doktora gittiğinizde hiç ödeme yapmazsınız), %80 ödemeli mi (bu durumda 1.000tl lik tedavi masrafının 800 tl sini sigorta karşılar, 200 tl sini siz karşılarsınız)?
    özel sağlık sigortası poliçesi planınızı belirledikten sonra ihityacınız olan networkü belirlemelisiniz. genellikle networkler en pahalıdan en ucuza aşağıdaki şekilde ilerler (network isimleri ve kapsamları sigorta şirketine göre değişiklik gösterir)
    - amerikan hastanesi dahil tüm anlaşmalı kurumlar
    - amerikan hastanesi hariç, acıbadem grubu dahil tüm anlaşmalı kurumlar
    - amerikan hastanesi ve acıbadem hariç, memorial dahil tüm anlaşmalı kurumlar
    - yukarıda sayılanlar hariç tüm anlaşmalı kurumlar

    network seçimini de yaptıktan sonra fiyat tekliflerini toplayabilirsiniz. sigorta fiyatları kişinin yaşına, cinsiyetine, ikamet ettiği ile, sağlık geçmişine ve daha önce sağlık sigortası olup olmadığına göre farklılık gösterir. bu nedenle bu bilgileri vermeden net bir fiyat almanız mümkün değildir. tek bir sigorta şirketinden farklı plan ve networkler için birden fazla fiyat teklifi alabileceğiniz gibi, aynı plan ve network için farklı sigorta şirketlerinden fiyat da toplayabilirsiniz. bu noktada iyi sigorta şirketi, kötü sigorta şirketinden çok, poliçe şartlarını iyi okur ve ne satın aldığınızı anlarsanız, sorun yaşamazsınız. ancak yine de isim vermek gerekirse allianz bu işin piridir, anadolu, acıbadem gibi şirketler de sorunsuzdur.

    son bilgi olarak, sigorta şirketleri belirli bir süre sonra ve poliçe kullanım oranınızın yüksek olmaması koşuluyla size ömür boyu yenileme garantisi sunarlar. bu şu anlama gelir, sağlık sigortası yaptırdıktan sonra size ciddi bir teşhis koyulması durumunda sigorta şirketi siz isteseniz dahi riskli bulduğu için size poliçe satmayı kabul etmeyebilir. ancak ömür boyu yenileme hakkını kazanmanız halinde, böyle bir hakkı olmayacaktır. bu nedenle ömür boyu yenileme hakkını almak önemlidir. sigorta şirketine göre değişmekle birlikte genellikle 3-4-5 yıl sonunda bu hakkı alıp alamayacağınız değerlendirilir. buradaki kritik nokta, bilinenin aksine, sadece süreyi doldurmanızın yeterli olmamasıdır. poliçe kullanım oranınız yüksekse bu hakkı alma şansınız olmaz. bu nedenle poliçe yaptırdım, param boşa gitmesin diye olur olmadık doktora giderseniz, bu hakkınızdan dolaylı olarak vazgeçmiş olursunuz. yine yüksek poliçe kullanım oranı demek, bir sonraki yenilemenizde daha yüksek bir yenileme rakamıyla karşılaşmanız demektir. bu nedenle, sigortanızı sadece ihtiyaç halinde kullanmalısınız.
hesabın var mı? giriş yap