• sirkeci-bakırköy arasındaki yol. sadece sahil olarak ta adlandırılır
  • bostanci-maltepe arasindaki kismi 80'lerin ikinci yarisinda yapilmis, hatta kucukyali'ya kadar olan kismi hazir oldugu halde maltepe'ye kadar olan kismin bitmesi beklendigi icin bir yil kadar arac trafigine kapali kalmis, bu arada biz bisikletli cocuklari pek sevindirmi$tir. ayrica bu kisimda 8-10 sene oncesine kadar yol boyunca hala duran iskeleler ve plajlar gibi yolun yeniligini ortaya koyan ilginc manzaralara rastlamak mumkundu.
  • ortakoy ile sariyer arasindaki kismindan, ozellikle geceleri araba ile gecmenin keyfi sanirim cok az seyde vardir. arabayi sizin kullanmiyor olusunuz ve secilen muziklerin uygunlugu da bu keyfin derecesini belirler. mumkunse kollariniz acik camda birlestirilmis, basiniz da kollarinizin ustunde olacak sekilde geciniz bu yoldan, mumkun mertebe sessiz sakin bir saatte.
  • çok doğal olarak ankara'da bulunmayan ve çok özlenen yol.
    (bkz: izmir)
  • maltepe civarında gece 10'dan sonra bolca travesti çıkıyor.
    hayır, bolluğu anlatabilmek için "matrix revolutions'da zion'a giren sentineller kadar" şeklinde bir tabir kullanıcam, anlayan anlasın.
  • istanbul avrupa yakasında sariyer'den bakirköy'e kadar uzanabilen, manzarası, cografik yapısıyla belki de dünyanın en değerli ve güzel (sahil) yoludur.
    lakin bal dökülüp yalanabilmesi gereken bu hat bitmek bilmeyen bilimum kazı çalışmaları ile mütemadiyen rezil edilmekten öteye gidememektedir.
  • genelde avrupa yakasındakinin adı kennedy caddesi olan yoldur. bakırköy'den sonra atatürk havalimanı'na kadar devam eder, ordan da florya'dan sonra e 5 ile birleşerek sona erer... anadolu yakası'nda oturanlar tarafından ise bostancı'dan başlayan yol algılanır bu kelimeler ile... yenikapı - bakırköy arasında transit şeritleri de vardır avrupa yakası'ndakinin... gündüzleri yenikapı yönünde, akşamları ise bakırköy yönünde kullanılır bu şeritler.. ama bu yol aslında tehlikelidir, virajlardaki eğimleri doğru hesaplanmamıştır ve 2 şerittir tüm yollar...
  • anadolu yakasinda harem'den beykoz'a kadar giden yola da sahil yolu denir. bu yol avrupa yakasindaki kardesinden farklidir. ozellikle uskudar beykoz arasindaki kismi cok dar, inisli cikisli ve cok sert virajlidir. bu yollarin belli noktalarinda eskiden iki genis aracin yanyana gecemedigi ve yolun bu yuzden tikandigi bilinmektedir, artik oralari genisletmislerdir. bu yollara yabanci bir sofor, karsidan gelen ve viraji almakta olan otobusun (15, 15f, 101, 121 vs.) tamponunun kosesi kendi seridinin yarisi kadarini kapladigi icin adrenalin komasina girebilir. bu yolun otobuslerinin soforleri istanbul'un belkide en psikopatlaridir. fiziksel olarak o boyuttaki bir aracin bu sert virajlari alabilecegi en yuksek hizda giderler mutemadiyen. bu da yetmez bu dar ve virajli yolda birbirlerini sollanaktan kacinmazlar ki bu tumden fizik kurallarina aykiri bir durumdur, gorenler yasayanlar bilir. bu yolda normal araba ile sollamak bile bir ayri uzmanlik ister. sollama oyle her yerde yapilamaz en fazla iki elin parmaklarini (10 iste) asmayacak kadar az guvenli sollama alani vardir. ornek kuleli onu, anadoluhisari girisi-cikisi, cubuklu dalgic okulu onu, gece gec saatlerde kanlica. bu yuzden sahil yolunda sahili seyrederek aheste aheste giden pazar dingilleri uzun konvoylara sebebiyet verir ve bu sahil yerlilerini kuplere bindirir. aslinda bu sahil yolunda bogazi hemen hemen hic goremezsiniz, cunku butun sahil kisminda yalilar vardir. en fazla 8-10 noktada bogaz gorunur oralarda da hafta sonlari trafik yogunlasir. enteresan mitleri vardir bu yolun. mesela cengelkoy'de durmadan onunuze birileri atlar. bunu meshur cengelkoy hiyari ile iliskilendirenler olmustur ama esasinda sadece cengelkoy'de yolun iki tarafinda da yogun olarak dukkan bulundugu icin bu boyledir, manava giden bakkala ugramak icin karsiya gecmesi gerekmektedir, diger yerlerde cogunlukla dukkanlar bir tarafta yogunlasir. arada bazi yerlerinde yola kaya bloklari dustugu olmustur bu yolun. ozetle cok kendine has aykiri bir yoldur, dolgu, kazikli falan degildir, dogal bir vahsiligi vardir.
  • bir ornegi de atina'da bulunuyor (pire'den vouliagmeni'ye kadar), bana "beach road" olarak izah ettiler, muhakkak yunancasi da vardir ama ben diyeyim bebek-ortakoy hatti, siz deyin caddebostan-bostanci; ortada bir yerde anlasalim. buradakini de aynen denizi doldurarak, kenarina asfalt cekerek, doldurduklari alanlara da park, bahce ve hayvan gibi pahali restoran ve clublar konuslandirarak degerlendirmisler. bolge insanindaki deprem bolgesindeki denizi doldurma tutkusunu anlayamadim yalniz, ama ustelemedim; sahilyolu pek guzel.
hesabın var mı? giriş yap