• badim olmuştur az evvel...
  • "yarın kıyametin kopacağını bilsem elimdeki yeşil dalı dikecek anlayışın takipçisiyim.. "
    cümlesiyle, ciddi anlamda oturup düşünmemi sağlamış yazardır.
  • hayatın zorluğunu, kolaylığını, acısını, tatlısını, sefasını, cefasını, varını, yoğunu görmüş bir adamdır. anlatır da anlatır. sevdiği bir konuyu saatlerce bıkmadan anlatabilir. bildiğini düşündüğünüz birçok şeyi nasıl bilebildiğini sorduğunuzda, dünyanın en mütevazi insanı oluverir. o inkar etse de, ya da alçak gönüllü davransa da, hakikaten bilir.
    yapılması gereken, satır aralarını ayırıp, tekrardan ders niteliğinde okumaktır.

    ps: söz verdi ayrıca. baretimi kaptığım gibi istanbul'dayım.*
  • kendine "basit" deme mütevaziliğini bünyesinde barındıran yazar. yazar değil; abi, dost, arkadaş, bazen sırdaş, çoğu zaman yoldaş ve eşsiz bir yol gösterici.

    bana göre hiç basit değil kendisi. yaşamış, görmüş, en doğru dersleri çıkarmaya çalışmış ya da hala çalışan, dingin, sinirlenmeyen ve daima pozitif bir adam.

    ha ne midir kötü yanı? bazen ihtiyaç duyarsınız; kimse yardım edemez size. sadece bazı insanlar yaşamıştır ve anlayabilir. işte o anlarda siz ona ulaşacak konumda olamıyorsunuz. gönül isterdi ki o kadar yakın olsun ki, bir kahve bahane edilebilip saatlerce meşgul edilebilseydi. kısmetse o günler de gelir... gelir de şimdiden emin olduğum güzel bir dostluk daha da pekişir...

    benim abim olmadı, on yaşımdayken abi oldum. içimde hep bir abi hevesi kalmıştı. işte bu adamdır "abi" sıfatını dolduranlardan biri de...
  • hiç ummadığınız anda mesaj kutunuzdan fırlayıveren "her gün" dostu. havadaki nemin değerini bilmesi dileğiyle; zira iç anadolu'da onun müptelası olup da yılın çoğu bölümünde göremeyenler ve sırf o "boğucu" nem duygusu için deniz kıyısına giden insanlar tanıyorum. **
  • benim için hayırhah kıvamındadır.

    bana hep güzel şeyler söylemiştir bu adem evladı. (tırnaklar kendisine, parantezler bana ait.)

    "gerçek olan tek şey "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" lafzının işaret ettiği mana.. o yüzden artık sadece "yapıyorum".. tüm süslerden azade, yapıyor ve çekiliyorum aradan.. ki çıksın ortaya yaradan.." (ene aradan çıkınca geriye sadece hu kalıyor.)

    "hata yapmak herkese haktır.. ancak tekrarı edepsizliktir.." (benim gibi aynı hatada ısrar edenlere edepli bir ikaz.)

    "bilesin ki "hüzün" müminin en kıymetli libasıdır.. gönlümüz hep kırık gülümsememiz hep buruk.. varsın olsun.. böylesi daha kıymetli bu acize göre.. gülüşte bile bir doluluk var çünkü o durumda.. varsın gönlün kırık oluversin.. ama yerinde saydırtmasın seni bu durum.. o hüznü kendine yoldaş edinip ilerle.." (bu sözlerin üzerine söz söylemek de ayrı bir edepsizlik olur.)

    ***************

    kendimi gassalın elindeki meyyit gibi hissettiren güzel bir insandır kendisi. yazdıkları okunası, lafı dinlenesi...
  • bazı insanlarla evvel eskiden tanışıklığımız olduğuna inanırım ben. yeryüzündeki zahir karşılaşma sadece bir mekan ve zaman meselesidir, bizlerden azadedir.

    zât-ı âlileri ile sözlük semalarındaki muhabbetimiz, benim açımdan, tam da böyle bir tanışıklığın ve karşılaşmanın bizzat zuhur edişidir. aynı halkaya dahil olmaktan dolayı -öyle umuyorum- bahtiyarım.

    laf konuşmaz, söz söyler. yazarken de konuşurken de kelimeleri özenle seçer. hakikatle mülaki olduğu her halinden bellidir ve bu haliyle muhatabını ihya eder. sözleri günler ve geceler boyu sizi felç eden o zehre karşı panzehir niteliğine bürünür.

    bazı cümleler vardır, döktüğü kan hesabınca bazıları açtığı yol nispetince mühimdir. sahlanankoc açtığı yollara bir de kervanlar düşürendir. nereye kadar giderse...
  • şu üç aydır biraz fazla vefasızlık yaptığım..
    buradan günah çıkarayım be abi. internet bulamayacak kadar yoğun çalışıyordum. bak yeni bitti döndüm evime. yine sık sık mesajlarınla mutlu et, aydınlat beni olur mu?

    ayrıca belirtmeliyim; yaptığı film eleştirileri gerçekten güzel.
  • omuzlarımdaki yükü artıran, cebinde ormanlar taşıyan, bir deli adam, bir dost adem.

    "konvoylar geçiyor meşelikler arasından
    bir yaprak kapatıyorum hayatımın nemli taraflarına
    ölümden anlayan ciddi bir yaprak
    unutulacak diyorum, iyice unutulsun
    neden büyük ırmaklardan bile heyecanlıydı
    karlı bir gece vakti bir dostu uyandırmak."
  • kendileri mart ayının en şiirli günlerinden birinde dünyaya teşrif etmiş olup, bir ardıç ağacının gövdesine yaslanarak yaşayan, hüdhüdlerin, kargaların, kırlangıçların, atmacaların izini süren, gölgelik hükmündeki fani dünyanın hakikatli yolcularındandır.

    bu vesileyle bu yolda, ömrü uzun ve bereketli olsun. tüm sevdikleriyle, evlad ü iyâliyle, her iki âlemde uçsuz bucaksız kırlarda gezinsin dursun. aciz hediyemi de kabul buyursun.

    nice seneler boyunca ömrün şu biten neşvesi tam olsun erenler...
hesabın var mı? giriş yap