• son dönemde iyice revaçta olan bir dolandırıcılık türü sanırım. google'da marka ismini arayınca resmi sitenin bile üstünde çıkan bu servisleri yetkili zannedip çağırıyorsunuz ve 40-50 tl gibi bir servis ücreti veriyorsunuz. ama yaptıkları hiçbir şey yok. mesela bir parça gereklidir sizden kaparo istiyorlar ama resmi bir servis kesinlikle parçayı getirmeden sizden para istemez.

    ayrıca resmi gözükmek için de genellikle 444'lü numara kullanıyorlar. google'dan falan servis ararken dikkatli olun. mesela google'a bosch servis yazınca şöyle bir şey çıkıyor.

    https://www.google.com.tr/…&ie=utf-8#q=bosch+servis

    şurada reklamdan dolayı en üstte gözüken sitelerin hepsi çakma servis. o yüzden siz siz olun iyice emin olmadan bu çakalları eve çağırıp para kaptırmayın.
  • bu tip dolandırıcılıkların önüne geçmek için ilgili markanın resmi sitesine girin. oradan yetkili servislerin listesine ve numaralarına ulaşabilirsiniz. önünüze ilk gelen siteye atlamayın. uyanık olun.
  • gelin size çalışma şekilleri hakkında bilgi vereyim.bu sözde servislerin 3 farklı çalışma şekli var.
    1-) istanbul için konuşuyorum,anadolu yakasında ufak bir ofis ve bu ofise kayıtlı 7-8 adet 444 lü numara mevcut. ofisi işleten kişiler deli gibi adwords kasarak her zaman arama sayfalarında kendilerine ait servis sitelerinin üst sıralarda görüntülenmesini sağlar. gelen servis taleplerini alır ve komisyon karşılığında vergi mükellefi bile olmayan ne olduğu belli olmayan kişilere bilgilerinizi verir ve sizde o kişilerle muhattap olursunuz.

    2-) küçük çakallar kendilerine wordpress tabanlı bir site yaptırır markaların logolarını vs. kullanır ve yine bütçeleri dahilinde adwords kasarak müşteri düşürürler.

    3-) bunlar da wordpress tabanlı bir site yaptırır markaların logolarını vs. kullanır ve yine bütçeleri dahilinde adwords kasarak müşteri düşürürler fakat bunların farkı şudur; bir atölyeleri ,dükkanları vs. yoktur . edindikleri bir 444 lü numarayı cep telefonlarına yönlendirirler.
    adwords ile hedefledikleri bölgelerde doblo yada panelvanlarının içinde pusuya yatarlar. arama geldiğinde hemen adrese gidip vida bile sıkılacak olsa cihazı servis merkezine götürmeliyiz diyerek yüklenirler ve götürürler. ama nereye ? işte o belli olmuyor önce anlaştıkları servisleri tek tek ararlar hangisinde boşluk varsa oraya götürürler,bir çoğu arıza tamiri hakkında en ufak bilgisi olmayan köydeki tarlasını satıp bir araç alıp yollara dökülen tipler olduğundan mutlaka cihaz bir servise girmelidir ve yer bulamadılarsa o cihaz günlerce araçta dolaşabilir. bazısı araçta basit müdahalelerde bulunma yeteneğine sahiptir. araçta onarımı yapar ve cihazı götürüp uygun bir yere bırakıp 2-3 gün sonra geri getirirler.

    her 3 durumda da olan son kullanıcıya olmaktadır.siz siz olun markaların kendi web sitesinde yer alan yetkili servis noktaları hariç hiç bir servise bulaşmayın
hesabın var mı? giriş yap