• bu zat-ı muhterem ayna programının nijerya'daki bölümünde,yıl boyunca hiç yağmur almadığını öğrendiğimiz bir köyü ziyaretinde bitki saplarından yapılmış barakanın çatısının su geçirip geçirmediğini sormuştur...yeni bölümlerini heyecanla bekliyorum!
  • samanyolu tv de yayınlanan ayna programının cok komik sunucusu. afrika da bir ülkede birinden birşeyler alırken izlemiştim. satıcının sırtına vura vura "işte rafet de burada meyve satıyoooor" deyip ülkeyi o yaratmışcasına konuşuyordu. ayrıca kafasını sallamadan konuşamaz. kamera kadrajlarına girişleri de efsane. kesinlikle izlenmeli.
  • singapur'un ulusal meyvlerinden kötü kokulu durianı eline almış tüm ülkeyi elinde bu meyve ile gezmeye çalışan kavruk sunucu. tüm programı "evet sevgili seyirciler bakın elimdeki durian ile bu alışveriş merkezine giremiyorum", "evet sevgili seyirciler bakın elimdeki durian ile bu metroya giremiyorum","evet sevgili seyirciler bakın elimdeki durian ile bu mabede giremiyorum" diyerek "elinde bir durian ile nerelere girilir nerelere girilmez" programına dönüştürmüştür.
  • kuveyt te çölde develerin sunucunun cipine yaklaşması akabinde "görüyorsunuz sayın seyirciler develer çok meraklı hayvanlar, yenilirmi içilirmi diye kontrol ediyolar" diyen insan.
  • gezi programlarını sunan kişilerin, program sunuculuğunu doğru dürüst beceremeyişlerinin en önemli örneğidir bu arkadaş ama haksızlık etmemek için bilerek genelliyorum, aynı durum sektörün zirvesindeki coskun aral'da da vardır(sadece trt'de yayınlanmış haberci programıyla yetinmeyin, iz tv deki türkiye notları'nı da seyredin), elbette acun ilicali'da da vardır(ondaki aşırıya kaçmış samimiyeti sevdiğimiz için göze batmadı), onun dışında tek tek isimlendiremeyeceğim; o tgrt'de ki tarihi mekan gezileri yapan amcayı da bu tespite ekleyin, bilmemkimle geziyorum diye gece yayınlanan bir program vardır onu da ekleyin, wilco van herper'in kendine özgün durumunu ve tabiki serkan ercan'ın gidiş dönüş'ünü istisna tutuyor ve bu tanımı genelliyorum, ama genelleme bi'yana saim orhan bu durumda tavan yapar her halukarda..

    hayır adamda bi'kötü niyet,bi'aşağılama sezinliyemiyorum, belk o kadar yorgunluğa ek olarak garip bir samimiyet anlayışı ve belki amatörlük denemese de; profesyonel ya da sunucu olamayış söz konusudur,

    mesela, denk geldiğim bir bölüm; afrika'nın en ucra köşesinde üç beş çadırlık bi'köyünde pazar geziyor; pazardaki kişiyi tasvir etmeme gerek yok("çünkü her halukarda en iyi niyetimle etmeye çalışmam bile kılığı kıyafeti ile küçümseme olarak algılanabilecek bir durum" diyeyim siz anlayın demek istediğimi), bu eleman o kişiye "işte hanfendi,beyfendi burada yetiştirdiği ürünü satıyor.." diye hitap ediyor,

    şimdi buradaki gariplik şu; elbette kılığı, kıyafeti ne olursa olsun bir insana böyle hitap edebilirsin, böyle hitap edilmez demek o kişiye saygısızlık olacaktır ama seyirciyi bi'düşün, senin bu aşırı nezaketine seyirci ne tepki verecek? yani insanlara "-ulan elin köylüsüne beyfendi diyo.." dedirtmeye sebep olabilece yersiz nezakete gerek yok bence,yani hem küçümseme hem de yüceltme yersiz yere ,olduğu gibi anlamlandırmaya çalış..

    ama işte baştada dediğim gibi, o kadar organizasyon yap, yol kat et, eşya taşı, sıcak deme soğuk deme, ekiple beraber gez dolaş,harbi zor iş bi'yerde, bu sektörden de bi'trt diksiyonu beklemeye gerek yok aslında.
  • programa çok yakıştığını düşündüğüm çok bilgili genelkültürlü 5 dil bildiğini duyduğum şahıs. ancak her programda bir türk okulu tanıtıyor. tamam iyi güzel de süper bişey de bu olay samanyolunda olunca az biraz altında bişey arıyorum. yoksa ben mi çok fesatım bilmiyorum
  • üstleri tarafından çakma acun olma emri verilmiş kişi.ayna gibi saçma bi programı bence büyük başarıyla sunuyo bundan iyisi mümkün diil.adam naapsın yahu*

    bir bölümde arjantinde ülkenin en ünlü popüler çayını içerken verdiği tepki beni benden aldı.adam kedi gibi meraklı illa denicem dedi.içti yüzü buruştu acı diye ama yiğitliğe bok sürdürmemek için bidaha içti.baktı olucak gibi diil hemen bok attı bizim çayımız daha iyi diye.hey allahım sen benim aklıma mukayyet ol..
  • (bkz: stv/#13803435)
  • (bkz: #14176544)
hesabın var mı? giriş yap