• mavi kapli diye ünlenen anorganik kimya kitabinin yazarlarindan biridir. sinav sonrasi cevap kagidiniza verilen puanlara itiraz ettiginizde, önce itiraz ettiginiz soruyu degerlendirir. ikinci kez ayni soruya itiraz ederseniz, bu kez tüm kagidi degerlendiririm, diger yerlerden puan kirabilirim der. ve dedigini de yapar.

    akademik olarak iyi bir hocadir. odasi korkunc düzenlidir. masasinin üstünde tek bir karisiklik göremezsiniz. trt radyo 3'un de nadir mudavimlerindendir.
  • icq kullandigini gorup dumur oldugum hoca.derslere bi masa saatiyle girer,uzun uzadiya anlatip insani yorar.meshurmus akademik ortamlarda.
  • attendance ortalaması alan hoca! ne işine yarıyorsa... yaptığı sınavları kağıtlar eline geçer geçmez okumaya başlıyor heralde. bu ne hızdır bu ne azimdir.. saygı duymak gerek. iyidir hoştur, yaptığı onca zamansız quizden ve verdiği iğrenç ödevlerden sonra bile niyeyse severim.
  • final fantezisiyle herkesi dökmesine rağmen curve ötesi uygulamasıyla sınıfın yarısına aa veren interaktif kimya profesörü. ben de severim.
  • 40 kişilik sınıfın inorganik sınavını ertesi günkü derse okuyup getirebilen türünün tek örneği hocamız.
  • 5 yil boyunca danismanligimi yapmis olmasina ragmen kendisinden tek bir kitap dahi odunc alamadigim bolum hocasi. *
  • kimya dersinden soğumama neden olmuş profesör.bitmek bilmeyen dersler güzel bir uyku ortamı yaratmıyor değil gerçi ama dönem sonunda ortalamanıza etkisi içinizde patlıyor,ah keşke dinleseydim bile diyemiyosunuz çünkü katlanılcak bir yanı yok..tam anlamıya genel kimya derslerinin felaket hale dönüşmesinin sebebidir.

    edit: sadece genel kimya değil, anorganik derslerinin de felakete dönüşme sebebidir.
  • gözüyle yoklama alabilen yüce insan.
  • yazılmamış sanırım, odtü kimya bölümü hocalarından birisidir.

    akademik başarısı, bölüme gelinen ilk gün öğrenciler arasında bile kulaktan kulağa dolaşır. ancak malesef, slayt üzerinden ders anlatan üniversite hocasıdır kendisi. hem de dibine kadar. derslerde kaç kere baygınlık geçirme noktasına geldiğimi hatırlıyorum, not almak için didiniyordum çünkü. derslerini maksimum 3-4 kişi takip edebilir, dönemine göre iyi insanlarsa onlar da paylaşır zaten notlarını.

    aslında içten içe öğrenci yanlısı bir insan biliyorum* ama gözünü kırpmadan onlarca öğrenciyi harcamışlığı var bölüm tarihinde. özellikle 2013 yılında mezun olacaklar için. bilen bilir, chem361 ve chem362 bağlantılı derslerdir ve irregular dersler kalktığından beri herkesin içinde bir korku yaratmaktadır. son senesinde olup 361 dersinden geçemediği için 362yi de alamayıp, okulunu 1 sene uzatan o kadar çok öğrenci var ki şu an bölümde. bu arada curve 55 idi sanırım, en son 54 geçmişti galiba. yani standart dağılım olduğunu hesaba katarsak *90 kişinin yaklaşık yarısı kalmış oluyor. saim özkar'ın akşamları başını yastığa koyup nasıl uyuyabildiğini çok merak ediyorum.

    sınavlarında ne soracağı hiç belli olmaz. az çalışmış birisi, tesadüfen bildiği yerlerden çıktığı için yüksek bir not alabilirken harıl harıl çalışan insanların düşük notlar aldığı görülmüştür. önceki sınavlara benzer sorular sorarsa, sınav çıkışı 80 bekleyip 45 falan alabilirsiniz. tam tersi çok zor sorup beklenenden yüksek notlar verdiği de görülmüştür. sınavları* ışık hızında ertesi gün okur, metu onlinea koyar. bu arada dönem sonunda belki bir kişiye aa verir, ama çoğunlukla not vermeye ba'dan başlar*.

    bir de yıl olmuş 2013, saim hoca hala periyodik tablonun ezbere bilinmesini bekliyor. yapmayın hocam, akıl var mantık var. şunu acse şikayet etsek gelip bölümü kapatırlar yahu.
  • alman ekolünden teknik üniversite mühendis kökenli bir odtü kimya hocasıdır. iyi hocadır, çok bilgilidir. mühendis kökenli olmasına rağmen püriten kimyacı gibidir, teoride dersen zehir gibi pratik dersen sallanmakta'dan uzak denilebilir. derslerini iyi dinleyen bir öğrencinin yattığı yerden aa getirmesi işten bile değildir.

    bir de bu zâtın derslerine önceden hazırlanıp gitmek şart. yoksa anlatım tekniği standart her boku hocadan bekleyici öğrenci prototipini yorar, "bu ne anlatıyo la" havasına sokar. öyle yapmamak lazım gelir.
hesabın var mı? giriş yap