şükela:  tümü | bugün
  • 1950 dogumlu fransiz muzisyen. klasik, pop ve modern muzik karisimi (ortaya karisik) bir tarzi vardir. simdiye kadar 12 album yayinlamis.
  • un ete, concerto pour une voix , phytandros gibi çok güzel şarkıları vardır bu saint preux'nün herkesin filmlerden falan gayet iyi bildiği şarkılardır aslında
  • eşsiz müzisyen.

    sevgili saint preux;

    meydana getirdiğin eserler zamanında türk filmlerine, klasik müziğe yön vermiş olabilir hatta olmayabilir de. fakat benim hayatıma yaptığın katkı tahmin edebileceğinden de fazla. nasıl bir adamsın hatta manyak mısın ki bu şekilde deli besteler yaptın? ha normal olmadığın kesin o ayrı. sana seni sevdiğimden küfür edecek olsam dümdüz giderdim. hayatımdaki background müziği gibisin bazen. 1969 yılında concerto pour une voix albümün yorum yapılamayacak ve milyonlarca defa dinlenecek kıvamda. vakit geldi çağımıza uygun işler yapayım dedin free your self albümün çıktı. o da ne marry me ve love in duty free adında iki deli eser daha var. parça düzenlemeleri ve besteler deli gibi sağlam. love in duty freeyi sayemde çok insan duymuş ve bir çoğu hayran kalmıştır. cennet varsa kadrolu müzisyeni de sensin hiç şüphem yok.
  • discography

    concerto pour une voix (1969)
    le piano sous la mer (1972)
    la passion (1973)
    la fête triste (1974)
    your hair & missa amoris (1975)
    concerto pour piano (1975)
    symphonie pour la pologne (1977)
    to be or not (1980)
    le paino d'abigaïl (1983)
    atlantis (1983)
    phytandros (1991)
    free yourself (1999)
    the last opera (1994)

    www.saint-preux.fr
  • discography yayininda yer almayan kayitlari dahi zevkle dinledigim cok cok özel sound-man.
  • dalga dalga hislere yol açan, sebep olan, olanak sağlayan müzisyen. concerto pour une voix, müthiştir. bir şehrin üzerinde uçuyormuşsunuz hissi verir.
  • concerto pour piano parçası da loop'a alınıp dinlenilesi.