• t a m a m meselesi , dolar ve euronun uçuşu chp'nin düzgün bir aday çıkarması, meral akşener'in yeni partisi. çevremdeki koyu akp'liler bile artık kabuklarına çekilmiş durumdalar hiçbirinin diyecek lafı yok batıyorlar biliyorlar. yakında su alan gemiden ayrılanları görürüz.

    (bkz: hadi inşallah)

    edit: gelecekten yazıyorum gitmediler.

    reklam: gibicibicis en iyi jilet budur. denemesi bedava.
  • hakikaten böyle kibarca, insanca, medenice bırakıp gideceğine inanıyorsunuz yani. valla tebrikler.
  • bu seçim gerçekten çok önemli olacak ülke için. fakat bu millet kime oy atacak? erken seçim diye bağıran muhalefetin hazır olmayan adayına mı? yoksa yine malum kişiye mi? yazık.
  • daha bir müddet bizimleler. bu seçimde gidecek gibi görünmüyorlar.
  • akp'nin seçim kaybetmesi imkansızdır.
  • fırtına öncesi sessizlik yaratma çalışmasıdır bu. eminim, son kararım. oyuna da gelmiyorum; ne tatam diyorum ne devam... seçim gününü bekliyorum, hürüm ve özgürlüğümü çaldırmayacağım önüme koyduğunuz yemeklerle. sen-siz ne kadar sevmeseniz de atatürk'ün kurduğu sınırlar içinde şerefle nefes alıyorum. akşener'e de güvenmiyorum, ince'ye de... hepiniz sahtekarsınız!
  • 16 yıllık bir iktidarsın. elinde ciddi anlamda büyük bir güç ve birikimin her türlüsü var. olağan üstü hal kapsamında güçlerin katlanmış ve üzerinde işlevsel hiç bir denetim mekanizması yok denilebilir. bir seçime gidiyorsun ve kaybedersen çok iyi şeyler olmayacağının farkındasın.

    1- bile bile kaybedeceğin bir seçimi öne alır mısın?
    2- bu şartlar altında kaybedeceğin bir seçim olabilir mi ?

    biraz gerçekçi olun. politika romantizm kaldırmaz.

    edit:
    kampanyanın büyük rahatsızlık yarattığı açıkça ortada.
    önce hükümet sözcüsü bozdağ : "iktidarın yolu, sosyal medyanın yalanlarından geçmiyor. milletin helal oylarından ve sandıklarından geçiyor" açıklamasını yaptı.

    ardıdan cumhurbaşkanlık sözcüsü kalın:
    "sosyal medya etkin bir iletişim aracı. buna bigane kalmak mümkün değil. fakat sosyal medyayı kullanarak bir takım manipülasyonlara girişmek de netice vermeyecek beyhude çabalardır. biz geçmişte daha önceki seçimlerde, başka olaylarda, gezi olaylarında çok yaşadık çok tecrübe ettik. bunun nihai kararını verecek olan milletimizdir. sandığa gittiği zaman vereceği karar asıl belirleyici olacak karardır"
    açıklaması yaptı.

    açıklamalar kampanyanın etki alanını ve etki süresini artıracaktır.
    açıklamaların yapılma seviyesi durumun ne derece ciddiye alındığını gösteriyor.
  • (bkz: game over)
  • bunun mümkün olması için ilk önce tatile giden süper kemalist,elit,iq su 200'ün üzerinde olan,demokrat,vatanını seven,milliyetçi ve aynı zamanda süper-eşitçi insanlarımızın kıçını kaldırıp da sandığa gitmesi gerekiyor. bu müthiş arkadaşlar çoğu seçimden sonra sosyal medyada "off bu millet gerizekalı","offf yine mi bunlar,ben bu ülkede yaşamak istemiyorum","ya abi bıraksana ya zaten giden gitmiş" gibi cümleler sarf eden müthiş insanlar. sorarsın oy verdin mi diye tabi verdim derler ama kıçlarını kaldırıp da 2 günlüğüne oy vermeye gitmezler. ülkenin halini tartışmaya geldi mi esip gürlerler ama işte sanki bir hakları varmış gibi. yemin ediyorum çomar çomar diye dalga geçtikleri insanlardan hiç bir üstünlükleri yok,hatta ve hatta bunlar fransız devriminden önceki aristokrat takımı benim gözümde. hepsini alaşağı etmek gerekiyor.
    burdan bir sesleniş işe yarar mı bilmiyorum ama sevgili süper-elit tatilci arkadaşlarımız. ilk önce o değerli poponuzu kaldırıp sandığa gidip oy veriyorsunuz,kime verirsiniz beni ilgilendirmez. baktınız gidemeyecek gibisiniz,o zaman da bir zahmet ikametinizi seçim zamanı bulunacağınız yere aldırın,10-15 dakika süren bir işlem. oy verdikten sonra da her yerde istediğiniz yorumu yapabilirsiniz. oy vermediyseniz siktirin gidin deniz manzaralı,10 yatak odalı yazlığınızın bodrumuna 2 gün insan içine çıkmayın.
  • boş yapma. sandığına sahip çık. gider dedimi kimse gitmiyor. referandumu unutma. 49-51 ile kazandılar. sandığa sahip çıkarsak giderler.
hesabın var mı? giriş yap