• penisilvanya'dan sonrasını okumadığım ak çomar sıçmığı.
  • bu topraklarda başörtüsü hiç bir zaman yasaklanmadı.

    siyasal islamın simgesi olan türbanın kamusal alanda kullanılması kısıtlandı sadece.

    (bkz: tamam)

    edit: düzeltme
  • başörtüsünü araç gibi kullananlara dert olmuş eylemdir.

    inançlara her zaman saygım vardır. inanırsın, doğru olduğunu düşünürsün bu yüzden günlük hayatında uygularsın. fakat bunu devlet kurumlarına taşıyamazsın. çünkü bir sınıf ayrımını tetiklersin. bu sınıf ayrımının da ortadan kalkması için zaten zamanında atatürk birtakım kanunlar çıkartmıştır. bunu batıya, emperyalizme hatta pensilvanya'ya bağlamak doğru değildir. günlük hayatında ne yapıyorsan yap kimse karışamaz ama söz konusu devlet kurumlarıysa insanları ayrıştırıcı birtakım eylemlerde bulunamazsınız.
  • sakala izin vermeyen iş yerlerinde bu kuralı sorguluyor musunuz mesela? her yerin bir kuralı var, türban-başörtüsü ayrımına girmiyorum bile.
  • başörtüsünü yasaklayan kimdi peki afacan troll? hangi parti? seni gazlarken anlatılan tüm şeyleri chp mi yaptı sanıyorsun? chp en son ne zaman iktidar oldu onu da bir araştır mesela sonra trollük yap.
  • bunu dedikten sonra "karaktersiz şehit babaları var" diyenlere oy verecektir
  • öncelikle pensilvanya güdümlü diyen o ağzınızı sikeyim sizin orospu çocukları.
    chp'ye her şey diyebilirsin ama pensilvanya güdümlü falan diyemezsin götveren.
    chp, bu ülkede en çok yanlışı yapan partilerden biridir. doğrudur. başörtüsü yasağı tamamıyla ama tamamıyla yanlıştı, saçmalıktı. tayyip bunu bize sike sike öğretti.

    dolayısıyla bu hatayı yeniden yapma ihtimali yok chp'nin. yeni türkiye'nin nadir güzelliklerinden biri bu. herkes birbirine sike sike bir şeyler öğretiyor.

    dersini almış chp artık daha insan odaklı, insan gibi, kimseyi düşmanlaştırmadan siyaset yapmalı, politika geliştirmeli.

    chp'nin böyle yapacağına inanan bir insan da gayet oy verebilir. başörtülüler bile oy verebilir ama tabi çok çok düşük ihtimal.

    şey demiş miydim, pensilvanya diyen o dilinizi sikeyim.
  • ne diyon lan değişik.
  • evet başörtüsünü yasaklamış bir parti var. ama öbür tarafta ne var diye sormalı insan?
    bu ülkenin bütün devletleşme politikasıyla kurulmuş kurumlarını satıp yatırım yerine yol yapan, ihalelerle kendi şirketlerine veren, özelleştirilen şirketleri tanıdıklarına 310 milyon dolara satıp o şirketin iki katından fazlasına iki hafta içerisinde satılması.

    bu halkın parasını kendi parası gibi kullanıp, yapmaları gereken işin onda birini yapınca da bakın biz neler yaptık diye övünen, milletvekilinden parti lideri ve cumhurbaşkanına kadar anayasaya uymayıp kendisiyle aynı görüşü savunmayan herkesi vatan haini illeten, teröristlerle aynı gruba koyan.

    vereceği cevap olmayınca bağırarak bastırmaya çalışan, birilerinin sunduğu argümanlara karşı cevabı olmayınca konuşan kişiyi kötülemeye çalışan.

    ulaştırma bakanlığına -iletişim teknolojileri üzerine yatırımlar bu bakanlık üzerinden yapılmaktadır- "bulut teknolojisi içine birşeyler koyup birşeyler çıkan" "böyle şeylere kafa yormamak lazım" seviyesinde yorumlar yapan bir bakan koyan.

    listeye devam etmek lazım mıdır acaba? şu ülkenin kaybettiği alım gücü, halka ve özel sektöre binen borçları görmezden gelip hala "bak devlet borcu bu kadar az, bak imf borcu kalmadı" gibi saçma yorumlar yapan. yani anlamadığım şey şudur;
    hadi diyelim "iyi niyetlisin", madem bir halt anlamıyorsun ekonomiden, dış ilişkilerden, eğitimden niye gidip araştırmalar yaptırmıyorsun akademisyenlerine? niye danışmanlar tutmuyorsun ?

    not: yukarıda ki saçma "başörtüsü hiç yasaklanmadı, sadece kamusal yerler" argümanını gene gördüm ya. başörtüsünün siyasi olarak kullanılması inanıp başörtüsü kullanmak insanları dert etmemeli, bunu sağlamak devletin görevidir ki buna inanç özgürlüğü denir. sen üniversitenden, devlet kurumlarında -ki bu ülkede yıllardır devlet kurumları ideal çalışma yeri olarak verildi insanlara devletçilik politikalarıyla- yasaklarsan istediğin siyasi simgesi olsun bu inanç özgürlüğünü engellemektir. nokta. bunun "ateizm veya inanç eksikliği siyasi bir simge haline gelmiştir, ülke olarak bölünmeyeceğiz, kamusal alanlarda herkes dua edecek, namaz kılacak, başörtüsü takacak ve sarık takacak" demekten bir farkı yoktur. kendinizi kandırmayın.
hesabın var mı? giriş yap