• kişi bist ten bağımsız yaşayınca böyle oluyor sanırım.
  • sırrı gün yüzüne çıkmadı daha. yani hükümet tarafından güllük gülistanlık olarak gösteriliyor. ama hali hazırda turizm krizi varken üzerine bir de darbe yersen ekonomim benim hede höde diye açıklama yapıp halkı kandıramazsın. yemezler binalicim.
    benim görüşüm darbe sonrası elde edilen bazı ganimetler özelleştirilecektir, ayrıca madem ekonomin iyi neden bas bas bağırıp emlak konut kampanyaları yapmaya başladın, ha! şu an cicim günleri yaratılıyor, kışın ortalarına doğru götümüzden kan alabilirler.
  • başbakanın önüne yazarkasa fırlatıldığında faizlerin absürt artışlar gösterdiği günlerden darbe girişiminin bertarafla sonuçlandırması süresinde en sert tepkinin girişimden sadece iki gün sonrasında s&p'den gelmesidir. ki türkiye s&p üyesi de değildir. ya türkiye ekonomik olarak global piyasalarda yerini sağlamlaştırmış ya da bunlar hep amerikanın oyunları..
  • hangi ekonomik verilere baktığınız ile ilgili değişebilecek görüş.
    http://www.ft.com/…54ac-11e6-befd-2fc0c26b3c60.html
    türkiye'nin 2. büyük yatırım firması olan ak yatırım'ın başındaki mert ulker, müşterisi olan yatırımcılarına özel yayınladığı raporda olumsuz görüş belirttiği için lisansı elinden alındı.
    böyle bir ortamda türk ekonomisi için herhangi bir türk ekonomistinin objektif bir biçimde olumsuz görüş bildirmesi, işten atılma, hapse girme gibi sonuçları olabileceğinden mümkün değil.
    o yüzden şaka maka, herkes titanik batarken keman çalan müzisyenlere dönmüş vaziyette.

    not: financial times'ın sayfasını bir kısım arkadaş açamamış. buradan okuyabilirsiniz.

    debe sonrası edit: financial times'a "sen kimsin ya!?" diyen arkadaşlar olabilir. sadece 4 milyon okuyucusu vardır. ama bu 4 milyon okuyucu ile, tüm dünyadaki profesyonel yatırımcı ve bankacıların %36'sına ulaşır.

    yani demem o ki, bina ve arsa almaktan başka birşey bilmeyen arap yatırımcıyı bir kenara bırakırsak, türkiye'de fabrika kuracak, satış dağıtım zinciri açacak, ve bunu işletecek veya bu bahsedilenleri çoktan yapmış olan yatırımcı bu haberi veya benzerlerini okur. yatırım yapacak olan varsa, yatırım yapmaz. yatırım yapmış olan varsa, yatırımını satıp çıkar.
  • fetö bağlantısı olan veya bu konuda söylentisi olan firmalara hammadde dahil mal satılmayacak ödemelerini alamayan firmalar tek tek ödeme de yapamayacak hale gelecek, batacaklar. zaten son çıkan khk ile iflas erteleme yasaklandı ve direk batın kendinizi kurtarmaya fırsat kalmasın denildi.

    batan firmalar yanında kuru yaş herkesi yakacak. bu firmalarla iş yapan diğer firmalar ödemelerini alamayacak, geliri olmayan firmalar borçlarını döndüremeyecek, bankalardan kredi alamayacak, maaşları ödeyemeyecek, teminatları paraya çevrilecek, beş parasız kalınacak, batacak.

    bankacı kredi vermek istemeyecek, alıcı ucuz da olsa malı o firmalardan almayacak, herkes korkacak.50-100 firma batarsa ekonomi batmaz ama yanında götürdükleri ile ekonomi içinden çıkılamayacak noktaya gelir.
  • kaynağı ve karşılığı belli olmayan, ortadoğu dan gelen paralar ile dönen bir ekonomi için iddalı bir söylem.
  • bunu söyleyen kişinin yurtdışına çıkmasını tavsiye ediyorum. elindeki para nasıl uçuveriyor görsün bir anda.
  • bunu diyen kişi; herhangi bir bir ilin herhangi bir ilçesinde herhangi bir esnafa işler nasıl dayı?? diye sorarsa gerçeği görecektir.
  • 5 agustos dolar kuru sonrasi yorumlanacak basliktir.
hesabın var mı? giriş yap