• yoksulluk sınırının epey altında olduklarını gösterir.
  • az bile. ozellikle isini hakkiyla yapan ogretmenlerin cok daha fazlasini almasi gerekir.
  • 3120 (yazıyla üçbinyüzyirmi) kilo taş düşsün başına.
  • üç beş ergenin yine toplanıp öğretmenlere bok attığı başlık.

    sanki üniversitede diplomayı aldığın gibi veriyorlar o maaşı sana. sen git kıçını yırt kpss, öabt'yi geç sonra mülakatlarda torpillerle baş et. ancak atan.

    o kadar çekemiyorsanız siz de öğretmen olun kardeşim,sonra gelin ağlayın öğretmen maaşı şu kadar diye.
    yeter artık.
  • işsiz birkaç ergen var, birkaç ayda bir böyle gündem oluşturuyorlar. bu karakterden ergenlerin özellikleri: lisede kafaları hiçbir derse basmaz, bu yüzden türkiye'nin bile en alt segment üniversitelerinden birinde mühendislik(!) okurlar. 4 işlemi, c++'ta "hello word" yazmayı, çizim programında da kare çizmeyi(çok yetenekliyse dikdörtgen) öğrendikten sonra mezun olup 10 yıl iş ararlar.

    ancak bu kalifiye elemanlara iş yoktur! sonra babalarının bütün torpillerini devreye sokarak asgari ücretle bir yere işe girip it gibi çalıştırılırlar. yetmez, bir de patronları gelir ezikler. bi 5 yıl da maaş artışları falan olmadan senenin en az 300 günü çalışırlar. işte o zaman lisedeki öğretmenleri gelir akıllarına. yine suçu kendilerinde bulmayıp "ula amuğagodoğmun hocası düzgün çalıştırsa iyi üniversiteye giderdik. ama şimdi onlar 3000 lira alıyor, ben it gibi çalışıyorum" diyerek gelip burada başlık açarlar.

    sevgili çomar, öğretmenler şu an senin dediğine göre 790 euro maaş alıyor. vizyonun burnuna kadar olmasın da dünya geneline bir bak. onun aldığı maaş fazla değil, senin aldığın çok düşük; ama bakıyorum da hak ediyorsun sen de.
  • bi zahmet alsınlar dediğim durum. ablam anasınıfı öğretmeni. öğrencilerinin velileri hergün en az 1 saat arayıp kafa s*kiyorlar. saçma sapan muhabbetler. 30 tane 5 yaş altı çocukla uğraşmak kolay değil. sen bir tanesiyle başedemezsin. tatili de azaltmak için konferans denen ve hiçbir s*ke yaramayan birşey icat etmişler. maksat çok fazla tatil yapmasınlar. çünkü bu ülkede hiçkimseye bedava para vermek istemezler, en kutsal mesleği yapıyor olsan bile. sabah gidiyor, imza atıp dönüyor o konferanslardan. yaz tatilinin bir kısmını boşuna öğretmenlik yaptığı şehirde harcıyor.

    edit: aldıkları şeye konferans değil seminer deniyormuş. bir de düzenleme yapılmış artık istedikleri şehirde alabiliyorlarmış semineri.
  • atatürk'e sormuşlar
    "paşam vekil maaşı ne kadar olsun"
    ata'm cevaplamış
    "öğretmen maaşını geçmesin "

    tanım: az bile olan rakamdır.
  • birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde öğretmen suserlar dışındaki neredeyse tüm suserları birleştiren, ne zamandır görmediğimiz tipte öğretmene bok atma içerikli açılmış başlık.
    he amk öğretmenler çok maaş alıyor çok tatil yapıyor. bravo çok orijinal tespit yaptın kardeş. daha nice tespitlerinle bizleri iyice aydınlatmanı bekliyoruz sözlükçe.
  • öğretmenin aldığı maaş yüksek değil mühendisin aldığı düşüktür.
hesabın var mı? giriş yap