• saka maka degil goz gore gore gerceklesen vahim durum.
  • bakalım batan gemiden ilk kim kaçacak dediğim durum.
  • biz doyduk allah arttırsın, sofrayı bordrolu çalışan ve işçiler kaldırsın.

    16 senedir sıçılanların sonunda sıvanmaya başlanması durumudur.
  • hesap ortada... milli servetler bazında, dünyanın bütün zenginliğinin %0,41'i, 2000 yılında türkiye'ye aitken 2017 yılında bu oran %0,38'e düşmüştür. yani, 17 yılda yaklaşık %10'luk bir varlık kaybı yaşanmış. ha, "elimizdekilerin tamamı gitmeden batmış sayılmayız" diyen varsa aynen devam etsin.
  • yıllardır hiçbir olumlu gelişmenin (ekonomik, sosyal, siyasi... aklımıza ne bok gelirse artık) yaşanmadığı memlekette bunu görmezden gelen yüzde elli varsa, tayyip'e mide bulandırıcı nağmeler diziliyorsa o da yetmezmiş gibi olanlara ses çıkarılabilecek bütün kapılar zorla kapatılmışsa ve bütün bunların farkındayken ve halen farkındaysan elin kolun bağlı sesin çıkmıyorsa/çıkarılmıyorsa müstehaktır.

    edit: imla.
  • ekonomiler refah sonrası duraklar duraklama sonrası krize doğru yönlenir duraklama döneminde doğru adımlar atılmaz ise ve dışarıdan gelen öncü parametrelerin durumu daha çıkmaza getirmesi sonrası buhran gerçekleşir. bu konjenktürel dalgalanmalar bir döngü gibi her zaman gerçekleşir, önemli olan refah döneminde gsmh'nin adil dağıtımı ve piyasaların daha güçlü hale getirilmesidir. (akp yönetimi bunu yaptı mı? yapmadı! fakir daha fakir, zengin ise daha zengin oldu.)

    ohal altında tüm medyayı eline alan hükumetin aldığı erken seçim kararı da akp iktidarını kurtarmayacaktır. tek adam hırsı ülkeyi çıkmaza götürüyor.

    enflasyon & işsizlik oranları gösteriyor ki eğer avrupa'ya ve abd'ye karşı barışçıl politika izlenmez ise yatırımcılar çekilecek; güvenilen-yalanan araplar'da yavaş yavaş piyasadan kaçacaktır.

    en büyük holdinglerin borçlarını ertelemesi ve yüksek döviz kurlarının karşısında bir iş beceremeyen merkez bankası & ekonomi politikaları gösteriyor ki aynı yönetim ve zihniyet devam ederse; 1-2 sene içinde sonuçlarını yaşanacağı ekonomik bir buhran ile karşı karşıyayız.

    kim gelirse gelsin, para arzını artırarak ekonomiyi çözemeyeceği için; işsizlik artacaktır ve karşılığında tüm piyasalarda talepler düşecek ekonomi küçülecektir. böyle bir dönemde elinizde altın veya döviz bulundurun stagflasyon altındaki ekonomide yerli para birimi sizi zarara sokar; nakit olmadığı için taşınır-taşınmazların satışı çok düşük fiyat bandından satılacaktır. inşaat sektörünün batmasıyla buhran daha da büyüyecektir.

    hükumet değişimi, sistemin demokratik hale gelmesi, özgür medya ve adil-bağımsız mahkemelerin kurulmasıyla ekonomik refah tekrar gerçekleşecektir.

    2023 yılında iyi parti veya chp iktidarında ekonomi bakanının kemal derviş veya türevi olduğu bir dönem görürseniz şaşırmayın. akp'nin eski yönetim kadrosunun (ali babacan vb) kuracağı yeni bir parti de başa geçebilir. bu en son dediğim daha olağan gözüküyor.

    (bkz: 1 haziran 2018 dolar kuru)
  • hala iyi birseyler yaptiklarini iddia ediyorlar ya, ne diyelim. beni secin de cebimi doldurayim kafasi iste.
  • uyanılan her sabah türk lirasının değeri azalıyor, memura ve emekliye verilen zamlar bir gün içinde eriyip gidiyor. temel besin maddelerinin fiyatı bir seneden daha az sürede neredeyse iki katına çıkıyor...

    batarsak hepimiz batacağız ama battıktan sonra bazı kimselere yağmurlu günde su yok! duygusallık ve demagoji zamanı bitti. yiyecek ekmeği olmadığı için kundaktaki bebeği ölen aile haberlerine karnımız tok.

    size önerim köyünüzde, kasabanızda atadan dededen kalan toprağınız varsa sahip çıkın. toprağı olan aç kalmaz bu her daim aklınızda bulunsun. tası tarağı satıp boğulursam büyük denizde boğulurum diye büyük şehirlere göç eden akp'liler için geri sayım başladı.
  • eğri oturup doğru konuşmak lazım. ülkemiz ne yazık ki hep batak durumda. benim hatırladığım özal dönemi 90' ların başına kadar ekonomi biraz iyiydi sonra 90' lar zaten enflasyonun acayip olduğu yıllardı. şimdi enflasyona çok diyoruz ya açıp bakalım o yılların enflasyonu nasıldı, faizler ne durumdaydı. sonra 2002 - 2008 hatta 2011' e kadar ekonomi doğru ekonomik politikayla yada gelen sıcak para ile ne derseniz deyin iyi sayılırdı. yiğidi öldür ama hakkını ver. akp' ye oy vermem ideolojik olarak sempati duymuyorum ama durum bu. şimdi de yine bir kaç yıldır süren bir kriz var. bunun nedeni ile de erken seçim oluyor zaten. umarım kim kazanırsa kazansın doğru ekonomik politikalar ile ülke belki tekrar rahatlar.
  • s&p'nin bir nevi chp'ye oy verilmesine yönelik bir etkisidir. zaten seçim döneminde yavaş yavaş dalgalanacak olan piyasalara hız katıp cumhur ittifakını bozmaya çalışma girişimidir kısacası.
hesabın var mı? giriş yap