• şaka maka bizi kimsenin kurtarmayacak olması.
  • cehape kurultaya izin vermeyince dolar yükseldi. papaz lobisi de eklenince yapacak birşey kalmadı.
  • kamunun borcu yok. ülke batmıyor ama döviz borcu olan sıçtı ve tabiki aynı ülkede yaşadığımız için biz de o boktan nasibimizi alacağız. artık hayal dünyasından uyanma vakti geldi. gerçek dünyadaki ederimiz kadarıyla yaşayacağız...
  • batarsa batsın, rte'den ve kabilesinden daha kıymetli değil ya.
    tek endişem türkiye cumhuriyetinden 20 yıl boyunca milyar dolarlar alması gereken cengiz inşaat limak kolin'in mağdur olmasıdır, onun dışında gerisinin önemi yok.
  • kemancımız kim?
  • dolar 6 lirayı bulacak
    şuraya yazın
    eylül sonunda 7 yi de çececek
  • şaka maka batmıyor
    yüksek enflasyon ortamına girdik
    sıradan vatandaş hızla fakirleşecek
    bazı vatandaşlara ise bol bol kredi dağıtılacak
    sokaktaki enflasyon %50 kredi faizi %35 olduğu için borçla mal alıp stoklayıp satan yaşayacak. olmaz demeyin bunu gördük
    daha öngörülü (!) bazı adı sanı duyulmamış kişi/kurumlar dev tesisleri bedavaya satın alacak. olmaz demeyin, bunu da gördük. hsbc demirbankı kaça aldı, oyakbank kaça el değiştirdi bir bakın isterseniz.
    sermaye yapımız değişecek
    muhtemelen yapı stokları tokiye devredilecek, bazı müteahhitler batırılacak.
    5 -6 yıl fena sallanacağız, bu meyanda 3'e bölünebiliriz. bölünmezsek sonrası bir 8-10 sene ferah
  • şaka mı?
  • kamunun borcu yok diyenler, sadece borçlanma rakamlarına bakıyor.

    kamunun dolar cinsinden verdiği yolcu/hasta garantileri aslında borçtur. sözleşmesel yükümlülük olduğu için borç olarak görünmüyor. basit düşünürsek evet kamu dolar ile borç almamış, onun yerine borçla kiralama yapmış. aslında aynı şey.

    kamunun sadece 3. havalimanı için verdiği yolcu garantisi farkından ödeyeceği rakam 3-4 milyar euro. bu kamunun borcunda görünmüyor. ama bu para ödenecek.

    onun dışında özel kesimin dolar borcu çok fazla. borsadaki firmaların toplam değeri 160 milyar dolar, türkiye'de özel kesimin borcu 453 milyar dolar.

    özel kesim bizi ilgilendirmez diyemeyiz. çünkü özel şirketler de aslında doğrudan dışarıdan kredi bulmamış. bu borçların çoğunun aracısı bizim bankalar. e tabi sincan osb'deki 10 milyonluk şirket, londra'dan fon getirecek değil. bizim bankalar aracılığıyla aldılar bu borçları.

    önce bunlar bankalara ödeme yapmakta zorlanacaklar. bu sefer bankalar batacak. bankalar batarsa hepimiz batarız zaten. bankalar batmasın diye kamu önlem alacak. aha bak, dolar borcu gözükmeyen devlet bir anda borçlanmış olacak.
  • ekşicilerin dualarından çok beddualarının kabul olduğunun göstergesi.

    tamam itiraf ediyorum bende o furyadanım.
hesabın var mı? giriş yap