• edit: yeni gelen bilgiye göre saldıran kişinin türk vatandaşı olduğu ortaya çıkmış. suriyeli olduğu bilgisi saldırırken attığı arapça sloganlardan dolayı iddia edilmişti. ayrıca saldırıyı gerçekleştiren kişinin, 2010 yılındaki saldırıyı gerçekleştirenle aynı kişi olduğu da ortaya çıktı.

    bugün gerçekleşen olay.

    37 yaşındaki muhammed faruk t. isimli bir kişi tarafından adapazarı demokrasi meydanı'nda bulunan atatürk heykeline baltayla yapılmış saldırıdır.

    linç edilmek istenen saldırgan önce zabıta daha sonra da olay yerine gelen polis ekipleri tarafından kurtarıldı. ilk önce heykelin etrafına benzin dökerek yakmaya çalışan şahıs ardından baltayla gerçekleştirdiği saldırı sırasında türk bayrağını ezdi. (bkz: kombo)

    video: http://haber264.com/…demokrasi-meydani-karisti-4075

    kaynak: http://www.medyabar.com/…krasi-meydani-karisti.aspx

    not: işin acı kısmı bu saldırı, heykele yapılan ilk saldırı değildir. daha önce 2010 yılında yapılan bir saldırıda heykelin üzerine "yeter artık kudüs çanakkale” yazılmıştı.
  • akıl sağlığı yerinde olmayan bir kişinin yaptığı eylemdir.

    atatürk gibi bir kişiyi ve ideallerini sevmeyen şahısların akıl sağlığından şüphe ediyorum.bununla birlikte bu haberde olduğu gibi ne zaman sert yüzümüzü gösterirsek , bu tipler kendi köşelerine sinecektir diye düşünüyorum.

    atatürkçü kesimin hatası , olaylara sert cevap vermemesidir. nezaketten anlayana nezaket , dayaktan anlayana , dayak gerekir.
  • saldırıyı yapan kişi, atatürkü sevmemekle suçlanan halk tarafından linç edilmiştir.

    atatürk'ün siyasi olaylara alet edilmemesi gerektiğini göstermiştir.
  • bir yerlere mesaj vere parayla tutulmuş bir provakatörün gerçekleştirdiği saldırı. artık böyle şeylerin doğal yollardan olduğuna inanmıyorum. bir insan bu kadar mal olamaz çünkü.
  • ülkede yeterince atatürk, cumhuriyet düşmanı yokmuş gibi bir de ithalleri çıktı.

    o kadar ateşliyse alın baltayı verin tüfeği gönderin memleketine?
  • suriyelilerin ne için beslendiği konusunda ipucu vermiş saldırı.
    suriyelilerin insanlık olsun diye besledindiğini mi sanmıştınız?
    insan canının beş para etmediği bir ortamda suriyelilerin insanlık olsun diye beslendiğine kim inanır? kadir bile inanmaz.
  • (bkz: atatürk'ü koruma kanunu) işte bu yüzden var.
  • yunan bakan'ın atatürk'ü soykırım ile suçlaması sonrasında sessiz kalan zihniyet acaba bu durumu da görmezden gelir mi merak konusudur.

    (bkz: varsa yoksa atatürk)
  • şerefli hakim ve savcılarımızın nasıl bir cezai işlem uygulayacağını merak ettiğim çirkin saldırı.
hesabın var mı? giriş yap