• gintama adlı anime ve manganın baş karakteridir.
  • kimseye minnet etmem, para lazımsa kendi işimin patronu olurum diyen, çilekli sütünden vazgeçmezken sakesinden de eksik kalmayan, eşek kadar adam olmuş olabilirim ama mangamdan taviz vermem duruşuyla beni benden alan, burnumu da karıştırırım yeri geldiğinde cool duruşumu da korurum diyen, bildiğini okuyan, görünen yüzüyle gözümde idol olmaya aday gintama karakteri.
  • gintama 211. bölümle birlikte o iki yüz bölümdür içinde saklamaya çalıştığı canavarla nihayet tanıştığımız, en derin karakter geçmişine sahip anime karakterlerinden biridir.
  • alkolu bırakmak için, hava durumu sunan kız adına yemin eden çilekli süt müptelası karakterdir.
  • --- anime 199 spoiler ---

    burcu terazi olan karakterdir.

    --- anime 199 spoiler ---
  • samurayların deyişi ile kendisi beyaz şeytan dır. animeyi henüz bitirmedim ama bu adam hakkında yazılacak çok şey var. bir kere iğrenç bir herif. animede her bölüm en az 5-6 kez burnunu karıştırır. bazen bunu kagura nın saçına falan sürer. ama bu iğrençlikleri, ölü balık gözleri olması, tipsiz olması, tırsaklığı, vurdumduymazlığı, tembelliği, hala weekly shonen jump okuması*ve bu dergigi ele geçirebilmek için bir ninjanın basurunu hunharca katletmesi , salağa yatması, sorumsuz olması, neredeyse hiç bir shounen manga karakteri özelliği taşımaması, muadilleri gibi ana karakter olarak izleyiciye bişey öğretme peşinde koşmaması, aykırı olması, para için gay kuluplerinde çalışması, tüm samuraylık tabularını yıkması, üçkağıtçı olması bu herifin mükemmel olduğu gerçeğini değiştirmez. karizmatik bile değil bu herif ya, yine de hastasıyım.
    adeta shounen manga karakterleri ile dalga geçmek için çizmiştir sayın goril bunu. karizmatik olan tüm shounen karakterlerine inat bu adam şekerli şeylere hastadır. çilekli süte, parfeye, bilimum tatlıya bayılır. bunlardan herhangi biri elinden alınırsa hemen çirkefleşerek ortalığı birbirine katacak kadar da aşağılara düşer.
    en orjinal olayı da tahta kılıç taşımasıdır. akla ilk olarak ruroini kenshin sakaba kılıcını getirse de işin aslının öyle olmadığını bölümlerden birinde anlıyoruz.
    --- spoiler ---

    adam geziye gittiği bir göldeki hediyelik dükkandan aldığını iddia ettiği kılıçı aslında bir amonto gezegenine kırılmaz ve keskin olarak sipariş edip, üzerine de fişamanca gölü hatırasıdır diye yazdırıyor. bildiğin çakalın önde gideni.

    --- spoiler ---

    gerçek hayatta bunun burun karıştırmayanına rastlarsam ayame sarutobi olma ihtimalim yüksek.

    bir de bu adamın dövüşmesi diğer shounen karakterlerin dövüşmesine hiç mi hiç benzemiyor. ichigolar, luffy ler, efendime zoro lar bunun yanında fos kalıyor. o nasıl bir karizmatik dövüşmedir arkadaş 200 küsür bölümde taş çatlasın 10 kere görmüşümdür, bi 200 bölüm daha izlerim o sahneleri görebilmek için. diğer shounenlerde her gün dövüş her gün ekşın var hepsini toplasan gintoki nin dövüş sahnelerinin kalitesi yok.
    kendisini nattolarım ile bekliyorum.
  • tahta kılıcıyla devirdiği düşmanları düşündükçe, "gerçek kılıç taşısa ne olurdu acaba" sorusunu sormadan edemiyorum. şu ana kadar animesinde girdiği ciddi savaşların çoğunda "touya ko" isimli tahta kılıcını kullanmıştır veya son darbeyi bununla indirmiştir. kızdırılmaması gereken bir karakter.

    öte yandan da günlük hayatına bakılacak olursa, en vurdumduymaz, en tembel insanlardan biri gibi gözükür. genelde başkalarından çok kendini düşünür, sadisttir, burnunu karıştırır, manga okur, para ve çikolatalı parfe lafını ettiğiniz anda istediğiniz herşeyi yaptırabilecek bir güce erişirsiniz, hatta çoğunlukla salağa yatar. ama bütün bu saydıklarımın altında aslında oldukça kurnaz ve zeki biridir. "katsura, katsura" diye çılgın atan shinsengumi bile bu adamın isyancıların eski ve en güçlü elemanlarından biri olduğunu kendisi söyleyene kadar anlamamıştır.

    geçmişi ise oldukça merak uyandırıcı. yayınlanan 470 bölüm manga / 265 bölüm anime bile geçmişini doğru düzgün göstermemiştir.

    iyisiyle, kötüsüyle gin-chan adamın dibidir. söylenecek tek söz budur sanırım.
  • ne zaman aklıma gelse parmağı burnunun derinliklerindeki pozu kafamda canlanan anime karakteri.

    ahanda bu hali
  • abi bu adam muhteşem bi şey. kaç tane seri bitirdim kaç tane ana karakter gördüm ama böylesi yok gerçekten yok. sırf bunları buraya yazabilmek için açtım bu hesabı ve söylenmesi gereken şeyler. öncelikle ricam bu adamı da önüne gelenin izlememesi. böyle bir güzelliği herkesin bilmesini istemezdim şahsen. ama gerçekten yok arkadaş bu adam beni bitirdi. bleach'ten sonra hiçbir karakteri bu kadar sevemem derken bu adam beni bitirdi. diyecek pek bir şey bulamıyorum. her şeyiyle mükemmel olan, kendi kanımca "evrenin en iyi ve en güçlü samurayı" diye nitelendirdiğim, izlemeye doyamadığım, ölü balık gözleriyle ve umursamaz tavırlarıyla insanı büyüleyen, hiç "ben senden daha güçlüyüm, seni yeneceğim, en güçlüsü benim" tavırlarına girmeyen, insanlara kendini beğendirmek için zerre kadar uğraşmayan, sadece kendi rahatını düşünen, her gün pilav yiyen, üşengeç, tembel, elini burnundan ve kulağından ayırmayan ama yine de temiz (!) olan, kirasını bir türlü ödemeyen daha doğrusu ödeyemeyen, geçim sıkıntısı olan ve para için her türlü şeyi yapacak, sevdiklerine zarar gelmediği sürece kılını kıpırdatmayan ama söz konusu onlar olduğunda dağı taşı inletecek insanı "olum sen nesin böyle kurban olurum be" tavırlarına sokan ve çok çok az savaş sahnesi olmasına rağmen diğer baş karakterlere "bunlar da kim?" dedirten göndermeleriyle meşhur mükemmel bir animenin mükemmel bir karakteridir. ayrıca gintokinin bir başka güzel özelliği de diğer karakterler gibi yok bankaiymiş yok şeytan meyvesiymiş yok 3kılıç tekniğiymiş bunların olmaması ve tamamen kendi gücüyle düşmanlarının altını üstüne getirmesi. bence bu bir insanı kendinden geçirmeye yeter de artar bile. daha söyleyecek 1 ton şeyim var ama neresinden başlayayım hiç bilemiyorum.
hesabın var mı? giriş yap