• dogru ifadesi, "sakinilan goze cop batar" seklinde olan deyis.
  • “fazlasıyla korunaklı bir ortamda, beden bütün savunmasını yitirir. ameliyat salonlarında, korunma o şekilde düzenlenmiştir ki, artık orada “hiçbir mikrop, hiçbir bakteri yaşayamaz. oysa, orada bile, kesinlikle temiz olan bu ortamın dibinde, gizemli, anomalik, virütik hastalıkların doğduğu görülür. çünkü virüsler direnirler ve boş bir yer bulur bulmaz hızla çoğalırlar. aslında, mikroplar olduğu sürece virüs yoktu. eski enfeksiyonlardan arınmış bir dünyada, "ideal" klinik bir dünyada, elle muayene edilemeyen, önlenemez bir patolojik durum ortaya çıkar, bizzat dezenfeksiyondan doğan bir patolojidir bu.”

    tam ekran, jean baudrillard
  • göz sakınmıyor, sakınılıyor.

    doğru hâli sakınılan göze çöp batar.
    “üzerine çok düşülen şeyler genellikle kazaya veya zarara uğrar.” anlamında kullanılan bir söz. - tdk
  • "psikoloji, felaketleri düşleyenin onu arzuladığını bilir. ama niye o kadar açgözlü bir hevesle gelip onu buluyorlardır? gerçekliğin içindeki bir şey, paranoid fantazide dokunacağı ve çarpıtacağı bir bam teli bulur. herkeste örtük biçimde varolan sadizm, herkeste örtük biçimde varolan zaafa şaşmaz biçimde yönelir." theodor w. adorno - minima moralia

    (bkz: kendini gerçekleştiren kehanet), şom ağızlılık
  • “yaptığım şeyler birbirinin tersidir

    güzel giden şeyleri berbat ederim

    kimseye güvenmem

    hem birini severim hem onu üzerim

    umursadığım kişiyi fazla umursamaktan bunaltırım

    tabiatım böyle” diyor teoman. her akrebin tabiatında acıdan beslenmek var. en çok da sevdiğini üzerek acıya gömülüp bu acıdan beslenen ruhu var. hangimizin yok ki? debbağ bile sevdiği deriyi yerden yere vurmaz mi? bir bebeği ısırarak seven yok mu? üzerine titrediğimiz her şeye aslında biz zeval getirmiyor muyuz? sevdikçe en çok onları üzmüyor muyuz?

    çünkü sakındığımız hangi göze çöp batmadı ki? gitmesini istemediğimiz hangi kişi gitmedi ki! üstüne basa basa geçmedi ki.

    bu hayatta kaç şansınız var ki? bir üç beş… sevdiğimizin cebinde kaç kredimiz var? kaç hata sonra biter? hepsi bir anda kül olabilir mi? oyun biter mi hemen!

    son pişmanlık gerçekten hiç mi bir işe yaramaz?

    hata yap diyorlar, yaptığım hatalar benim toplamım onlar benim şimdiki halim. ruhumu, düşüncelerimi şekillendiren beni ben yapanlar. peki hata yaparken kaybettiklerim, onlar da benim parçalarımdı.

    ben her hatada giden bir parçamı nasıl yerine koyacağım?

    en sevdiğim parçam sen ne güzel geliyorsun bir bütün ediyorsun beni.

    en sevdiğim parçam sen ne güzel gittin paramparça ettin beni!
hesabın var mı? giriş yap