• kusadasi'nda sahil bulvarindaki kocbank ve lapis magazalarinin ortasinda, kucuk ama sevimli bir hali-kuyum magazasi. sahibi selim eren'e sordugunuzda sadece kulaga hos geldigi icin bu ismin secildigini ogreniyorsunuz. zaten dukkanin ne disinda ne icinde misir'la ve ya saqqara piramidiyle ilgili hic bir sey yok.
  • eski krallık'ın başkenti olan memfis'in* nekropolü'ndeki kısımlardan biri. birinci hanedan'dan ve ikinci hanedan'dan birçok kral buraya gömülmüştür.

    buradaki en önemli yapı basamaklı piramittir; mastabalarla piramitler arasında geçiş formu olan bir yapıdır; yani piramit değildir. doktor-mimar-heykeltraş-danışman imhotep tarafından kral djoser için inşa edilmiştir.

    yeni krallık zamanında başkent teb'e* taşınıp sakkara ikinci şehir durumuna düşünce o zamanın sözlükçüleri sakkara vs teb gibi geyiklere girmişlerdir; ki onlar bugün istanbul vs ankara tartışmaları yapan sözlükçülerin atalarıdır.
  • kendi adını taşıyan tabletinin 4 numaralı hücresinde yarrak var affedersin.
  • taştan inşa edilmiş ilk anıt bina olan piramitin bulunduğu kadim mısır şehri.
  • “tek bir yerde bu kadar çok mumya ve lahit bulduğumuzda, mumyalama atölyelerini bulmamızın an meselesi olduğunu biliyorduk.” diyen mısır eski eserler yüksek konseyi genel sekreteri mostafa waziri'yi haklı çıkaran 2 mumyalama atölyesi bulundu sakkara nekropolünde. bu atölyelerin birinin insan, diğerinin de hayvan mumyalaması için kullanıldığı belirtildi. her ikisi de 2 metre uzunluğunda ve cm genişliğinde olan yatakların yanında ayrıca cesetleri yerleştirmek ve mumyalama sıvılarında yıkamak için kullanılan taş yataklar ve mumyalama sırasında kullanılan birtakım aletler de keşfedildi. bu iki atölyede ayrıca mumyalama işleminde kullanılan nitrat tuzu, siyah reçine, tahta karıştırma çubukları ve keten ruloları da bulundu.

    kaynak-1

    kaynak-2
  • giza kentinde bulunan, antik mısır'a ait tarihi eserlerin büyük bir çoğunluğuna ev sahipliği yapan tarihi bölge.

    antik mısır'da yerleşim alanı olarak kullanılan ve kral mezarları, tapınak ve küçük piramitlerin bulunduğu tarihi sakkara bölgesi açık hava müzesi olarak kabul ediliyor.

    ülkenin eski başkenti (bkz: memphis/#157799297)'te yaşayanların defnedildiği, farklı asırlara dayanan kral mezarlıkları, tapınak ve küçük piramitlerin bulunduğu sakkara bölgesinde sakkara piramidi olarak bilinen (bkz: zoser piramidi/#157797978) de bu bölgede bütün ihtişamı ve karizmasıyla arz-ı endam etmektedir.

    (bkz: kahire/#157790861)
  • mısır'ın yerel birası. gold ve king olanlarını denedim. baya şşekerli tadları var ama king olanı yüzde 10 luk alkol oranı ile 3 birada güzelleştiriyor.
hesabın var mı? giriş yap