• odtu 'deki mütevazi bölüm kantinleriyle uzaktan yakından alakası olmayan piyasa mekan isletme kantini, geçirdiği metamorfoz sonucu, hiç de saklı maklı olmamasına rağmen bu adı almıştır. "biz işletmeciyiz, verimde sınır tanımayalım; bi sigara alıp hemen çıkacak adam, pekin ördeği, çin böreği alacak adamı beklemek zorunda kalmasın, sıra uzamasın" felsefesiyle ürünler çeşitli gruplara ayrılarak, kantin içinde farklı büfeler oluşturulmuştur. böylece sabahki çay ve tost keyfinin içine edilmiştir. bundan böyle tost için ayrı sıraya, çay için ayır sıraya girilecektir, üstelik çay self servistir. ha bi de üstüne çikolata yemek istersek, tokyo, new york ve ankara yerel saatlerini gösteren 3 farklı duvar saatinin dizili olduğu duvarın dibindeki büfeye ayrıyetten gitme zorunluluğu getirilmiştir. 3 farklı saat mantığı, new york ve tokyo borsasını takip eden, işletme öğrencisi, vahşi kapitalist, çıtır genç girişimciler için midir? kantin giriş kapısının üstünde asılı, saat yönünün tersine hareket eden, mutant duvar saati, hangi amaca hizmet etmektedir? özetle, ne idüğü belirsiz bi mekandır, üstelik çok da pahalıdır.
  • otururken "hocam kafanızı eger misiniz? kızı kesiyorum da!!" nidalarını her an duyabileceginiz, aynı anda bi dolu para verip asla doyamayacagınız, bar masaları tabureleri bulunan , hatta bu bar masalarının birinde satranc takımı da bulunan, bi dolu çalışanı oldugu halde, sizin cayınızı kendiniz koydugunuz, gercekten farklı olan-odtu de baska yok bööle yer- ki bu yuzden muhendisliklerin zartların zurtların uğrak mekanı olan mekan! bu arada uluslararası ilişkiler bölümü 1. sınıf futbol takımına ( ayarlayalım-ir-layalım takımın adıdır) sponsor olan, forma bastıran, ve birinci sınıf uluslarında maclarını yendigi olayin içinde gecer saklıkantin. adı yaratıcı değil, içindekilerde ama ders arası mecbur bulunası mekan!
  • i.ü iktisat-maliye'nin merkez kampüsünde (hukukla yan yana olan kısım..şimdi merkezin dışına çıkmış o ayrı) bodrumda olan kantin..daha ziyade ahıra benzerdi
  • (bkz: saklikent)
  • gitmediğim halde ününü arkadaşlarımdan duyduğum kafe..
  • düşmanım oyle bir kantinde bulunmasın. on kapıdan cıkmak için aradan kaçmak gereken mekan. tenefuste elinizde cay sınıfa kaçmak başlangıc noktası. 100 kişi içerde, dışarı "uktıs cuktıs " sesi gelen *muziğe el, kol ritm tutuyor. disko olmuş orası. her sene giderek fenalaşıyor...
  • odtu'de göz kapakları ve kazakları aynı ton pembe olan kızların görülebileceği nadir mekanlardan.
  • masalarından birinde "bütün tikiler buraya mı geliyor, yoksa buraya gelen herkes sonradan tiki mi oluyor?" şeklinde bir isyan kazınmış işletme kantini.
  • odtü iibf b binası(yeni bina) kantini. bir okul kantini olma niteliğinden çok çok uzaklarda bir kafe havası taşır. gereğinden fazla gürültülüdür ve genelde bu gürültüye etraftaki insanların farkına varmadan çığlıklar atarak gülen kızlarımız sebebiyet verir. çay makinesi, çayı termosa doldurmaya el verişli değildir adamı sinir eder; açık büfesi de pek başarılı değildir; lakin bir konuda yiğit öldürülüp hakkı yenmemelidir ki karışık tostu şahanedir. dersim olmasa uğramayacağım, iibf a binası kantininin* yanından bile geçemeyecek olan kantindir.
  • odtü işletmede okuyorsanız 15 dakikalık ders arasında karışık tost ve çay temin edebileceğiniz en yakın mekan.
hesabın var mı? giriş yap